افزایش علاقه استعدادهای جوان اروپایی به بازی در لیگ عربستان سعودی

«بعید نیست که در سال‌های آتی کیفیت لیگ عربستان سعودی به حد کیفیت لیگ برتر انگلستان برسد»

کریستیانو رونالدو، بازیکن تیم النصر عربستان سعودی-اکتبر ۲۰۲۴-رویترز

تعدادی از مدیران برنامه‌های فوتبالیست‌ها در بریتانیا می‌گویند عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر به محبوب‌ترین اهداف استعدادهای جوان اروپایی در پنجره نقل و انتقالات تبدیل شده‌اند.

فعالان حوزه نقل و انتقالات و جابه‌جایی بازیکنان در لندن به اسکای‌نیوز گفتند، با توجه به سرمایه‌گذاری هنگفت عربستان سعودی، میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴، در فوتبال برای تبدیل شدن به یکی از قطب‌های اصلی این ورزش، از حالا استعدادهای جوان بریتانیایی به این کشور علاقه‌مند شده‌اند.

در ابتدای این گزارش با برد یانگ، بازیکن ۲۱ ساله متولد بیرمنگام که اکنون در عربستان زندگی می‌کند، مصاحبه شده است. او در ماه سپتامبر از لیگ کشور ولز به تیم العروبه در لیگ حرفه‌ای عربستان پیوست و حالا به اسکای‌نیوز می‌گوید: «همه بازیکنان بزرگ درحال آمدن به اینجا هستند و لیگ عربستان در حال رشد است. طبیعتا برای من هم خوب است تا از بازیکنان باتجربه شاغل در این لیگ چیزهای زیادی یاد بگیرم.»

علاوه بر فوق‌ستاره‌هایی مانند کریستیانو رونالدو، کریم بنزمان یا نیمار، دست‌کم ۴۵ ستاره بزرگ دیگر، که سابقه افتخارآفرینی در سه لیگ اول جهان را دارند، در دو سال اخیر به لیگ روشن عربستان کوچ کرده‌اند.

برد یانگ افزود: «این بازیکنان همه باتجربه‌اند و می‌دانند در زمین چه کار می‌کنند. مثل وقتی که پشت مدافع‌ها حرکت می‌کنید و آن‌ها شما را پوشش می‌دهند. بنابراین باید دوباره فکر کنید و یاد بگیرید که چگونه مقابل آن‌ها بازی کنید، چون مجبورید باهوش‌تر و باکیفیت‌تر عمل کنید.»

او این صحبت‌ها را از صندلی عقب یک تاکسی و در حالی که از دبی بازمی‌گشت به زبان آورد. دوبی، شهری که می‌توانید برای عکس گرفتن با شیرها به آنجا بروید، یا اطراف تنها هتل هفت ستاره جهان با جت‌اسکی گردش کنید. جایی که مقصد بسیاری از بازیکنان لیگ برتر انگلستان در تعطیلات ژانویه امسال بوده است.

جوان ۲۱ ساله بیرمنگامی همچنین توضیح داد که انتقال او به لیگ حرفه‌ای عربستان سعودی تنها به‌خاطر مسائل مالی نبوده است: «قرارداد مالی خوب جذاب است، اما اگر به استاندارد و بازیکنان این لیگ نگاه کنید، احتمالا مطمئن می‌شوید که آنان از همین حالا یکی از پنج لیگ برتر جهان را در اختیار دارند. من این کار را فقط به‌خاطر پول انجام ندادم و دلیل اصلی آمدنم به اینجا افزایش تجربیاتم برای زندگی در خارج از کشور و پیشرفت در حرفه‌ام بود. یعنی اگر بتوانم در این لیگ خودم را ثابت کنم، قطعا می‌توانم در هر جای دنیا هم خودم را ثابت کنم.»

از سوی دیگر، اسپنسر فیرون و لیام بوز، که هر دو مدیر برنامه ساکن لندن‌اند، نیز در گفت‌وگو با اسکای‌نیوز تاکید کردند که آینده فوتبال در خاورمیانه بسیار موفق‌تر از چین خواهد بود؛ جایی که شی جین ‌پینگ برای تبدیل کشورش به یک «ملت فوتبالی» از سوپرلیگ این کشور حمایت‌های مالی گسترده‌ای کرده است، اما عربستانی‌ها این لیگ را هم به‌سرعت پشت سر گذاشته‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

فیرون توضیح داد: «لیگ عربستان مثل چین نیست و فکر می‌کنم تمرکز سعودی‌ها روی آوردن بازیکنان جوان‌تر است. درنتیجه نه‌تنها از نظر مالی سود می‌برید و می‌توانید از خانواده‌تان حمایت کنید، که اعتبار بیشتری هم با بازی در این لیگ به دست می‌آورید. عربستان حالا میزبان جام جهانی ۲۰۳۴ است و فکر می‌کنم شاهد سرمایه‌گذاری، هجوم بازیکنان و توسعه بازیکنان جوان‌تر هم خواهیم بود.»

برخی تخمین‌ها می‌گویند تنها ۱۸۰ نفر از ۱.۵ میلیون بازیکن در رده فوتبال جوانان در لیگ‌های پایه سازمان‌یافته موفق می‌شوند تا به لیگ برتر انگلستان راه پیدا کنند که معادل تنها ۰.۰۱۲ درصد شانس موفقیت خواهد بود. درنتیجه حالا تمایل استعدادهای کشف‌نشده بریتانیایی برای حضور در لیگ عربستان برای درخشش و شکوفایی بیشتر شده است.

ریکی-جید جونز، مهاجم تیم پیتربورو یونایتد، می‌گوید فوتبالیست‌ها در لیگ‌های برتر باید گزینه‌های مختلفی داشته باشند: «شما هرگز نمی‌توانید فکر کنید که همه‌چیز را به دست آورده‌اید، چون همه‌چیز ممکن است ناگهان تغییر کند. پس همیشه باید یک برنامه جایگزین و تکیه‌گاه دیگری داشته باشید. ما شاهدیم که بسیاری از بازیکنان جوان اکنون به عربستان سعودی می‌روند و این یک مسیر متفاوت یا یک پروژه متفاوت است. همان‌طور که می‌بینید، این لیگ در حال رشد است. هیچ‌کس هم نمی‌داند و شاید به‌زودی کیفیت لیگ عربستانی‌ها در حد لیگ برتر انگلستان شود.»

بیشتر از ورزش