بسیاری از افراد بر این باورند که روند تکامل در انسان مدرن متوقف شده است. اما در شرایطی که پزشکی مدرن و فناوری محیط تکامل را تغییر دادهاند، بسیاری از دانشمندان معتقدند که روند تکامل بشر همچنان ادامه دارد.
به گزارش نیوزویک، این تکامل ممکن است کمتر به بقا و بیشتر به تولیدمثل در محیط فعلی مربوط باشد. تغییر در فراوانی ژنها بهدلیل عواملی مانند فرهنگ، مهاجرت و حتی رویدادهای تصادفی همچنان در حال شکلدهی به ژنوم انسان است. اما انسانها ۵۰ هزار سال دیگر چه شکلی خواهند بود؟
توماس مایلوند، دانشیار زیستاطلاعات در دانشگاه آرهوس دانمارک، به نیوزویک میگوید تغییرهای تکاملی، هرچند در مقیاس بهنسبت کوچک، بیتردید رخ خواهند داد. تغییرهای واقعا چشمگیر به زمان طولانیتری نیاز دارند. ما قرار نیست در کمتر از میلیونها سال بال یا آبشش درآوریم، ما ۵۰ هزار سال پیش نیز از لحاظ آناتومی بدن انسان مدرن بودیم.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
جیسون هاجسن، انسانشناس و متخصص ژنتیک تکاملی در دانشگاه انگلیا روسکین در بریتانیا، به نیوزویک میگوید با توجه به دوره ۳۰ ساله برای هر نسل، ۵۰ هزار سال بیش از ۱۶۶۷ نسل را شامل میشود. او پیشبینی میکند که جمعیت جهان از لحاظ ژنتیک و فنوتیپ (ویژگیهای قابل مشاهده در هر فرد) همگنتر خواهد بود که بخشی از این مسئله بهدلیل افزایش آمیزش بین گروههایی است که قرابت و خویشاوندی ندارند. وقتی جمعیتهای متمایز با هم ترکیب میشوند، ویژگیهای آنها نیز ترکیب میشوند.
با این حال، به گفته نیک لانگریچ، دیرینهشناس و زیستشناس تکاملی از دانشگاه باث بریتانیا، همچنان ممکن است که با وجود افزایش همگنی، همه در یک جهت تکامل پیدا نکنند و اگر فشارهای گزینشی و مداوم به سمت ویژگیهای خاصی وجود داشته باشد، تکاملی بسیار سریع رخ دهد.
او با توجه به روندهای گذشته و شرایط فعلی، پیشبینی میکند که چند تحول رخ دهد. بهعنوان مثال ممکن است بهدلیل گزینش جنسی، قدبلندتر شویم. همچنین ممکن است بهطور میانگین جذابتر شویم، زیرا در جامعه مدرن گزینش جنسی نسبت به گزینش طبیعی نقش پررنگتری دارد.
بهمرور زمان و پیشرفت فناوری، این امکان وجود دارد انسان با استفاده از ابزارهای ویرایش ژن و احتمالا با کمک هوش مصنوعی، روند تکامل را به شکلی هدفمند هدایت کند.
هاجسن میگوید فکر میکنم مسائلی مانند ویژگیهای ظاهری آن زمان بیشتر به انتخاب خود انسان بستگی خواهد داشت و فناوریهایی مانند ویرایش ژنی و فناوریهایی که هنوز اختراع نشدهاند به انسان این امکان را میدهند که بسیاری از ویژگیهای ظاهریاش را انتخاب کند و شاید ظاهر انسان در گذر نسلها مانند تغییر مد تغییر کند.
در حال حاضر، در مراحل ابتدایی ویرایش ژنتیکی قرار داریم، اما پیشرفت در این حوزه سریع و همواره در حال تحول است.