گوگل سرانجام از یک ابزار هوش مصنوعی مخفیکار رونمایی کرد که میتواند کنترل مرورگر فرد را به دست بگیرد تا همانند انسان در اینترنت جستوجو کند.
پروژه مارینر، که پیشتر در داخل شرکت [گوگل] به نام «پروژه جارویس» شناخته میشد، میتواند بزرگترین بهروزرسانی مرورگر وب از زمان پیدایش آن در ۳۴ سال پیش باشد. این پروژه همچنین جزء جداییناپذیر ماموریت غول فناوری آمریکایی برای ایجاد یک دستیار هوش مصنوعی فراگیر است که قادر به انجام وظایف روزمره باشد – از رزرو [هتل برای] تعطیلات گرفته تا پرداخت جریمههای پارکینگ.
این پروژه که هنوز در مراحل اولیه است، بهشکل یک افزونه آزمایشی برای مرورگر بسیار محبوب گوگل کروم ارائه شده است. این ابزار از هوش مصنوعی جمنای شرکت گوگل استفاده میکند تا اطلاعات موجود بر صفحه نمایش فرد را درک [و تحلیل] کند و اقدامات لازم را انجام دهد.
این هوش مصنوعی هرچند همیشه عملکرد بسیار دقیقی ندارد، قادر است با تحلیل پیکسلها، تصاویر، متون و فرمهای وب، کارها را با تایپ یا کلیک بر نقطههای مناسب انجام دهد. این ابزار در حال حاضر تنها برای تعداد محدودی از آزمایشکنندگان در دسترس است و گوگل اذعان دارد که نسخه کنونی آن کندتر از انسان است و هنوز به قدر کافی قابلاعتماد نیست.
گوگل در یک پست وبلاگی که این ابزار را معرفی میکند نوشت: «این هنوز مراحل ابتدایی است، اما پروژه مارینر نشان میدهد که امکان فنی برای جستوجو در داخل یک مرورگر وجود دارد، هرچند در حال حاضر این فرایند همیشه دقیق نیست و کارها را کُند انجام میدهد، اما این مسئله بهزودی بهبود خواهد یافت.»
گوگل پروژه مارینر را یک تغییر الگوواره [یا پارادایم] در تجربه کاربری توصیف میکند که نحوه تعامل ما با وبسایتها و فناوری را بهشکلی بنیادین تغییر خواهد داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این پروژه اگر موفق شود میتواند کسبوکارها را وادارد که نحوه عملکردشان را تغییر دهند تا با عوامل هوش مصنوعی بیشتر سازگار شوند. تمامی صنایع، از قبیل تبلیغات، ممکن است دستخوش تغییر شوند، زیرا انسانها دیگر بهصورت مستقیم برای مشاهده تبلیغات آنلاین از وبسایتها بازدید نخواهند کرد.
پروژه مارینر بخشی از یک بهروزرسانی بزرگ در مجموعه فناوریهای هوش مصنوعی گوگل است که بر نسل جدید دستیار مجازی جمنای تمرکز دارد. جمنای، از زمان راهاندازی آن در دسامبر گذشته، به گونهای طراحی شده که چندوجهی باشد، به این معنا که میتواند اطلاعات را از طریق متن، صدا، ویدیو و تصاویر درک کند. نسخه جدید همچنین قادر است اطلاعات را از طریق این خروجیها تولید کند.
جمنای ۲.۰ دارای چند عامل هوش مصنوعی پیشنمونه است که برای تسلط بر وظایف خاصی مانند برنامهریزی تعطیلات یا کدنویسی طراحی شدهاند.
ساندار پیچای مدیرعامل گوگل گفت که پیشرفتهای اخیر نمایانگر چیزی است که او آن را «عصر عاملیت» هوش مصنوعی مینامد، که بخشی از چشمانداز این شرکت برای ایجاد یک دستیار همهکاره و فراگیر است.
پیچای گفت: «ما در حال سرمایهگذاری برای توسعه مدلهای عاملانه بیشتر بودهایم، به این معنا که آنها میتوانند درک عمیقتری از جهان پیرامون شما داشته باشند، چند مرحله جلوتر فکر کنند و با نظارت شما اقداماتی را از سوی شما انجام دهند. ما همچنان مرزهای هوش مصنوعی را برای سازماندهی اطلاعات جهان از طریق هر ورودی گسترش میدهیم و آن را از طریق هر خروجی در دسترس قرار میدهیم تا واقعا برای شما مفید باشد.»
دیگر عوامل [هوش مصنوعی] معرفیشده در روز چهارشنبه «جولز» بود که به توسعهدهندگان [وب] در کارهای کدنویسی کمک میکند، و «دیپ ریسرچ» که برای کار در مقام یک دستیار پژوهشی از استدلال پیشرفته استفاده میکند.
© The Independent