طالبان فعالیت تنها رسانه ویژه زنان در افغانستان را متوقف کرد

رادیو بیگم برنامه‌های آموزشی ویژه زنان پخش می‌کرد و برنامه‌های آن برای ساکنان ۱۸ شهر افغانستان در دسترس بود

کارمندان رادیو بیگم در حال اجرای برنامه‌ــ facebook.com/Begumfm

ماموران طالبان روز سه‌شنبه با یورش به دفتر رادیو بیگم در کابل، تنها رسانه ویژه زنان در افغانستان را که برنامه‌های آموزشی تولید می‌کرد، فعالیت این رسانه را متوقف و کارمندان آن را بازجویی کردند.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مجوز فعالیت این رسانه به دلیل «تخلف از دستورالعمل‌‌های پخش و استفاده نادرست از جواز کار» به حالت تعلیق درآمده است.

بر اساس اطلاعیه وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، این شبکه رادیویی برای یک شبکه تلویزیونی مستقر در خارج از افغانستان محتوا تولید می‌کرد.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت، همکاری رسانه‌های داخل افغانستان با رسانه‌های مستقر در خارج این کشور را ممنوع کرده‌اند و تاکنون چندین خبرنگار به اتهام همکاری با رسانه‌های مستقر خارج از افغانستان بازداشت، شکنجه و زندانی شده‌اند.

رادیو بیگم که بخشی از سازمان «بیگم برای زنان» است، مارس ۲۰۲۱ در کابل آغاز به کار کرد و برنامه‌های آن در ۱۹ استان افغانستان برای مخاطبان در دسترس بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عارف احمدی، از مسئولان بنیاد بیگم برای زنان، به ایندیپندنت فارسی گفت رادیو بیگم بر تولید محتوای علمی، حمایت از زنان و ارائه برنامه‌های آموزشی برای دختران و زنان متمرکز بود و هیچ برنامه سیاسی و امنیتی منتشر نمی‌کرد. او خاطرنشان کرد که تمامی کارمندان این رسانه هم زن هستند.

رادیو بیگم در بیانیه‌ای، در واکنش به هجوم ماموران طالبان به دفتر این رسانه اعلام کرد کارمندانش بازجویی شده‌اند. در این بیانیه همچنین آمده است که ماموران طالبان وسایل کار شامل لپ‌تاپ، اسناد و گوشی‌ خبرنگاران زن را با خود برده و دوتن از کارمندان مرد را هم بازداشت و زندانی کرده‌اند.

 این شبکه رادیویی می‌افزاید تا زمانی که کارمندان بازداشت‌شده آزاد نشوند، در مورد اتهامی که طالبان به این رسانه در زمینه همکاری با یک شبکه تلویزیونی مستقر در خارج از افغانستان زده‌اند، اظهارنظر نمی‌کند. 

مرکز خبرنگاران افغانستان در اطلاعیه‌ای توقف فعالیت رادیو بیگم را محکوم کرد و  این اقدام طالبان را ادامه «سرکوب فعالیت رسانه‌های آزاد در افغانستان» دانست.

بر اساس قانون رسانه‌های همگانی افغانستان که رژیم طالبان نیز مدعی است آن را اجرا می‌کند، دستگاه حاکم نباید فعالیت رسانه‌ها را محدود کند. بنا بر اعلام مرکز خبرنگاران افغانستان، با اینکه طالبان ادعا می‌کنند قانون رسانه‌های همگانی را اجرا می‌کنند، فقط در ۱۲ ماه اخیر، فعالیت دست‌کم ۱۸ رسانه یا به دستور مستقیم مقام‌های رژیم یا در اثر مداخله و فرمان‌های محدودکننده طالبان، متوقف شده است.