با اینکه از اعطای میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ به عربستان سعودی نزدیک به یک هفته میگذرد، شور و هیجان این خبر در سراسر این پادشاهی همچنان وجود دارد، در عین حال، تاثیر این پیروزی در سراسر کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز احساس میشود.
پس از برگزاری جام جهانی ۲۰۰۲ در ژاپن و کره و سپس سال ۲۰۲۲ در قطر، این رویداد ورزشی مهم برای سومین بار به آسیا بازگشته و سال ۲۰۳۴ در عربستان سعودی برگزار میشود. با چنین اتفاقی، توجه جهان دوباره به تواناییهای ورزشی قاره آسیا و امکاناتی که برای برگزاری رقابتهای مهم در کشورهای این قاره وجود دارد، جلب خواهد شد.
شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا، اولین کسی بود که میزبانی عربستان سعودی را تبریک گفت. او تاکید کرد که «این یک موقعیت مهم برای عربستان سعودی، کنفدراسیون فوتبال آسیا و تمام کشورهای این قاره است».
به گفته این مقام ورزشی، «پیشنهاد موفقیتآمیز عربستان سعودی برای میزبانی از جام جهانی، گواهی بر دیدگاه، تعهد و اشتیاق این پادشاهی به فوتبال است و چنین اتفاقی میتواند برای این ورزش در آسیا و فراتر از آن میراثی ماندگار به جا بگذارد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بسیاری از کارشناسان و فوتبالیستها نیز درباره برگزاری جام جهانی در عربستان سعودی ابراز خوشبینی و خرسندی کردهاند و معتقدند چنین اتفاقی احتمالا مزایای زیادی برای توسعه منطقه خواهد داشت. یکی از این افراد، دیان دامیانوویچ، بهترین گلزن تاریخ لیگ قهرمانان آسیا، است.
این بازیکن ۴۳ ساله که سال گذشته پس از یک دوران درخشان ۲۵ ساله از فوتبال خداحافظی کرد، به عربنیوز گفت: «همه میدانند که عربستان سعودی در چند سال گذشته چقدر در عرصههای مختلف ورزشی بهویژه فوتبال سرمایهگذاری کرده و در سالهای آینده نیز قرار است این سرمایهگذاریها را ادامه دهد. من اطمینان دارم که پادشاهی سعودی جام جهانی را به یک رویداد فوقالعاده و باورنکردنی تبدیل خواهد کرد.»
دامیانوویچ که سال ۲۰۰۶ بهعنوان بازیکن قرضی به مدت شش ماه در باشگاه الاهلی حضور داشت، درباره میزبانی عربستان سعودی افزود: «فکر میکنم چنین چیزی شگفتانگیز خواهد بود. من فکر میکنم که این اتفاق نهتنها برای عربستان سعودی بلکه به طور کلی برای آسیا و خاورمیانه بسیار مهم تلقی میشود و آثار ماندگاری خواهد داشت.»
او درباره تجربهاش در باشگاه الاهلی هم گفت: «من فقط به عنوان یک بازیکن قرضی آنجا بودم و حالا وقتی به گذشته نگاه میکنم، واقعا متاسفم که نتوانستم بیشتر آنجا بمانم. وقتی سال ۲۰۱۳ پس از شش یا هفت سال به عربستان سعودی برگشتم، دیدم که هنوز هم هواداران بهخوبی از من استقبال میکنند و اینها خاطرات بسیار خوبی برای من رقم زده است.»
در سالهای اخیر میزان علاقه مردم عربستان سعودی به فوتبال افزایش یافته است و برای دولت این کشور نیز کسب میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ بدون شک یکی از بزرگترین دستاوردهای «چشمانداز ۲۰۳۰» به شمار میآید؛ برنامهای که تغییرات گستردهای را در زیرساختها و جامعه این کشور ایجاد کرده و اکنون تمامی نگاهها به سال ۲۰۳۴ دوخته شده است.
آمارهای رسمی نشان میدهد که در حال حاضر، حدود ۸۰ درصد جمعیت عربستان سعودی عاشق و علاقهمند به فوتبالاند و با توجه به سرمایهگذاریهای دولت شاهزاده محمد بن سلمان، حالا این ورزش به موضوع اصلی گفتوگوها و شکل گرفتن روابط انسانی در میان اکثریت جامعه سعودی بدل شده است.
طرح میزبانی عربستان سعودی از جام جهانی فوتبال بسیار گسترده و جاهطلبانه است و طی آن ۱۱ استادیوم فوتبال پیشرفته در پنج شهر ریاض، جده، الخبر، ابها و نئوم ساخته میشود. حماد البلاوی، رئیس کمیته میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴، در ماههای اخیر با سفرهای متعدد به جهان، چشمانداز عربستان سعودی را در همایشهای ورزشی مانند اجلاس جهانی فوتبال و در دیدار با دولتها و سازمانهای ورزشی بینالمللی ارائه کرده است.
به گفته کارشناسان، میزبانی عربستان سعودی از جام جهانی ۲۰۳۴ نهتنها تواناییهای فرهنگی و ساختاری پادشاهی را به نمایش میگذارد که برای ایجاد شغل و توسعه زیرساختهای این کشور نیز همچون عاملی شتابدهنده عمل میکند.
عربنیوز در گزارشی به نقل از کارشناسان اقتصادی نوشت که با برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ در عربستان سعودی، میتوان پیشبینی کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور بین ۹ تا ۱۴ میلیارد دلار افزایش یابد، ۱.۵ میلیون شغل جدید ایجاد و مجموعه هتلهایی با ۲۳۰ هزار اتاق در پنج شهر میزبان ساخته شود.
عبدالله المغلوث، یکی از اعضای انجمن اقتصادی عربستان سعودی، نیز به عربنیوز گفت که میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ فرصتی استثنایی برای ریاض فراهم میکند تا نقاط قوت این پادشاهی را به کشورهای جهان ارائه کند.
المغلوث تاکید کرد که در پی افزایش فعالیت اقتصادی در عربستان سعودی، پیشبینی میشود شرکتهای خارجی بیشتری برای ورود به بازار عربستان تشویق شوند و درنتیجه حجم سرمایهگذاری خارجی مستقیم افزایش یابد.