چین از زمان آغاز گزارشهای روزانه درباره خسارتهای ناشی از انتشار ویروس کرونا، برای اولین بار از به صفر رسیدن موارد جدید مرگ خبر داد.
وزارت بهداشت این کشور در آخرین بروزرسانی خود از ۳۲ مورد تاییدشده ابتلا و ۱۲ مورد مشکوک به ابتلا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داده است.
تمامی این موارد در دستهبندی افراد «وارداتی» که از کشورهای خارجی به چین بازگشتهاند، طبقهبندی شدهاند. هیچیک از آنان در استان هوبی گزارش نشدهاند. هوبی کانون اولیه انتشار ویروس کرونا بود که تا به امروز در سرتاسر جهان ۷۵ هزار نفر را به کشتن داده است.
ووهان، مرکز استان هوبی خود را آماده تسهیل مقررات در روز چهارشنبه کرده و قرار است به مردم اجازه دهد تا برای اولین بار از زمان شروع همهگیری بیماری در ماه ژانویه، از این شهر خارج شوند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مسئولان گفتهاند به افرادی که روی اپ رسمی تلفنی «کد سبز» را دریافت کنند، اجازه خروج از منطقه را میدهد.
چین بهبود ۱۲۴۲ نفر را نیز تایید کرده از جمله ۲۱۱ نفر که در شرایط بحرانی بودند. در مجموع ۷۷ هزار و ۱۶۷ نفر در بیمارستانها درمان و مرخص شدهاند.
چین در مجموع ۸۱ هزار و ۷۴۰ مورد تاییدشده ابتلا و سه هزار و ۳۳۱ مرگ بر اثر کووید-۱۹ را اعلام کرده است، هرچند نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده آمریکا دولت چین را به کمرنگ جلوه دادن شدت همهگیری متهم کردهاند. دونالد ترامپ که او نیز جدیت ویروس کرونا را کماهمیت خوانده بود، هفته پیش ادعا کرد که آمار چین «خوشبینانه»است.
آمار جدید از سوی چین در حالی اعلام شده که بیش از ۱۶۰ رهبر فعلی و سابق دنیا، از جمله سه نخستوزیر سابق بریتانیا، خواستار اقدام هماهنگ بینالمللی برای یافتن درمان ویروس کرونا و جلوگیری از موج دوم ابتلا در سال جاری شدهاند.
آنان در نامهای سرگشاده به کشورهای گروه جی-۲۰ متشکل از ثروتمندترین کشورهای جهان، خواستار اختصاص هشت میلیارد دلار بودجه اضطراری برای یافتن درمان ویروس کرونا و مقابله با موج دوم عفونت در سال جاری شدند.
این رهبران، همچنین جامعه بینالمللی را به حذف بازپرداختهای وام از سوی کشورهای فقیر ترغیب کردند، از جمله بدهی ۴۴ میلیارد دلاری از سوی آفریقا.
آنان گفتهاند: «هدف ما درخواست برای اقدام هماهنگ فوری بینالمللی، ظرف چند روز آینده، برای رسیدگی به بحرانهای عمیق مربوط به سلامت و اقتصاد جهانی ناشی از کووید-۱۹ است.»
«تمامی نظامهای بهداشت و سلامت، حتی بهترین و ثروتمندترینشان، زیر فشار ویروس قرار دارند. اگر دست روی دست بگذاریم تا بیماری در شهرهای فقیرتر آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین و جوامع شکنندهای که تجهیزات آزمایش، دستگاههای تنفس و امکانات پزشکی اندکی دارند و فاصلهگذاری اجتماعی و حتی شستن دستها امری دشوار به حساب میرود، کووید-۱۹ ریشه دوانده و یک بار دیگر در موجهای بعدی به بقیه جهان حمله میکند و بحران را طولانیتر خواهد کرد.»
آنان افزودند: «راهحل طولانیتر، به معنای یک بازنگری و بازتنظیم در بهداشت عمومی جهانی- همراه با در نظرگیری منابع مناسب- در مورد بهداشت جهانی و مهندسی مالی آن است. سازمان ملل متحد، کشورهای گروه جی-۲۰ و شرکای ذینفع باید برای اقدام بعدی، هماهنگ با هم کار کنند.»
این نامه به امضای جان میجر، تونی بلر، و گوردون براون، بان کیمون دبیرکل سابق سازمان ملل، جرج سوروس سرمایهدار، برتی آهرن و کوین راد نخستوزیر سابق استرالیا رسیده است.
گزارش بیشتر از خبرگزاریها
© The Independent