ادامه ناکامی‌ها در تیمی که روزگاری تاج بود؛ کسی به فکر استقلال نیست

وزیر نفت به جای تلاش برای حل بحران‌های استقلال، از واگذاری این باشگاه به هلدینگ خلیج‌فارس انتقاد کرده است

بازیکنان حاضر روی نیمکت ذخیره تیم استقلال در مسابقه برابر ملوان بندرانزلی، ۶ بهمن ۱۴۰۳- وب‌سایت استقلال

روزهای تاریک یکی از محبوب‌ترین تیم‌های فوتبال ایران و آسیا، در سایه تصمیم‌های اشتباه مدیران ناکارآمد جمهوری اسلامی ایران، همچنان ادامه دارد. آبی‌ها روز گذشته مقابل ملوان بندرانزلی متوقف شدند تا ضعیف‌ترین نتایج استقلال در تاریخ لیگ برتر ایران رقم بخورد.

اکنون در شرایطی زمزمه‌های برکناری موسیمانه آفریقایی از هدایت این تیم مطرح می‌شود که آبی‌ها با دو سرمربی قبلی‌شان در لیگ امسال هم به نتیجه نرسیدند و درنتیجه به نظر می‌رسد اصلی‌ترین مشکل استقلال بازیکنان بی‌کیفیت و البته گران‌قیمتی‌اند که، در ابتدای فصل و در شرایطی مبهم، با نظر احمد شهریاری، فرمانده اسبق سپاه پاسداران در نقش نماینده هلدینگ خلیج‌فارس، و جواد نکونام، سرمربی برکنارشده استقلال، جذب شده‌اند.

همچنین تصمیم‌های مدیرانی که به‌تازگی در هلدینگ خلیج‌فارس و باشگاه استقلال منصوب شده‌اند نیز بر نگرانی‌های میلیون‌ها هوادار استقلال افزوده است، زیرا جوئل کوجو و مسعود جوما، خریدهای جدید این تیم، در مسابقه با ملوان عملکردی دور از انتظار داشتند، و محمدرضا آزادی، دیگر مهاجم و خرید تازه آبی‌ها، درحالی استقلالی شد که به دلیل نمایش ضعیفش در العروبه امارات در فهرست فروش این باشگاه قرار گرفت. افزون بر این، در تازه‌ترین اتفاق، رسانه‌های ایران از بازگشت آرمین سهرابیان و صالح حردانی به استقلال خبر داده‌اند.

حردانی در فصل گذشته و سهرابیان در هفته‌های ابتدایی لیگ امسال از استقلال به نساجی و سپاهان منتقل شدند و حالا طبعا سوال مهم هواداران از نظری جویباری، مدیرعامل، و علی تاجرنیا، نماینده هلدینگ خلیج‌فارس، این خواهد بود که اگر این دو بازیکن برای استقلال مفیدند و توانایی کمک به خروج تیم از بحران را دارند چرا پیش از این با فروش و جدایی آنان موافقت شده بود؟

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

چنین سوال‌هایی درحالی مطرح می‌شوند که پیتسو موسیمانه نیز در ۱۰۰ روزی که هدایت این تیم را برعهده گرفته است، نتوانسته توانایی‌های فنی‌اش را در تغییر روند تاکتیکی بازیکنان نشان دهد و حتی شماری از هواداران این تیم در مسابقه با ملوان مجددا خواستار برکناری او شدند. این تیم در شش مسابقه اخیر فقط دو بار موفق به گلزنی شد، رقمی که حتی شایسته یک تیم میانه جدولی هم نیست.

استقلال رده دهمی، که البته احتمال دارد در پایان مسابقات هفته هفدهم به رتبه‌ای نازل‌تر نیز سقوط کند، در بازی با ملوان با سیستم عجیب ۲-۵-۳ و با حضور پنج مدافع به زمین رفت و قرار گرفتن آرش رضاوند در جای هافبک تهاجمی در پشت سر دو مهاجم، احتمالا بدترین تصمیم موسیمانه در این دیدار بود.

از سوی دیگر و در شرایطی که دو مهاجم نوک در ترکیب یک تیم باید مکمل هم باشند و نقاط ضعف یکدیگر را با بازی متفاوت پوشش دهند، اما مسعود جوما و جوئل کوجو نشان دادند که سبک بازی کاملا مشابهی دارند. برای مثال، در دیدار با ملوان که آبی‌ها دائم به زیر توپ می‌زدند و سانترهای ممتد از جناحین ارسال می‌شد، این دو مهاجم خارجی توانایی چندانی در ضربات سر نداشتند.

مدیریت باشگاه استقلال بعد از قطع همکاری با جواد نکونام مبلغ سنگین ۱.۴ میلیون یورو را برای حدود دوسوم فصل به پیتسو موسیمانه پرداخت کرد و این سرمربی باتجربه را به خدمت گرفت، اما به‌رغم شروع نسبتا قابل قبول، استقلالی‌ها مجددا به چاله عمیق بحران فرورفتند.

در همین حال، سخنان تازه محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت دولت مسعود پزشکیان، نیز بر نگرانی‌های هواداران افزوده است. او از اینکه هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس، زیرمجموعه وزارت نفت، باشگاه استقلال تهران را خریده، انتقاد کرده است.

او درباره این اتفاق که در دولت ابراهیم رئیسی رخ داد، گفت: «واقعا نمی‌دانم چرا هلدینگ خلیج فارس در این حوزه هزینه کرد، در حالی که می‌توانست در سایر ساختارهای مولد کشور سرمایه‌گذاری کند. احتمالا مسئولان مربوطه برای این تصمیم توجیهاتی داشته‌اند که من نسبت به آن اطلاعی ندارم.»

اما وزیر نفت ایران، مانند دیگر مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی، همچنان در مقابل این سوال مهم و قدیمی میلیون‌ها هوادار سرخابی‌ها سکوت می‌کند که چرا وقتی این مدیران توانایی و علاقه‌ای به باشگاه‌داری ندارند مجوز فروش این دو باشگاه پرطرفدار را به بخش خصوصی و چهره‌های حقیقی نمی‌دهند تا پرسپولیس و استقلال نیز مانند تمامی باشگاه‌های معتبر جهان ساختاری حرفه‌ای و مدیریت تخصصی فوتبالی داشته باشند؟

بیشتر از فوتبال