وبسایت آکسیوس در گزارشی به نقل از چهار منبع آگاه نوشت که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز دوشنبه بار دیگر به کاخ سفید میرود.
اگر این دیدار انجام شود، نتانیاهو اولین رهبر خارجی خواهد بود که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، را دو بار حضوری ملاقات کرده است تا درمورد حذف تعرفههای اقتصادی تعیینشده با او گفتگو کند. آنها قرار است درمورد بحران هستهای ایران و جنگ غزه نیز گفتگو کنند.
یک مقام ارشد اسرائیلی به آکسیوس گفت که نتانیاهو فکر میکند احتمال توافق جمهوری اسلامی و آمریکا بسیار کم است و میخواهد با ترامپ درباره حمله به تاسیسات هستهای ایران در صورت شکست دیپلماسی به توافق برسد.
به گفته این منبع، ترامپ و نتانیاهو احتمالا درمورد دستیابی به توافقی جدید درباره آزادی گروگانهای اسرائیلی و آتشبس غزه نیز گفتگو خواهند کرد.
نتانیاهو برای دیدار این هفته با ترامپ باید از قضات دادگاه فساد مالی خود بخواهد جلساتی را که برای رسیدگی به پرونده اتهاماتش در نظر گرفته شده بود لغو کنند.
ترامپ و نتانیاهو در قیاس با گذشته روابط نزدیکتری برقرار کردهاند، تا آنجا که رئیسجمهوری آمریکا روز پنجشنبه در حالی که نتانیاهو مشغول بازدید از بوداپست بود، با او و ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان تماس گرفت.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این تماس به دلیل تصمیم مجارستان مبنی بر خروج از دیوان کیفری بینالمللی (ICC) صورت گرفت و در آن گفتگو ترامپ به نتانیاهو پیشنهاد کرد که به کاخ سفید برود. چند ساعت بعد، ترامپ به خبرنگاران در ایر فورس وان گفت که نتانیاهو «شاید در هفته آینده» به واشینگتن بیاید.
نتانیاهو و تیمش و همچنین برخی از دستیاران ترامپ از این اظهارات شگفتزده شدند. در ابتدا بنا بود این دیدار اواخر ماه آوریل، احتمالا در تعطیلات عید پسح که از ۱۴ آوریل آغاز میشود، انجام شود اما چهار منبع گفتند در جریان گفتگوهای کاخ سفید و دفتر نتانیاهو در روز جمعه فکر دیدار زودتر مطرح شد.
پنجشنبه ۱۴ فروردین گیدئون سعار، وزیر امور خارجه اسرائیل، به روزنامه فیگارو فرانسه گفت که حمله روسیه به اوکراین موجب شده است اروپاییها برای جلوگیری از تبدیل شدن جمهوری اسلامی ایران به یک قدرت هستهای به تکاپو بیفتند.
سعار در آن مصاحبه تاکید کرد اسرائيل معتقد است «حمله نظامی» در آیندهای نزدیک، یکی از اصلیترین راهحلها برای جلوگیری از دستیابی رژیم تهران به سلاح اتمی خواهد بود.
وزیر خارجه اسرائیل با اشاره به تفاوتهای شرایط کنونی پرونده هستهای ایران در مقایسه با توافق هستهای سال ۲۰۱۵ تصریح کرد که رئیسجمهوری آمریکا و رهبران اروپایی «به واقعیت تهدیدات ایران پی بردهاند». به گفته او، جنگ اوکراین و همکاری ایران با روسیه در این زمینه تاثیر زیادی داشته و سبب شده اروپا نیز درمورد خطرات ناشی از برنامه هستهای ایران بیشتر آگاه شود.
تهدید به ترور ترامپ از سوی روزنامه کیهان
در حالی که تصمیم دونالد ترامپ درمورد برنامه هستهای ایران همچنان نامشخص است و او دو راهحل توافق یا بمباران را پیش روی مقامهای جمهوری اسلامی گذاشته است، تندروهای مخالف مذاکره با آمریکا بر ادامه سیاستهای پیشین تاکید دارند.
در همین حال، روزنامه اصولگرای حکومتی کیهان پا را از این هم فراتر گذاشت و روز شانزدهم فروردین با انتشار مطلبی در ستون «گفتوشنود» ترامپ را تهدید کرد.
در بخشی از این مطلب، که گفتگویی خیالی است، آمده است: «گفت: این دونالد ترامپ چه خبرشه؟ مگه چیکارهست که هر روز چندتا از کشورها را تهدید میکنه؟! تهدید به حمله نظامی، تهدید به تحریم، تهدید به افزایش تعرفهها و... حتی علیه کشورهای همپیمان آمریکا، مثل کانادا و کشورهای اروپایی و ژاپن و... هم شمشیر کشیده! گفتم: غلط زیادی کرده! همین روزهاست که به انتقام خون شهید سلیمانی چندتا گلوله توی کله پوکش شلیک بشه و «ریق لعنت» رو سر بکشه!»
مدیریت روزنامه کیهان در اختیار علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی است و مدیرمسئول آن را هم خود او منصوب میکند.
انتقال سامانههای پاتریوت به خاورمیانه
در راستای فشار حداکثری و تهدید به حمله نظامی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، خبرگزاریهای کره جنوبی روز جمعه ۱۵ فروردین اعلام کردند که آمریکا و کره جنوبی بخشی از سامانههای موشکی پاتریوت را برای مدت کوتاهی به خاورمیانه منتقل میکنند.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، این انتقال در ماه مارس انجام شده است و احتمالا به افزایش عملیات نظامی آمریکا علیه حوثیها در یمن مرتبط است.
این نخستین بار است که تجهیزات نظامی آمریکا از کره جنوبی به خارج از آسیا ارسال میشود. سامانههای پاتریوت در کره جنوبی برای دفاع در برابر تهدیدهای موشکی و هستهای کره شمالی به کار گرفته میشود.
در حالی که علی خامنهای در سخنرانی عید فطر گفت که فکر نمیکند «به ایران حمله کنند» اما اگر حمله شود جمهوری اسلامی «ضربهای قوی و متقابل» وارد خواهد کرد، خبرگزاری ایبیسی نیوز با استفاده از تحلیل تصاویر ماهوارهای، اعلام کرد که آمریکا با استقرار یکسوم مجموعه۲۰ بمبافکن رادارگریز در نزدیکی ایران به دنبال ارسال پیامی روشن به جمهوری اسلامی است.
ایبیسی نیوز مینویسد، ایالات متحده دستکم شش بمبافکن سنگرشکن بی-۲ با قابلیت حمل سلاح هستهای را به پایگاهی در اقیانوس هند، در فاصلهای نزدیک به ایران (حدود پنج هزار کیلومتر) و یمن، مستقر کرده است.
براساس این گزارش، استقرار این هواپیماها در جزیره دیهگو گارسیا، که حدود یکسوم ناوگان بمبافکنهای رادارگریز نیروی هوایی آمریکا را شامل میشود، سه هدف استراتژیک را دنبال میکند: افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه، امکان ادامه حملات به اهداف یمن و ارسال پیام به جمهوری اسلامی.