یکی از مقامهای ارشد بهداشتی در بریتانیا گفت اگر شمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در بریتانیا به سقف ۲۰ هزار مورد نرسد این «نتیجه خوبی» برای این کشور خواهد بود. او از مردم خواست در مورد مخاطرات موجود غفلت نکنند.
استفن پاویس با اشاره به پژوهش جدیدی که پیشبینی میکند بریتانیا ۵۷۰۰ مرگ خواهد داشت (بسیار پایینتر از آنچه قبلا پیشبینی شده بود) گفت «اداره ملی بهداشت» این پژوهش را نمیپذیرد و این رقم را زیادی پایین میداند.
او در نشستی خبری در مقر نخستوزیری در خیابان داونینگ لندن گفت: «اگر کمتر از ۲۰ هزار مورد باشد نتیجه خوبی خواهیم داشت گرچه مرگ هر یک نفر هم بدون شک تراژدی است.»
و افزود: «نباید در این مورد غفلت کنیم. گرچه این نتیجه خوبی خواهد بود اما تنها در صورتی به دست میآید که جلوی شیوع این ویروس را بگیریم.»
او گفت: «این اتفاق با شانس نمیافتد. اتفاقی نیست — بخاطر اعمالی است که شما و من و ما انجام میدهیم تا شیوع ویروس را کاهش دهیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این رقم تکرار پیشبینی حدود دو هفته پیش پاتریک والانس، مشاور عالی علمی دولت، است.
در روز جمعه، آماردانهای دانشگاه «امپریال کالج لندن» گفتند بهترین حدسی که در مورد تعداد مرگ و میر در بریتانیا میتوانند بزنند ۵۷۰۰ مورد است — در مقابل ۲۸ هزار در ایتالیا و حدود ۴۶ هزار در اسپانیا.
اما آقای پاویس، مدیر پزشکی اداره ملی بهداشت انگلستان، گفت سقف ۲۰ هزار نفر تنها در صورتی به دست میآید که مردم «واقعا دست به قرنطینه بزنند و آن کارهایی را که گفتهایم انجام دهند.»
او افزود: «در این مورد هر چه بگویم کم گفتهام. این فرصت را دارید که زندگی یک نفر را نجات دهید. این فرصت را دارید که نگذارید یک دستگاه تنفسی مورد استفاده بیهوده قرار نگیرد. موضوع واقعا به همین سادگی است.»
این صحبتها پس از آن است که با ۲۶۰ قربانی جدید این همهگیری تعداد مرگ و میر در بریتانیا از ۱۰۰۰ نفر گذشته است.
نکته نگرانکننده اینجا است که افزایش از ۷۵۹ به ۱۰۱۹ مرگ با فاصله بسیار از روزهای دیگر بیشترین افزایش یکروزه از زمان آغاز شیوع این ویروس بود.
وزارت بهداشت و مراقبت اجتماعی گفت بیش از ۱۲۰ هزار آزمایش ویروس کرونا انجام شده است و بیش از ۱۷ هزار نتیجه مثبت داشته است.
آلوک شارما، وزیر کسب و کار، در نشست خبری اصرار کرد که «توقفی در کار دولت» نیست با اینکه الیستر جک، وزیر امور اسکاتلند هم مثل بوریس جانسون و مت هنکاک در انزوا به سر میبرد.
آقای شارما اصرار کرد که نخستوزیر «از خط مقدم پاسخ به این بحران را پیش میبرد» و گفت او چند ساعت پیش بر صدر یک کنفرانس ویدئویی بوده.
آقای شارما در ضمن تغییراتی در قوانین ورشکستگی را اعلام کرد که به شرکتها «انعطاف» بیشتری برای بقا در طول این بحران را میدهد.
در ضمن اقداماتی برای کاهش مقررات دولتی، امکان دادن به شرکتها برای تولید سریعتر تجهیزات حفاظتی شخصی و شوینده دست اعلام شدند.
آقای شارما گفت تعلیق موقت قوانین در مورد کسب و کار غلط «خطر مسئولیتپذیری شخصی» را از روی سر مدیرانی که میکوشند شرکتهای خود را نجات دهند برمیدارد.
اتاق بازرگانی بریتانیا گفت: «شرکتها از اقدامات منطقی دولت برای تغییر قوانین ورشکستگی جهت حفاظت از شرکتهایی که در اثر ویروس کرونا تضعیف شدهاند استقبال میکنند.»
© The Independent