دولت ایالات متحده در گزارش سالانه خود در زمینه آزادی مذهبی بینالمللی یادآور شده است که خشونت علیه مسلمانان در هند ادامه دارد. به نقل از گزارش وزارت امور خارجه حملات بزهکاران و اوباش در هند در طی سال ۲۰۱۸ ادامه یافته، و شامل اتهامات مربوط به اِعمال خشونت از جانب نیروهای انتظامی است.
در این بیانیه آمده است: «حملات گروههای افراطی هندو علیه جوامع اقلیت، به ویژه مسلمانان، در طول سال ۲۰۱۸ ادامه یافته است. این در حالی است که شایعات مبنی بر اینکه قربانیان این حملات در کشتار و یا معامله گاو و یا گوشت گاو شرکت داشتهاند به قوت خود باقی مانده است». این گزارش اضافه کرده است که مقامات مسئول «اغلب مجرمان را از پیگرد قانونی محافظت میکنند» و حتی این اتهامات شامل «دست داشتن نیروهای انتظامی در این حملات» هم است.
علاوه بر آن، گزارش وزارت خارجه آمریکا میافزاید: «گزارشهایی درباره قتلهای قومیتی در راستای باورهای مذهبی، تهدید به ضرب و شتم، شورش، تبعیض، خرابکاری و اقداماتی که حق و حقوق افراد را در عملکرد به باورهای مذهبیشان محدود میکند، وجود دارد».
آقای «نارِندرا مودی»، نخست وزیر هند، برای مدت زیادی با اتهام منزوی کردن جامعه مسلمان هند مواجه شده است. بهرغم تمام خردههایی که بر او گرفته شده، آقای مودی ۶۸ ساله با پیروزی مجدد در انتخابات اخیر در ماه مه ۲۰۱۹ در مقام خود ابقا شد. آقای مودی، که حزب حاکم باراتیا جاناتا (بیجِیپی) را رهبری میکند، از جانب جامعه ملیگرای هندو مورد حمایت گسترده در انتخابات قرار گرفت. اما بخش عمدهای از ۱۸۰ میلیون مسلمان هند با تردید به او مینگرند. ضمن آنکه در گزارش ایالات متحده ذکر شده که مقامات ارشد حزب «بیجِیپی» سخنان شدیداللحنی را علیه جامعه اقلیت ایراد کردند. این گزارش همچنین درباره تجاوز و قتل «آصفه بانو»، دختر هشت سالهای که در ژانویه ۲۰۱۸ کشته شد، سخن میگوید. مرگ او، که ادعا شده افسران پلیس در آن دست داشتهاند، موجب اعتراض گسترده در سراسر کشور شد.
این گزارش ادامه میدهد: «پلیس جامو و کشمیر هشت مرد را که در میان آنها چهار پلیس نیز بودند به جرم ارتباط با آدمربایی، تجاوز دسته جمعی و قتل یک دختر هشت ساله دستگیر کردند. مردان مذکور قربانی را ربودهاند، او را به معبد نزدیک برده مورد تجاوز قرار داده و به قتل رساندند تا جامعه مسلمان عشایری خودشان از این منطقه بیرون بروند».
این گزارش همچنین افزود که در میان سیاستهای دولت آقای مودی پیشنهاداتی برای «تغییر نام شهرهای هندی که پروتکلهای مسلمان دارند» در دست تهیه دارد. مهمتر از همه این پروژهها تغییر نام الله آباد به «پرایاگرج» است. فعالان گفتند که این پیشنهادها برای از بین بردن مشارکت مسلمانان در تاریخ هند و منجر به افزایش تنشهای جمعی میشود.
دولت مودی به شدت محتوای گزارش وزارت خارجه آمریکا را رد کرده است. یک سخنگوی دولت گفت: «هند افتخار دارد که به عنوان بزرگترین دموکراسی و یک جامعه چندگانه و غیرمذهبی با تعهد مداوم برای تحمل و پذیرش همگانی فعالیت میکند. ما حق اقامه دعوی به یک نهاد خارجی دربارۀ قانون حقوق شهروندی خودمان نمیدهیم».
آجای ماهرا، استاد علوم سیاسی در مورد پیروزی دومین انتخابات آقای مودی در ماه مه ۲۰۱۹، گفت: «آنها قادر خواهند بود بگویند که اقلیتها فقط اینها هستند، ما اکثریت هستیم و آنچه ما میگوییم برتری دارد. اگر آنها میگویند هیچ کس نباید گوشت گاو بخورد، هیچ کس گوشت گاو نخواهد خورد. اگر آنها میگویند باید گاو کشتار نشود، نباید بشود و اگر آنها میگویند که شهرهای با اسم مسلمان باید تغییر کنند، پس تغییر خواهند کرد». آقای ماهرا در حال حاضر مشغول تهیه کتابی در مورد نخست وزیران هند است.
انتظار میرود وزیر خارجه آمریکا، مایک پومپئو، روز سه شنبه از هند دیدار کند. این در حالی است که آمریکا به دنبال روابط استراتژیک بیشتری با هند است.
© The Independent