نخستین کشورهای جهان چگونه از قرنطینه بیرون می‌آیند؟

«با عدم تحرک بیش از حد سقوط می‌کنیم و با حرکت سریع دچار اشتباه خواهیم شد»

چین، اتریش، دانمارک، جمهوری چک، اسپانیا، ایتالیا و ایران محدودیت‌ تردد را به تدریج لغو می‌کنند-SATELLITE IMAGE ©2020 MAXAR TECHNOLOGIES / AFP

کاهش نرخ  تلفات و ابتلای جدید در کشورهایی که به شدت درگیر همه‌گیری ویروس کرونا هستند، با استقبال روبرو شده و به عنوان «نور انتهای تونل» (کورسوی امید) تلقی شده است.

چند کشور اروپایی در حال بررسی کاهش مقررات قرنطینه عمومی خود هستند، با این امید که موج اول همه‌گیری را پشت سر گذاشته‌اند.

اتریش و دانمارک این هفته برنامه‌هایی را جهت کاهش محدودیت‌هایی که به منظور کاهش سرعت گسترش ویروس اعمال شده، اعلام کردند، در همین زمان اسپانیا و ایتالیا نیز در حال بررسی چگونگی بازگشایی محدود بخشی از جوامع خود درطول هفته‌های آینده هستند.

در همین حال در چین ،با لغو تدریجی قوانین محدود کننده در اولین شهر جهان که به منظور مقابله با کووید-۱۹ قرنطینه شد به نمادی از بازگشت به زندگی عادی در سرمنشا انتشار ویروس تبدیل شده است.

با این حال ، رهبران اروپایی خواستار مراقبت و هوشیاری بیشتر شده و سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است در صورت کاهش عجولانه محدودیت ها ، احتمال  بازگشت به به سطح قبلی ابتلا وجود دارد.

در حالی که بریتانیا بازنگری اقدامات مرتبط با فاصله‌گذاری اجتماعی خود را تا بعد از عید پاک به تعویق انداخته است است ، مشاوران علمی دولت،  فعالیت سایر کشورها درراستای سرکوب این بیماری را رصد خواهند کرد.

چین

مقامات چینی در حال کاهش  تدریجی و منطقه‌ای محدودیت‌ها در این کشور هستند که در ماه ژانویه با اعمال قوانین سختگیرانه قرنطینه در استان هوبی – مرکز اولیه انتشار ویروس –  و پیش از انتشار ویروس در سراسر دنیا آغاز شد.

در ووهان، شهری که اولین مورد ابتلا به کووید -۱۹ اواخر سال گذشته گزارش شد، مردم برای اولین بار از روز چهارشنبه اجازه خروج از منزل را یافتند، مشروط بر اینکه در اپلیکیشن دولتی که بر روی گوشی های تلفن هوشمند آنها نصب شده است، "کد سبز" صادر شده باشد.

با کاهش نرخ ابتلا در ماه گذشته ، مقامات به تدریج قرنطینه شهررا کاهش داده و به مردم اجازه دادند دو ساعت در روز از خانه خود خارج شوند. فقط در صورت مشاهده موارد جديد ابتلا ، برخي از محدودیت‌های قرنطینه‌ای دوباره اعمال خواهد شد.

محدودیت‌های تردد در قسمت‌های دیگر استان هوبِی ، جایی که شهر ووهان قرار دارد از اواخر مارس کاهش یافته است.

در مناطق و شهرهای دیگر چین که شیوع بیماری کمتر است، اکثر کاخانه‌ها، مغازه‌ها، و رستوران‌ها هفته‌هاست که بازگشایی شده‌اند هرچند بسیاری از کارمندان همچنان از منزل کار خود را انجام می‌دهند.

در آخرین به روزرسانی گزارش‌های روزانه مربوط به ویروس کرونا که از دو ماه پیش آغاز شده است، برای اولین بار گزارشی از تلفات جدید وجود ندارد.

با این حال، با برداشت محدودیت‌ها و بازگشت افراد به کار، این نگرانی وجود دارد که کشور ممکن است موج دوم همه‌گیری ویروس کرونا را تجربه کنند.

اتریش

دولت اتریش جدول زمانبندی جهت بازگشایی فروشگاه‌ها ارایه داد که از ۱۴ آوریل آغاز می‌شود. با این حال سباستین کورز صدراعظم این کشور هشدار داد در صورت افزایش تعداد مبتلایان به ویروس، دولت می‌تواند سازوکار "ترمز اضطراری" را فعال کند.

این طرح با بازگشایی فروشگاه‌های کوچک با وسعت کمتر از ۴۰۰ متر مربع، ابزارفروشی‌ها و فروشگاه‌های گل و گیاه و لوازم باغبانی آغاز می‌شود. قوانینی که قبلا برای ورود به سوپرمارکت‌ها اعمال می‌شد شامل محدودیت تعداد افراد درهر فروشگاه و الزام همگانی به استفاده از ماسک صورت در طرح اخیر نیز اعمال خواهد شد.

مقامات امیدوارند تا ا اول ماه می بتوانند مجوز بازگشایی سایر فروشگاه‌ها از جمله مراکز خرید و آرایشگاه‌ها را صادر کنند. مجوز بازگشایی رستوران‌ها و هتل‌ها تا اواسط ماه می صادر نخواهد شد و پس از آن نیز مشروط به اخذ تصمیم‌های مرتبط در پایان این ماه خواهد بود.

دانمارک

دانمارک قصد دارد، به عنوان اولین گام در راستای کاهش تدریجی قرنطینه عمومی سه هفته‌ای کشور، مهد کودک ها و مدارس را بازگشایی کند.

این کشور اروپای شمالی، که جزو اولین کشورهای اروپایی بوده که سیاست‌های تعطیلی عمومی کشور را اجرا کرد، طی هفته گذشته شاهد ثبات در تعداد مراجعین به بیمارستان‌ها و تلفات ناشی از ویروس کرونا از زمان تعطیلی مدارس، رستوران‌ها، کافه‌ها، باشگاه‌های ورزشی و بستن مرز  روی اکثر خارجی‌ها بوده است.

مته فردریکسون، نخست‌وزیر این کشور معتقد است پایان قرنطینه شبیه به «راه رفتن بر روی طناب بندبازی» خواهد بود.

او گفت: «اگر در طول این مسیر بیش از حد بی‌حرکت بمانیم، سقوط خواهیم کرد و در صورت حرکت سریع دچار اشتباه خواهیم شد. بنابراین هر قدم را باید با احتیاط و یکی پس از دیگری برداریم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جمهوری چک

از روز پنجشنبه دولت چک قصد دارد فروشگاه‌های مصالح ساختمانی، لوازم سرگرمی و دوچرخه فروشی‌ها را به لیست مشاغلی که اجازه فعالیت دارند اضافه کند. در حال حاضر تنها فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی، داروخانه‌ها و فروشگاه‌های عرضه گل و گیاه و لوازم باغبانی اجازه فعالیت دارند.

فروشگاه‌هایی که به این لیست اضافه می‌شوند موظف به ارایه مواد ضد عفونی کننده و دستکش یکبار مصرف در ورودی فروشگاه و اعمال مقررات فاصله گذاری اجتماعی هستند.

دولت قصد دارد بازگشایی فروشگاه‌های بیشتری را بعد از عید پاک مورد بررسی قرار دهد.

ایران

این هفته با اعلام حسن روحانی رییس جمهور کشور، اعمال مقررات فاصله‌گذاری اجتماعی از ۱۱ آوریل کاهش خواهد یافت تا به این ترتیب کسب و کارهای «کم خطر» امکان فعالیت مجدد بیابند.

دو سوم کارکنان دولت ایران بر سر کار بازخواهند گشت که البته این شامل ساکنان شهر تهران که مرکز اصلی شیوع بیماری است ، نمی‌شود.

روحانی منظور خود از فعالیت‌های کم خطر را توضیح نداد اما گفت تعلیق «فعالیت‌های پر خطر»- مدارس، دانشگاه‌ها و رویدادهای اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و مذهبی - تا ۱۸ آوریل تمدید خواهد شد.

ایران که با تاخیر به اعمال مقررات قرنطینه‌ای اقدام کرد، برای مسطح کردن منحنی انتشار کووید-۱۹ با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. اما با کاهش موارد ابتلا، مقامات این کشور این نگرانی را دارند که ادامه اعمال محدودیت‌ها، اقتصاد کشور را که پیش از این نیز هدف تحریم‌های بین‌المللی قرار داشته دچار آسیب بیشتری کند.

اسپانیا

باوجود افزایش دوباره آمار تلفات ناشی از ویروس کرونا برای اولین بار در پنج روز گذشته، مقامات این کشور مشغول ارایه طرحی برای کم کردن محدودیت‌هایی هستند که منجر به تعطیلی مشاغل غیر ضروری شد.

به این منظور، مقامات بهداشتی افزایش انجام آزمایشات برای یافتن افراد ناقل با علایم خفیف یا بدون علایم را پیشنهاد می‌کنند.

دولت در حال برنامه‌ریزی برای انجام آزمایش‌های سریع پادتنی گسترده‌تر در روزهای آینده است. به نقل از رادیوکادِنا سِرحدود ۶۲ هزار نفر، دو بار در فاصله زمانی ۲۱ روز مورد آزمایش قرار خواهند گرفت تا تاثیرات کاهش محدودیت‌ها بر شیوع بیماری بررسی شود.

ایتالیا

بحران زده‌ترین کشور اروپا، کم کم به فکر راه‌هایی ‌است که بتواند تعطیلی عمومی کشور را کاهش دهد و اقتصاد این کشور را که با اعمال قوانین سختگیرانه قرنطینه عمومی فلج شده بود، دوباره احیا کند.

با فشار مضاعف صنایع و اقتصاددانان، احتمالا امکان بازگشایی برخی مشاغل از اواسط آوریل وجود خواهد داشت.

روز سه شنبه ۱۵۰ نفر از اعضای دانشگاه‌های این کشور با انتشار نامه‌ای در روزنامه اقتصادی ایتالیایی زبان ایل سُل – ۲۴ اُوره (Il Sole-24 Ore ) هشدار دادند در صورتی که قرنطینه عمومی به زودی لغو نشود، اقتصاد این ایتالیا دچار «صدمات جبران ناپذیر» خواهد شد.

تاکنون مقامات اعلام کرده‌اند که محدودیت‌های کاری به احتمال قوی به صورت بخش به بخش رفع خواهد شد ، نه بر اساس موقعیت جغرافیایی. فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و استفاده گسترده‌تر از تجهیزات محافظت شخصی مانند ماسک صورت الزامی خواهد بود.

آزمایش و «ردیابی افرادی که در معرض ویروس قرارگرفته اند» بصورت وسیع تری انجام خواهد شد که شامل استفاده از اپلیکیشن‌های تلفن‌های هوشمند و سایر فن آوری‌ها خواهد بود–  مشابه اقداماتی که ظاهرا در کره جنوبی موفقیت آمیز بوده‌اند.

مقامات در شمال ایتالیا همچنین آزمایش کارکنان سیستم  بهداشتی را به منظور یافتن پادتن‌هایی آغاز کرده‌اند که ممکن است به شناسایی افراد با مصونیت در برابرویروس کرونا کمک کند.این آزمایش‌‌ها به مقامات امکان شناسایی افراد دارای ایمنی اثبات شده نسبت به ویروس را می‌دهد تا با صدور مجوز لازم امکان بازگشت آنها به محیط کار فراهم شود.

© The Independent