واکنش کانادا و مکزیک به دستور ترامپ برای تعرفه‌های وارداتی: مقابله‌به‌مثل می‌کنیم

رئیس‌جمهوری آمریکا برای واردات از کانادا و مکزیک ۲۵ درصد تعرفه و برای محصولات چینی تعرفه ۱۰ درصدی وضع کرده است

کانادا و مکزیک ساعاتی پس از دستور ترامپ برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی واردات از این کشورها، با اعلام اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر کالاهای آمریکایی واکنش نشان دادند.

به گزارش نیویورک پست، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، اعلام کرد که او و کلودیا شینبام پاردو، رئیس‌جمهوری مکزیک، توافق کرده‌اند با یکدیگر همکاری کنند تا با برنامه مالیاتی ترامپ مقابله کنند.

همان‌طور که پیش‌بینی شده بود، دونالد ترامپ روز شنبه اعلام کرد که برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر، تعرفه‌های گسترده‌ای بر واردات از کانادا، مکزیک و چین اعمال می‌کند که از روز سه‌شنبه اجرایی می‌شوند.

طبق این تصمیم، کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک مشمول تعرفه ۲۵ درصدی خواهند شد، اما محصولات انرژی کانادا تنها ۱۰ درصد تعرفه خواهد داشت. همچنین تعرفه‌های جدید ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی اعمال خواهد شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کاخ سفید با استناد به «قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی» اعلام کرد که تهدید مهاجران غیرقانونی و قاچاق موادمخدر ازجمله فنتانیل، که مرگبار است، یک وضعیت اضطراری ملی ایجاد کرده است.

واشینگتن دولت مکزیک را به همکاری با کارتل‌های مواد مخدر متهم کرد و این تعرفه‌ها را بخشی از استراتژی برای مقابله با این تهدید دانست.

منتقدان این اقدام می‌گویند که اعمال این تعرفه‌ها ممکن است زنجیره‌های تامین در صنایع مختلف ازجمله انرژی، خودروسازی و صنایع غذایی را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال کاخ سفید در بیانیه‌ای تاکید کرد که «اعمال تعرفه‌ها یک ابزار قوی و اثبات‌شده برای حفظ منافع ملی آمریکا است».

کانادا در واکنش به این اقدام اعلام کرده است که قصد دارد بر ۱۵۵ میلیارد دلار کالاهای آمریکایی ازجمله آبجو، شراب، میوه و آبمیوه، سبزیجات، عطر، لباس و کفش تعرفه ۲۵ درصدی وضع کند.

جاستین ترودو با انتشار پیامی در این زمینه گفت: «بسیاری از ما عمیقا تحت‌تاثیر قرار خواهیم گرفت. بسیاری از مردم روزهای تاریکی را پشت سر خواهند گذاشت. با این حال ما از شما می‌خواهیم که از یکدیگر حمایت کنید و در کنار دوستان، همسایگان و هموطنان کانادایی خود باشید.»

ترودو، که در شش هفته آینده قدرت را ترک می‌کند، تعرفه‌های ترامپ را محکوم کرد و آنها را تهدیدی دانست که کل کشور را هدف قرار می‌دهد، و گفت که این اقدام پیامدهای جدی برای ایالات متحده نیز خواهد داشت.

نخست‌وزیر کانادا به‌طور ضمنی گفت که تعرفه‌های سنگین نشان‌دهنده خیانت به «نزدیک‌ترین متحد و همسایه» آمریکا است.

او همچنین گفت که از زمان تحلیف ترامپ در هفته گذشته نتوانسته با او صحبت کند، اما مصمم است مسیری ایجاد کند که به قطعنامه‌ای که شامل تعرفه نمی‌شود منجر شود.

ترودو در پاسخ به سوالی درباره تهدید ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه‌های شدیدتر در صورت تلافی تعرفه‌های جدید ایالات متحده، گفت که این موضوع او را از تصمیم خود باز نمی‌دارد و همه مقام‌های کانادا با چنین اقدامی موافق‌اند.

همچنین کلودیا شینبام پاردو دستور اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر آمریکا را صادر کرد و این گفته‌های ترامپ را که دولت مکزیک با سازمان‌های جنایتکار ائتلاف دارد، محکوم کرد.

شینبام با انتشار پیامی در رسانه اجتماعی ایکس گفت: «اگر چنین اتحادی در جایی وجود داشته باشد در زرادخانه‌های ایالات متحده است که سلاح‌های پرقدرت را به گروه‌های جنایتکار می‌فروشند.»

او افزود: «اگر دولت ایالات متحده می‌خواست به مصرف جدی فنتانیل رسیدگی کند، می‌توانست با فروش مواد مخدر در خیابان‌های شهرهای اصلی این کشور و همچنین پولشویی برخورد کند.»

شینبام گفت که به وزیر اقتصادش گفته است طرحی را اجرا کند که به گفته او «شامل اقدامات تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای» است.

او در عین حال افزود: «من به ترامپ پیشنهاد می‌کنم که یک گروه کاری با بهترین تیم‌های بهداشت عمومی و امنیتی‌مان ایجاد کنیم. مشکلات با اعمال تعرفه حل نمی‌شود، بلکه با گفت‌وگو حل می‌شود، همان‌طور که در هفته‌های اخیر با وزارت خارجه شما برای رسیدگی به پدیده مهاجرت کارهای زیادی انجام دادیم.»

در سوی دیگر نیز چین به تعرفه‌های ترامپ واکنش نشان داد و گفت که علیه این موضوع به سازمان تجارت جهانی شکایت خواهند کرد.

مقام‌های چین اعلام کردند که برای محافظت از حقوق و منافعشان به اقدامات متقابل دست خواهند زد.

وزارت بازرگانی پکن نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که «چین به‌شدت از اعمال تعرفه‌های وارداتی آمریکا ناراضی است و قاطعانه با این موضوع مخالف است».

این وزارتخانه تاکید کرد که تحمیل این تعرفه‌ها قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می‌کند و از آمریکا خواست گفت‌وگویی صریح داشته باشند و همکاری‌های دو کشور را تقویت کنند.

بیشتر از جهان