شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل در مصاحبه با ایندیپندنت فارسی خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد و گفت که «آزادی زندانیان سیاسی خطری ندارد» و اگر این افراد آلوده شوند، هیچ امکان درمانی وجود ندارد.
شیرین عبادی گفت: «طبق اطلاعاتی که از زندان رجایی شهر کرج به من رسیده، قسمتی را خالی کردند و زندانیان سیاسی را به قسمت زندانیان عمومی منتقل کردند، برای اینکه از قسمت خالی شده به عنوان قرنطینه استفاده کنند. این نشان دهنده این است که امکان سرایت بیماری در زندان وجود دارد. برای اینکه سربازان و یا زندانبانان با بیرون تماس دارند و همیشه در زندان نیستند، بلکه میروند و میآیند و به احتمال زیاد امکان سرایت بیماری وجود دارد. به علاوه همه ملاقاتها را هم کنسل کردهاند. این به خاطر ترس از اشاعه بیماری در زندان است که اگر این طور باشد، بدترین شرایط در زندان است. برای اینکه در آنجا امکانات بهداشتی در حد صفر است و تنها چند قرص مسکن میتوانند بدهند. از نظر جنبه انسانی ما میبایستی در این شرایط به زندانیان مخصوصا زندانیان سیاسی و عقیدتی مرخصی بدهند که بیرون بیایند و این شرایط خاص سپری بشود و بعد ببینند چه اتفاقی میافتد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شیرین عبادی در ادامه به ایندیپندنت فارسی گفت: «به هیچ وجه برای آزادی زندانیان سیاسی عقیدتی خطری وجود ندارد. بلکه خطر در داخل زندان است. این افراد اگر آلوده شوند هیچ امکان درمانی وجود ندارد و اگر اهمالی در این زمینه صورت گیرد، رییس زندان، رییس کل زندانها، دادیار ناظر زندان و از همه مهمتر رییس قوهقضاییه که همه این تشکیلات زیر نظر اوست همگی مسوول هستند.»
به گفته خانم عبادی «هنوز احتمال انجام آنچه در رجایی شهر انجام شده، در زندانهای دیگر هم وجود دارد. چون شهر تهران آلوده شده و امکان انتقال به همه زندانها وجود دارد.»
برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳ در خصوص عملکرد مسوولین طی هفتههای گذشته درخصوص مقابله با اپیدمی ویروس کرونا به ایندیپندنت فارسی گفت: «متاسفانه عملکرد بسیار ضعیف بوده برای اینکه طبق اخباری که امروز در رسانهها درج شده، یک تاجری در قم ناقل این بیماری بوده که بیماری را منتقل کرده و او دو روز قبل از انتخابات درگذشته است. اما این مساله پنهان مانده و اولین اعلام رسمی ورود بیماری به ایران پس از فوت دو نفر دیگر در قم صورت گرفته است. آن هم به گفته وزارت بهداشت، از افراد بیماری هیچ وقت تست کرونا نمیگرفتند. علت اینکه میفهمند این است که برادر یکی از افرادی که مبتلا میشود، برادرش پزشک بوده و وقتی که میبیند حال برادرش رو به وخامت است با اصرار درخواست میکند از او تست کرونا بگیرند تا مشخص شود بیمار است. آن موقع تازه شروع به انجام عملیاتی میکنند که ناکافی است. در اینجا لازم به یادآوری است که در صحن نجف با اطلاع علمای نجف، حرم امام علی را برای ضدعفونی کردن قرنطینه کردند. اما حرم حضرت معصومه در شهر قم با وجود تصمیم شورای امنیت استان که قرار بود حصار کشی شود و نماز جماعت برقرار نشود، تولیت قم اجازه نداد و حصارها را برداشتند و نماز جماعت برگزار شد. من نمیفهمم در حالی که حرم امام علی را میتوان تعطیل کرد برای بهداشت مردم چرا حرم قم را تعطیل نمیکنند.»
روز گذشته در یادداشتی که در وب سایت کانون مدافعان حقوق بشر منتشر شد، شیرین عبادی خواستار محاکمه مسوولین هواپیمایی ماهانایر شده بود. او در این یادداشت از مقامهای قضایی ایران خواست علیه «حمید عربنژاد» مدیرعامل شرکت هواپیمایی ماهان، به دلیل بیتوجهی به عدم توقف پروازها به چین که منجر به انتقال ویروس کرونا و به خطر افتادن جان مردم ایران شده، اقامه دعوی کنند.
خانم عبادی در این یادداشت ضمن تاکید بر اینکه هواپیمایی ماهان بیتوجه به اعتراضهای عمومی و البته بدون هیچ کنترل و ممانعتی از طرف دولت، همچنان بدون هیچ مراقبتی مشغول انتقال مسافر بین چین و ایران بوده؛ نوشته است: «متاسفانه دادستان و مدعیالعموم به جای اینکه واقعاً از امنیت مردم دفاع کند، حفظ امنیت را در متهم کردن و دشمنی با مردم بیگناه معترض یا فعالان مدنی و روزنامهنگاران و وکلای حقوق بشری میبیند».