طرح دوحزبی کنگره آمریکا برای «حمایت حداکثری» از ایرانیان

جو ویلسون، نماینده جمهوری‌خواه و ارایه دهنده این طرح می‌گوید: رژیم ایران دیر یا زود سقوط خواهد کرد. همان‌طور که سقوط اسد در ۱۲ روز رخ داد، این رژیم‌ها بسیار ضعیف‌تر از آن هستند که تصور می‌کنند

نمایی از کنگره آمریکا-با استفاده از خبرگزاری فرانسه، خبرگزاری‌های داخلی و اینستاگرام نوفدی

جو ویلسون، نماینده جمهوری‌خواه از کارولینای جنوبی و جیمی پانتا، نماینده دموکرات از کالیفرنیا در شامگاه ۲ آوریل لایحه‌ای را در جهت «حمایت حداکثری» از مردم ایران معرفی کردند. لایحه حمایت حداکثری یک اقدام دوحزبی است که به‌دنبال پیشبرد گام‌های عملی، فراتر از محکومیت‌های لفظی، برای پشتیبانی از مردم معترض ایران در برابر جمهوری اسلامی ارایه شده است. 

شاهزاده رضا پهلوی همواره بر حمایت حداکثری از مردم ایران تاکید دارد و در جریان دیدارهای خود با مقامات آمریکا به اهمیت این نکته اشاره می‌کند.

ویلسون درباره این لایحه گفت: «رژیم ایران دیر یا زود سقوط خواهد کرد. همان‌طور که سقوط اسد در ۱۲ روز رخ داد، این رژیم‌ها بسیار ضعیف‌تر از آن هستند که تصور می‌کنند. من مفتخرم که این لایحه دوحزبی را ارائه کرده‌ام که حمایت حداکثری را از مردم ایران در مبارزه‌شان برای دموکراسی و حقوق بشر فراهم می‌کند. مهم است که فشار حداکثری بر رژیم با حمایت حداکثری از مردم همراه شود.»

پانتا نیز گفت: «رژیم ایران همچنان مردم خود را از طریق سانسور اینترنتی و سرکوب تحت فشار قرار می‌دهد. لایحه حمایت حداکثری با تقویت آزادی اینترنت، مصادره اموال رژیم برای حمایت از جنبش‌های دموکراسی‌خواه، و پشتیبانی از مخالفان این سرکوب‌ها را به چالش می‌کشد. ما باید در کنار مردم ایران در مبارزه آن‌ها برای آزادی و آینده‌ای روشن‌تر بایستیم.»

جوییش‌اینسایدر در این زمینه نوشت، هم‌زمان با اجرای سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی و بررسی گزینه‌های توافق یا حمله نظامی، لایحه‌ای دوحزبی در کنگره آمریکا معرفی شده است که به دنبال افزودن ابزار جدیدی به تعامل آمریکا با ایران است: «حمایت حداکثری» از مردم ایران.

براساس این گزارش، لایحه «حمایت حداکثری»، دولت آمریکا را موظف می‌کند سیاستی منسجم و فعالانه را در حمایت از مخالفان ایرانی در حوزه‌های مختلف تدوین کند.

دولت طبق این لایحه موظف خواهد شد، استراتژی را برای حمایت از مردم ایران در تلاش‌هایشان برای گذار به یک نظام سیاسی جدید مبتنی بر حاکمیت قانون، دموکراسی و حقوق بشر تدوین کند. همچنین، این لایحه خواستار انتصاب یک نماینده ویژه برای هماهنگی این سیاست‌ها است.

دیگر مفاد این لایحه عبارتند از:

  • ایجاد کارگروه چندنهادی برای بهبود دسترسی ایرانیان به اینترنت و مقابله با سانسور حکومتی از طریق ارائه خدمات فیلترشکن VPN، ارتباطات ماهواره‌ای-مخابراتی و دسترسی به سیم‌کارت دیجیتال eSIM، و همچنین مقابله با تهدیدات نظارتی و امنیت سایبری رژیم.
  • تقویت تلاش‌های ارتباطی آمریکا با مردم ایران از طریق شبکه‌های اجتماعی و دیگر ابزارها برای آگاهی‌بخشی درباره جنایات جمهوری اسلامی و حمایت از صداهای مخالف.
  • ایجاد راهکارهایی برای تشویق و تسهیل جدایی مقامات دولتی و نیروهای امنیتی از حکومت، از جمله برقراری راه‌های ارتباطی برای جداشدگان و استفاده از اطلاعات ارائه‌شده توسط آنان.
  • استفاده از دارایی‌های توقیف‌شده رژیم ایران در حوزه قضایی ایالات متحده برای تامین مالی جنبش‌های اعتراضی غیرخشونت‌آمیز در ایران، از جمله حمایت از اعتصابیون و تامین تجهیزات پزشکی، با نظارت و بررسی دقیق.
  • ارائه پشتیبانی اطلاعاتی به مخالفان ایرانی.
  • بررسی امکان قرار دادن وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی، به دلیل اقدامات آن علیه مردم ایران.
  • Read More

    This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

     

به گزارش جوئیس اینسایدر، برخی از برنامه‌های مطرح‌شده در این لایحه، از جمله تلاش‌های ارتباطی با مردم ایران، مستلزم نقش‌آفرینی «آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده» (USAGM) است، نهادی که دولت ترامپ بخش عمده‌ای از بودجه آن را قطع کرده و درصدد تعطیلی کامل آن است. اما به گفته منابع جمهوری‌خواه، این لایحه می‌تواند مسیر جدیدی را برای اصلاح و بازنگری در عملکرد این نهاد ارائه کند، زیرا دولت بدون تایید کنگره قادر به تعطیلی کامل آن نیست.

 نوفدی، «اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران» (NUFDI) و «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (FDD) از این لایحه حمایت کرده‌اند.

کامرون خوانساری‌نیا، معاون نوفدی در این زمینه گفت: «صلح در خاورمیانه تنها زمانی ممکن خواهد شد که مسئله ایران حل شود، و مسئله ایران با رژیمی که ۴۵ سال است باعث آشوب و بی‌ثباتی شده، حل نخواهد شد. مردم ایران برای یک تغییر واقعی مبارزه می‌کنند و لایحه حمایت حداکثری مکمل استراتژی رئیس‌جمهور ترامپ برای تحقق این هدف است.»

لایحه‌ای در میان مجموعه‌ای از لوایح علیه جمهوری اسلامی

به گزارش جوئیش اینسایدر، این لایحه بخشی از یک مجموعه قوانین گسترده‌تر درباره ایران است که این هفته در «کمیته مطالعات جمهوری‌خواهان»، بزرگ‌ترین جناح جمهوری‌خواهان در کنگره، معرفی شد. هدف این مجموعه قوانین، افزایش تحریم‌ها و مقابله با رژیم جمهوری اسلامی و وابستگان آن است.

دیگر لوایح مرتبط عبارتند از:

  • لایحه فشار حداکثری: قانونی‌کردن و تشدید تحریم‌های حداکثری دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی.
  • لایحه لغو معافیت‌های ایران: ممنوعیت هرگونه کاهش تحریم‌ها یا معافیت برای رژیم ایران، که احتمال هرگونه توافق هسته‌ای را مسدود می‌کند.
  • لایحه ممنوعیت انرژی ایران: تحریم واردات انرژی ایران توسط عراق.
  • لایحه پیشگیری از تروریسم جمهوری اسلامی: اعمال تحریم‌های جدید علیه حوثی‌ها و دیگر گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی.
  • لایحه ممنوعیت لغو تحریم‌ها برای تروریست‌ها: مشروط کردن هرگونه کاهش تحریم‌های آینده جمهوری اسلامی به توقف حمایت آن از تروریسم.
  • قطعنامه‌ای برای تحریم‌های فوری اروپا علیه ایران.
  • لایحه مقابله با الیگارش‌های فاسد جمهوری اسلامی: ارائه گزارشی جامع درباره رهبران جمهوری اسلامی و دارایی‌ آن‌ها.

جوئیش اینسایدر می‌نویسد، برخی از این لوایح پیش‌تر در کنگره مطرح شده بودند یا در مجالس قبلی معرفی شده بودند، اما اکنون در قالب یک بسته قانون‌گذاری بزرگ‌تر به‌طور رسمی اعلام شده‌اند.