عبدالمهدی نصیرزاده، رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام جمهوری اسلامی ایران و عضو هیئترئیسه فدراسیون کشتی ایران، به همراه تعدادی از اقوام و منصوبانش در فدراسیون بدنسازی به اتهام قاچاق ارز، قاچاق داروهای بدنسازی، اختلاس و سوءاستفاده از منابع مالی عمومی تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است.
این پرونده از ۳۰ آبان سال جاری بازگشایی شد؛ زمانی که مهرداد ایوبی، از اقوام همسر نصیرزاده و پدر رئیس کمیته روابط بینالملل این فدراسیون، قصد خروج از ایران و سفر به اسپانیا داشت، اما در شرایطی که بر اساس قوانین ایران هر شهروند حق خارج کردن حداکثر ۵ هزار دلار را از کشور دارد، ماموران فرودگاه امام در چمدان این فرد ۱۰۰ هزار دلار پول نقد یافتند.
در ادامه مهرداد ایوبی با نشان دادن نامهای از فدراسیون بدنسازی ایران که مهر فدراسیون وزنهبرداری ایران هم در پایین آن ثبت بود، اعلام کرد این مبالغ متعلق به فدراسیون بدنسازی است تا برای امور جاری ورزشکاران ایرانی در مسابقات بینالمللی هزینه شود، اما با توجه به غیرقانونی بودن این اقدام و عدم دریافت مجوزهای لازم، نسبت به خروج ایوبی از کشور ممانعت و مبالغ دلاری ضبط شدند تا تحقیقات درباره جزییات فعالیتهای اقتصادی رئیس فدراسیون بدنسازی و اطرافیان و اقوامش که اکنون با اتهام «قاچاق ارز» نیز مواجهاند، آغاز شود.
عبدالمهدی نصیرزاده، متولد ۱۳۶۳ با کمک علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی به جمع مدیران حکومتی در ورزش ایران اضافه شد. بررسی خبرنگار ایندیپندنت فارسی نشان میدهد نصیرزاده که در شرایطی مبهم مدرک دکترای تربیتبدنی خود را از دانشگاه پیامنور کرمان دریافت کرد، یکی از دهها مدیر وابسته به نهادهای حکومتی و موسوم به «مدیران انقلابی» محسوب میشود که طی سالهای اخیر از سوی رئیس علیرضا دبیر و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به جمع مدیران ورزشی در فدراسیونهای مختلف اضافه شدهاند.
عبدالمهدی نصیرزاده که در ۴ سال گذشته بارها به قاچاق انواع مواد نیروزای بدنسازی به ایران متهم شده است، در تیرماه ۱۳۹۸ بهعنوان رقیب صوری علیرضا دبیر به انتخابات فدراسیون کشتی وارد شد. نتیجه چنین انتخابات نمایشی هم این بود که دبیر و نصیرزاده به دور دوم راه یافتند و سپس نصیرزاده به نفع دبیر کنار کشید. تنها یک ماه بعد، نصیرزاده که هیچ سابقهای در ورزش کشتی نداشت، با حکم علیرضا دبیر و در سن ۳۵ سالگی به ریاست سازمان لیگ فدراسیون کشتی رسید و همزمان یکی از صندلیهای هیئترئیسه فدراسیون کشتی را نیز در اختیار گرفت.
نکته جالب اینکه نصیرزاده در دیماه ۱۳۹۸ و با سفارش علیرضا دبیر و اطرافیان محمدباقر قالیباف به وزیر ورزش، به سمت ریاست فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران میرسد، اما علاقه دبیر به او چنان زیاد بود که تا بیش از ۲ سال بعد، یعنی تا اسفند ۱۴۰۰ هم علاوه بر ریاست فدراسیون بدنسازی، نصیرزاده مقام خود بهعنوان ریاست سازمان لیگ فدراسیون کشتی را حفظ میکند.
در نمونهای دیگر، با وجود آنکه فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام ایران با توجه به تعداد زیاد مسابقات بینالمللی و داخلی، یکی از پرمشغلهترین و البته پردرآمدترین فدراسیون ورزشی ایران محسوب میشود، اما در فروردین ۱۴۰۲ دبیر اعلام کرد که قصد دارد تا با چشمپوشی بر روی اسامی دهها پیشکسوت و قهرمانان پرآوازه کشتی ایران، عبدالمهدی نصیرزاده، رئیس فدراسیون بدنسازی را بهعنوان گزینه کشتی ایران برای انتخابات هیئترئیسه اتحادیه جهانی این رشته معرفی کند.
تصمیمی جنجالی که با اعتراض گسترده اهالی کشتی در ایران، ازجمله رسول خادم مواجه شد و در نهایت دبیر، حمید سوریان را بهعنوان نماینده ایران در انتخابات فیلا معرفی کرد. سوریان هم به دلیل آگاهی نسبت به نداشتن هیچ شانس، در لحظه آخر انصراف داد و سرانجام دبیر خود در انتخابات هیئترئیسه جهانی شرکت کرد تا از جمع ۱۶ شرکتکننده در جایگاه بیفایده یازدهمی قرار بگیرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اما بر اساس تحقیقات خبرنگار ایندیپندنت فارسی، با وجود انتشار اخباری غیررسمی مبنی بر سواستفادههای مالی چشمگیر نصیرزاده در فدراسیون بدنسازی، قاچاق انواع داروهای بدنسازی به ایران یا خارج کردن ادامهدار ارز از کشور با هدف تکمیل پروژههای اقتصادی شخصی در اسپانیا، طی سالهای اخیر حمایتهای علیرضا دبیر و اطرافیان رئیس مجلس شورای اسلامی از نصیرزاده ادامه یافت تا او مهرماه امسال نیز به دلیل پرداخت مبالغی پنهانی و رشوه به اعضای مجمع فدراسیون جهانی فیتنس و پرورش اندام، سمت نایبرئیسی این فدراسیون جهانی را در اختیار بگیرد.
این درحالی است که نصیرزاده در چهار سال گذشته، اقدام به انتخاب مریم وطندوست، همسر خود بهعنوان نایبرئیس فدراسیون در بخش بانوان و محمدرضا ایوبی، از اقوام همسر خود به سمت ریاست کمیته روابط بینالملل کرده بود و در این بین مهرداد ایوبی، دیگر عضو این خانواده که با ۱۰۰ هزار دلار پول نقد در فرودگاه بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفت نیز بهطو غیررسمی، وظیفه انتقال مبالغی پنهانی به خارج ایران را بر عهده داشت.
همچنین عبدالمهدی نصیرزاده در چهار سال گذشته، عباس عراقچی، وزیر خارجه فعلی در دولت مسعود پزشکیان را به همراه محمدرضا پورابراهیمی، نماینده سه دوره مجلس شوری اسلامی، به عضویت در هیئترئیسه فدراسیون بدنسازی درآورد تا از نفوذ و قدرت حکومتی آنان برای پیش بردن اهداف شخصی و سواستفادههای مالی خود بهره ببرد.
اکنون بنا بر اخبار رسیده به خبرنگار ایندیپندنت فارسی، عباس شکری، خزانهدار فدراسیون بدنسازی ایران که به اتهام مشارکت در فساد گسترده مالی در این فدراسیون بازداشت شده بود، با وثیقه ۳۰ میلیارد تومانی و بهطور موقت از زندان آزاد شده است و سایر متهمان این پرونده، ازجمله عبدالمهدی نصیرزاده، همسر او، محمد پورکیانی بهعنوان دبیرکل فدراسیون، رضا فیروزی در جایگاه نایبرئیس و همچنین اعضای خانواده محمدرضا ایوبی در سمت ریاست کمیته روابط بینالملل، تحت بازجویی و پیگرد قضایی قرار دارند و ممنوعالخروج شدهاند.
پروندهای که برخی از خبرنگاران ورزشی در ایران، طی گفتوگو با ایندیپندنت فارسی حجم کلی آن را بیش از ۵ میلیون دلار برآورد کردهاند، اما با این حال این خبرنگاران همچنان نگرانیهای زیادی از تبرئه احتمالی نصیرزاده و اطرافیانش با کمک نفوذ امنیتی و حاکمیتی علیرضا دبیر و محمدباقر قالیباف دارند.
این درحالی است که مدت زمان قانونی حضور نصیرزاده روی صندلی ریاست فدراسیون بدنسازی نیز ۱۳ دیماه امسال به پایان رسیده است و بر اساس قوانین، حالا وزارت ورزش و جوانان باید پس از انتخاب سرپرست، انتخابات هیئترئیسه این فدراسیون را در ماههای آتی برگزار کند.