انتشار چندین سند در مورد فساد و تقلب مهرداد بذرپاش در سالهای گذشته تأثیری در معارفه او بهعنوان رئیس دیوان محاسبات مجلس نداشت و او صبح امروز جای عادل آذر را در این نهاد نظارتی گرفت.
مهرداد بذرپاش متولد ۱۳۵۹ است و فعالیت سیاسی خود را از دوم خرداد و با ریاست بسیج دانشجویی دانشگاه شریف آغاز کرد.
مشارکت در سرکوب جنبش دانشجویی، پله ترقی او در سیاست شد و سپس بهعنوان مشاور شهردار در زمان شهرداری احمدینژاد وارد حلقه مدیران جمهوری اسلامی شد. او در دولت احمدینژاد، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان ملی جوانان بود و سپس به مدیرعاملی شرکت پارسخودرو و سایپا رسید. در مجلس نهم نیز او نماینده تهران و عضو هیئترئیسه مجلس بود.
در روزهای گذشته اسناد مختلفی از فساد، جعل مدرک و رانتخواری او در فضای مجازی منتشر شده بود. کاربرانی از طیفهای مختلف سیاسی با انتخاب او بهعنوان رئیس مهمترین نهاد نظارتی مجلس مخالفت کرده بودند.
او روز چهارشنبه را رأی ۱۵۸ نماینده مجلسی که خود را «مجلس ولایت» مینامد به این سمت انتخاب شد.
دیوان محاسبات نهاد حسابرسی قوه مقننه از دستگاههای اجرایی و نظارت بر فرآیندهای مالی و اداری آنها است.
انتخاب بذرپاش ۴۰ ساله به ریاست این نهاد مهم مخالفانی فراوانی داشت. مخالفت با ریاست بذرپاش به عملکرد سیاسی، شبهه فساد و همچنین فقدان شرایط لازم برای تصدی این سمت بازمیگشت.
بر اساس آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، تنها فردی که دستکم ۲۰ سال سابقه کار و مدیریت داشته باشد میتواند نامزد تصدی سمت ریاست دیوان محاسبات باشد.
احمد توکلی یکی از نمایندگان سابق مجلس در روزهای گذشته با انتشار نامهای خطاب به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به او یادآوری کرد که بذرپاش «حتی ۱۷ سال هم سابقه کار ندارد» و ریاست او بر این نهاد مغایر قانون است.
او صبح امروز نیز در توییترش نوشت که روز قبل با قالیباف جلسه برگزار کرده تا او را مجاب کند که بذرپاش معارفه نشود ولی پاسخ قالیباف به او این بود که « فرایند آن انتخاب، قانونی بوده شما هم اعتراضتان را از مسیر قانون پیگیری کنید.»
دیروز درجلسه با رئیس مجلس، رئیس کمیسیون بودجه، ۲نماینده دیگر و مدیرعامل دیدهبان، استدلالهایمان را در اعتراض به انتخاب رئیس #دیوان_محاسبات شرح دادیم
— احمد توکلی (@TavakoliDr) July 26, 2020
گفتند فرایند آن انتخاب، قانونی بوده شماهم اعتراضتان را ازمسیرقانون پیگیری کنید
امروز درجلسه ویژه دیدهبان دراین باره تصمیم میگیریم
حامیان قدرتمند بذرپاش در مجلس اعلام کردند که او با احتساب دورهای که رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه شریف بوده است، بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارد. توکلی در نامه خود نوشته بود که حضور در بسیج دانشجویی شغل محسوب نمیشود و نباید به آن استناد کرد.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم امروز با انتشار توییتی از انتخاب و معارفه او حمایت کرد و نوشت که امیدوار است بذرپاش با «عملکرد خود،درستی انتخاب نمایندگان» را تائید کند.
بنده به عنوان نمایندۀ مردم وخدمتگزار نمایندگان، مکلف هستم از قانون،آئیننامۀ داخلی و رأی نمایندگان محترم،صیانت کنم.
— محمدباقر قالیباف (@mb_ghalibaf) July 27, 2020
به مردم عرض میکنم که فرایند انتخاب رئیس ودادستان #دیوان_محاسبات قانونی بود.
امیدوارم این دو برادر عزیز هم با عملکرد خود،درستی انتخاب نمایندگان را تایید کنند.
روز چهارشنبه بهجز بذرپاش، علیرضا زاکانی نیز به ریاست مرکز پژوهشهای مجلس انتخاب شد. زاکانی نیز همزمان با ریاست بذرپاش بر بسیج دانشجویی دانشگاه شریف، رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه تهران بود و نقش مهمی در سرکوب اعتراضات ۱۸ تیر ۱۳۷۸ داشت.
مهرداد بذرپاش بهجز اتهامهای متعدد فساد، متهم است که با جعل نامه اشتغال به کار، سه سال به سوابق شغلی خود افزوده است. پژوهشکده شهید رضایی که این نامه در سربرگ آنها منتشر شده است، تلویحاً وقوع این جعل را پذیرفته است.
جوابیه پژوهشکده دانشگاه شریف ابهامات را بیشتر کرد؛
— وحید اشتری (@va_ashtari) July 25, 2020
۱. پژوهشکده میگوید نامه به درخواست آقای #بذرپاش در چند روز اخیر صادر شده، درحالیکه خانم @ElhamAkbari114 از طرفداران آقای بذرپاش که اولین منتشر کننده نامه است میگوید نامه متعلق به سال ۸۳ است. pic.twitter.com/mQF8WAQ1iX
بذرپاش در سالهای اخیر با نقشی که در راه انداختن سرویسهای ارزش افزوده، اپلیکیشن روبیکا و شرکت توسکا داشت، یک منبع مالی قدرتمند و دائمی برای اصولگرایان ساخت و سخاوتمندانه آن را خرج انتخابات ریاستجمهوری و مجلس کرد.