طبق هشدار خیریههای حفاظت از محیط زیست، به خاطر آن که دولت چین روشی بیاساس برای درمان بیماری کرونا با استفاده از صفرای خرس آفتاب را تجویز کرده است، شکار این گونه در خطر میتواند افزایش یابد.
در فهرست انتشار یافته درمانهای تجویزی برای کووید ۱۹، انجمن بهداشت ملی چین طبق روشهای «طب سنتی»، تزریق مایع حاوی صفرای این خرس را تجویز کرده است.
در ویتنام و چین حدود ۱۲ هزار خرس را در محوطههای پرورش خرس نگهداری میکنند و این مایع گوارشی را از آنها «برداشت میکنند».
اما به گفته کارشناسان تایید این به اصطلاح دارو توسط مقامات چین میتواند در مالزی بر «مصرفکنندگان» مستاصل اثر بگذارد و به افزایش شکار خرس آفتاب در آن کشور بیانجامد.
طبق اعلام گروه حفاظت زیستمحیطی مانیتور که گونههای کمتر شناخته را زیر نظر دارد این خرس که در جنگلهای حارهای آسیای جنوبشرقی زندگی میکند پیش از این در خطر انقراض بوده است.
لورتا شپرد، سخنگوی مانیتور، به خبرگزاری اینترنتی مالزی آزاد امروز(افامتی) گفت:« مصرفکنندگان مستاصل به آسانی تحت تأثیر قرار میگیرند. احتمال آن که خرسهای آفتاب کشور با خطر بیشتری مواجه شوند خیلی واقعی است. مصرف طبی صفرای خرس آفتاب که افزایش یابد، شکار آن هم افزایش مییابد.»
سازمان ترافیک که تجارت بینالمللی جانوران و گیاهان وحشی را رصد میکند، سال گذشته تحقیقی را منتشر کرد که طبق آن تجارت غیرقانونی اجزای بدن خرس از سال ۲۰۱۵ در مالزی افزایش داشته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در بیش از دو سوم مغازههای طب سنتی چین، داروهای خرسی عرضه میشود.
اندرو سباستین، رئیس انجمن بومگردی و حفاظت محیط زیست، به افامتی گفت که تجویز چینیها باعث خواهد شد تقاضا برای صفرای خرس در خود چین و همچنین مالزی افزایش یابد.
صفرای خرس از مواد تشکیلدهنده مایعی تزریقی به نام «تن رکینگ» است که در فهرست منتشر شده در سه هفته قبل، جزو داروهای تجویزی برای مبتلایان به کرونای شدید و وخیم بوده است و رسانههای دولتی چین آن را بازنشر کردهاند.
به گزارش گروه نشنال جئوگرافی، متخصصان طب سنتی چین معمولاً این دارو را برای التهاب نایژه تجویز میکنند و به گفته کلیفورد استیر، استاد ارشد دانشگاه مینهسوتا در مینیاپلیس، که در این زمینه تحقیق کرده است، هیچ شواهدی وجود ندارد که صفرای خرس بتواند در دفع بیماری کرونا موثر باشد.
دولت چین درماه فوریه در پی شیوع کرونا، خوردن و حمل و نقل مواد غذایی تهیه شده از جانوران وحشی را ممنوع کرد، اما فراوردههای مورد استفاده در طب چینی یا مواد آرایشی مشمول این ممنوعیت نیستند.
© The Independent