محمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان، روز پنجشنبه ۱۵ آذر گفت بر اثر وقوع چند زلزله بامدادی در این استان، دستکم ۲۹ تن دچار آسیبدیدگی شدند که میزان جراحت ۲۸ نفر سطحی بوده است.
در ادامه، ساناز حسینینژاد، مدیر شبکه بهداشت و درمان مسجدسلیمان، هم از ترکخوردگی دیوارهای بیمارستان ۲۲ بهمن این شهر بر اثر زلزله خبر داد و علی عبداللهی، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان هم گفت که به «تعداد زیادی از منازل و مدارس» استان خسارت وارد شده است.
صبح پنجشنبه دو زمینلرزه به فاصله حدود ۲۰ دقیقه، هفتگل و مسجدسلیمان را در استان خوزستان ایران لرزاند و در ادامه، ۱۱ پسلرزه هم در چندین نقطه دیگر خوزستان ثبت شد. زلزله اصلی به بزرگی ۵.۶ ساعت ۷:۳۲ به وقت ایران در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در هفتگل رخ داد که در بخشی از استان لرستان هم حس شد. سپس در ساعت ۷:۵۳ زلزله دیگری به بزرگی ۴.۸ مسجد سلیمان را لرزاند و خسارات و مجروحانی به جا گذاشت.
پیمان مولایی، فرماندار مسجدسلیمان، در گفتوگو با تسنیم اعلام کرد که برق، آب و گاز تعداد زیادی از منازل روستایی و شهری در این منطقه بر اثر زمینلرزه قطع شده است و بیش از ۱۰۰ خانه هم آسیب دیدهاند. او میزان تخریب برخی منازل را «جدی» توصیف کرد و افزود که دو مسیر روستایی در مسجدسلیمان هم بر اثر ریزش کوه مسدود شده است که عوامل راهداری در تلاشاند آنها را بازگشایی کنند.
از سوی دیگر، مدیرعامل هلالاحمر استان خوزستان خبر داد که علاوه بر نیروهای این استان، مراکز هلالاحمر در استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام و لرستان هم در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند.
علاوه بر مسجدسلیمان و هفتگل، از شهرهای ایذه و قلعهتل در خوزستان نیز وقوع زلزلههای شدید یا نسبتا شدید گزارش شده است. فرماندار هفتگل در گفتوگو با ایسنا تایید کرده که به منازل مسکونی مناطق مختلف شهری و روستایی خسارتهایی وارد شده است و ارزیابیها برای آمارگیری دقیقتر درباره جزئیات این حادثه ادامه دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان هم گفت: «بر اساس گزارشهای اولیه از شهرستانهای استان، تاکنون تعدادی از منازل و مدارس در برخی شهرستانها دچار آسیب و خسارت شدهاند که در منطقه گلیگر مسجدسلیمان که کانون وقوع زمین لرزه بود، میزان تخریب و آسیب منازل جدیتر است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در مناطق جنوبی و غربی ایران چندین گسل فعال وجود دارد که زلزلههای ناشی از این گسلها در دهههای اخیربه مرگ هزاران تن منجر شده است. بیتوجهی مقامها و دولتهای جمهوری اسلامی به ایمنی ساختوساز و رعایت قوانین استاندارد برای احداث بناهای مسکونی و اداری چندطبقه از اصلیترین دلایل تفاوت قابلتوجه میزان تلفات زلزله در ایران نسبت به سایر نقاط جهان است.
یکی از آخرین زلزلههای بزرگ در ایران با تلفات و خرابیهای گسترده آبان ۱۳۹۶ به بزرگی ۷.۳ در منطقه ازگله کرمانشاه رخ داد که بر اثر آن، ۶۲۰ تن جان باختند، ۹ هزار و ۳۸۸ نفر مجروح یا دچار آسیبدیدگیها جدی شدند و ۷۰ هزار نفر با از دست دادن منازلشان تا مدتها بیخانمان و چادرنشین بودند.
زلزله مهر ۱۴۰۰ شهرستان اندیکا در خوزستان نیز به تخریب بیش از سه هزار واحد مسکونی منجر شد.