لغو مجوز امنیتی بایدن؛ ترامپ: جو! تو اخراجی

پیش از این در سال ۲۰۲۱ جو بایدن با لغو مجوزهای امنیتی ترامپ دسترسی او به اسناد محرمانه را متوقف کرده بود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه گفت که مجوزهای امنیتی جو بایدن، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده، را لغو می‌کند. به این ترتیب، دسترسی بایدن به اسرار دولتی متوقف می‌شود و همچنین گزارش‌های اطلاعاتی روزانه دیگر برای او ارسال نخواهد شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ این تصمیم را بلافاصله پس از ورود به ملک شخصی‌اش در مارآلاگو، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی‌اش «تروث سوشال»، اعلام کرد.

ترامپ در این پیام نوشت: «نیازی به دسترسی جو بایدن به اطلاعات محرمانه نیست. بنابراین، ما فورا مجوزهای امنیتی او را لغو و گزارش‌های اطلاعاتی روزانه‌اش را متوقف می‌کنیم.»

مجوزهای امنیتی به روسای جمهوری سابق آمریکا امکان دسترسی به اطلاعات محرمانه را حتی پس از ترک سمت می‌دهد.

بایدن نیز در سال ۲۰۲۱ همین کار را درقبال ترامپ کرده بود. رئیس‌جمهوری آمریکا با اشاره به این موضوع نوشت: «او خودش این رویه را ایجاد کرد و در سال ۲۰۲۱ به جامعه اطلاعاتی آمریکا (IC) دستور داد که چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده یعنی من از دسترسی به جزئیات امنیت ملی منع شوم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در ادامه پیام ترامپ با تاکید بر اینکه «جو، تو اخراجی!» آمده است: «گزارش‌ رابرت هور نشان داده که بایدن دچار ضعف حافظه است و حتی اگر در دوران اوج بود هم نباید به او برای داشتن اطلاعات محرمانه اعتماد می‌کردیم.»

در گزارش رابرت هور، بازپرس ویژه، اشاره شده بود که حافظه بایدن «مه‌آلود، معیوب، ضعیف» است و «به محدودیت‌های قابل توجه» دچار شده است. بایدن نیز پیش از این گفته بود که نمی‌تواند برخی از نقاط عطف زندگی‌اش را به یاد آورد.

این تصمیم ترامپ جدیدترین اقدام او برای تحقق وعده‌هایی است که در طول مبارزات انتخاباتی‌اش مطرح کرده بود. او پیش از این مجوزهای امنیتی ده‌ها مقام سابق اطلاعاتی همسو با بایدن را لغو کرده بود. ترامپ همچنین حفاظت امنیتی تعیین‌شده برای برخی از مقام‌های دولتی سابق را، که از او انتقاد کرده‌اند، لغو کرده است. ازجمله این افراد می‌توان به مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق ترامپ، اشاره کرد که می‌گوید با تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران مواجه است.

جو بایدن پس از رسیدن به قدرت اعلام کرد که به دلیل تحریک حمله ششم ژانویه به ساختمان کنگره، دسترسی ترامپ به اسناد محرمانه را لغو می‌کند.

او در آن زمان گفت: «فکر می‌کنم نیازی نیست که او به گزارش‌های اطلاعاتی دسترسی داشته باشد. این گزارش‌ها برای او چه تاثیری دارد، غیر از اینکه ممکن است اشتباه کند و درباره آنها چیزی بگوید؟»

همزمان و در اقدامی دیگر از سلسله تحولات پس از روی کار آمدن ترامپ، روز جمعه وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد تعداد رسانه‌هایی که باید دفاترشان را در پنتاگون تخلیه کنند دوبرابر شده است.

طبق یادداشتی که وزارت دفاع آمریکا منتشر کرد، رسانه‌هایی ازجمله سی‌ان‌ان، واشینگتن پست، هیل و «وار زون» به فهرست رسانه‌هایی اضافه شدند که باید دفاترشان را ترک کنند، هرچند که همچنان عضو گروه رسانه‌ای پنتاگون باقی خواهند ماند.

هفته گذشته در اولین مرحله از این برنامه اعلام شد که رسانه‌هایی چون نیویورک تایمز، ان‌بی‌سی نیوز، پولیتیکو و رادیو ملی آمریکا (ان‌پی‌آر) باید دفاترشان در پنتاگون را تخلیه کنند.

رسانه‌های جایگزین شامل نیویورک پست، برایت بارت، واشینگتن اگزمینر، فری پرس، دیلی کالر، نیوزمکس، هافینگتون پست و شبکه خبری وان آمریکا خواهند بود. بسیاری از این رسانه‌ها حامیان محافظه‌کاران و دونالد ترامپ شناخته می‌شوند.

روز جمعه همچنین بی‌بی‌سی جهانی در بریتانیا طی بیانیه‌ای به تصمیم اخیر دولت دونالد ترامپ برای توقف کمک‌های مالی به بی‌بی‌سی مدیا اکشن، بخش خیریه و حقوق‌بشری این بنگاه رسانه‌ای، انتقاد کرد.

در این بیانیه آمده است که ۸ درصد از بودجه بخش بی‌بی‌سی مدیا اکشن از طریق دولت آمریکا تامین می‌شد و اکنون این اتفاق باعث شده است که بخشی از فعالیت‌ها و افراد و گروه‌های تحت پوشش آن  تحت تاثیر قرار گیرند.

اعلام شده است که برنامه‌های دونالد ترامپ برای تعطیل کردن سازمان «توسعه بین‌المللی ایالات متحده» (یو‌اس‌اید/USAID)، به بی‌بی‌سی مدیا اکشن، که سال گذشته میلیون‌ها دلار بودجه از ایالات متحده دریافت کرده بود، ضربه بزرگی خواهد زد.

پس از آنکه دونالد ترامپ اعلام کرد سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده «بودجه عمومی را هدر می‌دهد و باید خود را با سیاست‌های ریاست‌‌جمهوری هماهنگ کند»، این سازمان روز پنجشنبه اعلام کرد که به دلیل قطع بودجه مجبور شده است هزاران کارمند را از شب جمعه به مرخصی بفرستد.

این سازمان، که به بیش از ۱۰۰ کشور کمک‌های بشردوستانه ارائه می‌دهد، در سراسر جهان ۱۰ هزار نیرو دارد و طبق گزارش سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، دوسوم کارکنان آن در خارج از ایالات متحده مشغول به کارند. بودجه‌ سالانه سازمان توسعه بین‌المللی ایالات متحده حدود ۴۰ میلیارد دلار، معادل تقریبا ۶ درصد کل هزینه‌های دولت فدرال، اعلام شده است.

دولت ترامپ معتقد است که این سازمان را «تعدادی دیوانه رادیکال» اداره می‌کنند و ایلان ماسک هم آن را یک «سازمان تبهکار» توصیف کرده بود. شمار زیادی از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا نیز معتقدند که کمک‌های چشمگیر این سازمان در دهه‌های اخیر آورده مطلوبی برای شهروندان آمریکایی نداشته و در بسیاری از موارد، حتی در تضاد با منافع ایالات متحده و به سود کشورهایی همچون روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران هزینه شده است.

بیشتر از جهان