ادامه پرسشها درباره علت سقوط و انفجار هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری کشتهشده ایران، نشان میدهد که علاوه بر باقی ماندن ابهامات فراوان درباره این پرونده برای بسیاری از مردم و چهرههای سیاسی، در اذهان تعدادی از مقامهای جمهوری اسلامی نیز سوالات پرشماری بیپاسخ مانده است.
همزمانی تقریبی این حادثه با ترور دهها تن از فرماندهان حماس و حزبالله به دست نیروهای اسرائیلی، در کنار سابقه موساد در ترور برخی چهرههای کلیدی صنعت هستهای و موشکی جمهوری اسلامی این گمانهزنی را تقویت کرد که در ماجرای کشته شدن ابراهیم رئیسی نیز عوامل موساد و نیروهای دولت بنیامین نتانیاهو نقش کلیدی ایفا کردند.
اظهارنظرهای گاهوبیگاه شماری از نمایندگان مجلس، مقامهای پیشین دستگاههای امنیتی و نزدیکان احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد و پدر همسر ابراهیم رئیسی، هم بر احتمال صحت این حدس و گمانها افزود.
در تازهترین و البته صریحترین اظهارنظر درباره دست داشتن اسرائیل در مرگ رئیسی، کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در همایشی با عنوان «فریاد ایران ۲»، ضمن تمسخر گزارشهای ستاد نیروهای مسلح ایران درباره علت حادثه، مدعی شد که اسرائیل و ایالات متحده آمریکا با همکاری الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان، ابراهیم رئیسی را ترور کردند.
پیش از این نیز برخی مقامهای جمهوری اسلامی به صورت غیرمستقیم، روابط نزدیک جمهوری آذربایجان با اسرائیل را عاملی مهم در اجرایی شدن نقشه ترور رئیسجمهوری ایران دانسته بودند، اما حالا کامران غضنفری با اطمینان میگوید: «رئیسجمهوری کشورمان را رژیم صهیونیستی و آمریکا با همکاری رژیم علیاف به شهادت رساندند، اما برخی آقایان مصلحت نمیبینند اعلام کنند و شهادت را به یک توده ابر نسبت میدهند. عجب ابر متراکم هوشمندی که از بین سه هلیکوپتر، فقط سراغ هلیکوپتر وسطی رئیسجمهوری رفت.»
او در ادامه تاکید کرد که مقامهای ارشد نظام «نمیخواهند بگویند رژیم صهیونیستی و آمریکا عامل این کار بودند» و سپس افزود: «مصلحت نمیبینند و برای خودشان چرتکه میاندازند که نباید این را اعلام کرد. بعد بیانیهای صادر میکنند که مرغ پخته هم از شنیدن استدلالهای آن خندهاش میگیرد. این استدلال فقط برای گول زدن بچهمدرسهایها کارایی دارد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
برخی منتقدان علی خامنهای و مدافعان فرضیه ترور رئیسی به دست موساد در داخل و خارج ایران بر این باورند که علی خامنهای و فرماندهان سپاه پاسداران به دلیل ناتوانی در اجرای عملیات انتقامجویانه برابر و معادل ترور ابراهیم رئیسی، از اعلام دلیل اصلی حادثه مرگ رئیسجمهوری پیشین خودداری کردند و آن را به عوامل طبیعی نسبت دادند.
با توجه به اینکه از وعدههای عملینشده خامنهای برای پاسخ انتقامجویانه به حمله گسترده ارتش اسرائیل به تاسیسات پدافندی، موشکی و هستهای جمهوری اسلامی دو ماه میگذرد و همچنین ناتوانی کامل سپاه قدس و نظام ایران برای حفظ حکومت بشار اسد در سوریه، اکنون از نظر مدافعان فرضیه ترور رئیسی به دست اسرائیل، دلیل علی خامنهای برای پنهان کردن علت واقعی ترور رئیسی موجهتر شده است.
هفته گذشته محمد حسینی، معاون پارلمانی دولت رئیسی، پس از فروپاشی دولت بشار اسد و با اشاره به کشته شدن اسماعیل هنیه، یحیی سنوار، حسن نصرالله، هاشم صفیالدین و شماری زیادی از فرماندهان حزبالله و حماس در حملات اسرائیل، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت همه این حوادث «از سقوط بالگرد رئیسجمهوری شهید در ۳۰ اردیبهشت آغاز شد!»
از دیگر اظهارنظرهای مقامهای رسمی نظام ایران میتوان به سخنان احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روز اول مهر هم شاره کرد که گفته بود نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی «قطعا» در خرید پیجرهای حزبالله نقش داشتند و سپس افزود: «ابراهیم رئیسی نیز از پیجری استفاده میکرد که اگرچه شاید نوع آن با پیجر نیروهای حزبالله تفاوت داشت، یکی از سناریوهای محتمل درباره حادثهای که برای رئیسی پیش آمد، منفجر شدن پیجر او است.»
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران گفت: «شخصا با این صحبت وزیر محترم اطلاعات که گفتند در مسئله ترور شهید اسماعیل هنیه، در جمهوری اسلامی نفوذ وجود نداشت، مخالفم. چون قانع نشدهام که محل دقیق اقامتگاه هنیه، طبقه محل اقامت او در آن اقامتگاه و زمان دقیق حضورش بدون نفوذ لو رفته باشد.»
۳۰ شهریور نیز حمیدرضا مقصودی، عضو سپاه پاسداران و معاون سازمان برنامه و بودجه در دولت سیزدهم، با انتشار مطلبی در شبکه ایکس، از مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح ایران پرسید: «آیا امکان ندارد آیپد همراه خلبان به یک نارنجک سایبری متصل شده باشد یا تلفن همراه یکی از مدیران؛ که متاسفانه عموما هم آیفوناند؟»
محمد منان رئیسی، نماینده قم در مجلس، هم در تاریخ ۱۳ مرداد، مرگ رئیسی را «کاملا مشکوک» دانست. او در یادداشتی درباره سقوط هلیکوپتر ابراهیم رئیسی نوشت که به فاصله چندماه بعد از مرگ «کاملا مشکوک» او، اسماعیل هنیه را ترور کردند.
در همین حال، طی روزهای پس از کشته شدن ابراهیم رئیسی، در برخی رسانهها و حسابهای توییتری چهرههای سیاسی و امنیتی نظام ایران درباره قهر احمد علمالهدی با علی خامنهای به علت دلخوری بابت اعلام نشدن علت واقعی مرگ دامادش هم اخباری منتشر شد.
در چنین وضعیتی به نظر میرسد احتمال اینکه مقامهای جمهوری اسلامی طی هفتهها و ماههای آینده، اخبار و انتقادها و افشاگریهای جدیدی درباره علت واقعی مرگ ابراهیم رئیسی منتشر کنند، بیش از پیش افزایش یافته است.