طبق یافتههای یک بررسی جدید، با آن که جهانیان در تکاپوی مقابله با گازهای سمی هستند بیش از نیمی از جمعیت جهان در معرض آلودگی فزاینده هوا قرار دارند.
طبق اعلام محققان دانشگاه اکستر آلودگی برخی مناطق پنج برابر میزانی است که سازمان جهانی بهداشت آن را بیخطر اعلام کرده است.
این محققان هشدار دادند کیفیت بد هوا «تهدید مهم و در بسیاری مناطق تهدیدی فزاینده» برای بهداشت عمومی است.
گاوین شدیک رییس بخش آمار و علوم این دانشگاه میگوید: خطمشیهای درازمدت برای کاهش دادن آلودگی هوا در مناطق بسیاری به ویژه در اروپا و ایالات متحده کارساز بوده است اما هنوز در مناطقی آلودگی هوا به میزان خطرناکی بالا است به طوری که تا پنج برابر میزان تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت است و در برخی کشورها همچنان رو به افزایش است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
طبق این بررسی که با همکاری سازمان جهانی بهداشت انجام گرفته کشورهای دارای درآمد متوسط و به ویژه آنهایی که در آسیای مرکزی و جنوب شرقی و منطقه پایین صحرای آفریقا واقع شدهاند، بیشترین میزان آلودگی هوا را دارند.
ناکارایی مصرف انرژی در خانهها، صنعت، کشاورزی و ترابری و همچنین نیروگاههای دارای سوخت زغالسنگ، منشاء اصلی آلوده شدن هوا به ذرات ریز است. در برخی مناطق شن و غبارهای بیابان، سوزاندن پسماندها و جنگلزدایی نیز به این آلودگی دامن میزند.
در این بررسی گروهی از محققان با در نظر گرفتن تکاپوی جهانیان برای کاستن آلودگی هوا از طریق خطمشیهای کوتاه مدت و دراز مدت به بررسی روندهای کیفیت هوای جهان در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ پرداختند.
این محققان برای رسیدن به نتایج سالانه کیفیت هوا در یکایک کشورها و همچنین مناطقی وسیعتر، از پایشگری زمینی و دادههای ماهوارهای استفاده کردند.
استاد گاوین شدیک افزود: کمیتسنجی دقیق دستآوردهای خطمشیها به طور خاص دشوار است اما با تلفیق شواهد دخالتهای کارساز و روندهای جهانی، منطقهای و محلی آلودگی هوا میتوان به اطلاعاتی اساسی و مبتنی بر شواهد دست یافت که برای تغذیه اطلاعاتی و پایشگری خطمشیهای آینده دارای اهمیت کلیدی هستند.
طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت آلودگی هوای سالانه در جهان جان ۴.۲ میلیون نفر را میگیرد.
طبق اعلام این سازمان متوسط غلظت سالانه ذرات ریز معلق در هوا نباید از ۱۰ میکروگرم در متر مکعب بیشتر باشد.
میزان جمعیتی از جهان که در معرض آلودگی فراتر از این میزان قرار دارند در بازه زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ از ۹۴ به ۹۰ درصد کاهش یافته که عمدتاً ناشی از کاهش آلودگی هوا در آمریکای شمالی و اروپا بوده است.
اما طبق بررسی دانشگاه اکستر که در مجله اقلیم و علوم جوی انتشار یافته است در سایر مناطق میزان آلودگی« همچنان حالت تقریباً پایدار و بسیار بالایی» دارد.
طبق این تحقیق پنجاه و پنج درصد جمعیت جهان در معرض آلودگی فزاینده قرار دارند.
بیش از ۹۹ درصد جمعیت کشورهای آسیای مرکزی و جنوب شرقی، هوایی را تنفس میکنند که سالم نیست.
این آلودگی مختص شهرها نیست و اکثریت قریب به اتفاق روستانشینان نیز در معرض ترازهای خطرناک آلودگی هوا قرار دارند.
در این بررسی آمده است که« بنابراین مقابله با آلودگی هوا در هر دو محیط شهری و روستایی باید اولویت اصلی باشد تا بتوان از میزان بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا به میزان موثری کاست.»
© The Independent