با رسیدن محمدباقر قالیباف به ریاست مجلس شورای اسلامی، تبلیغات در مورد سادهزیستیاش توسط تیم رسانهای او شدت گرفت. تاکید بر نحوه پوشش و نزدیکیاش به اقشار فرودست جامعه، در میان اخبار منتشر شده از او، به شدت نمایان بود. اما به نظر میرسد آن تصویری که نمایش داده می شود با واقعیت فاصله زیادی دارد.
اخیرا قالیباف به خوزستان سفری داشت و فیلمهای متعددی نیز از دیدار او با مردم دردمند منتشر شد. اما چیزی که این روزها جلب نظر میکند، افشاگری محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، از نحوه سفر قالیباف است.
به گفته مهاجری، خبرنگاران همراه قالیباف در این سفر توسط سگهای تعلیمدیده بازرسی بدنی شدهاند که احتمالا وسیله خطرناکی همراه نداشته باشند. همچنین در هنگام بازگشت نیز عکسها و فیلمهای گرفته شده از رئیس مجلس به دقت بازرسی شده و برخی از آنها را نیز «پاک کردهاند». آقای مهاجری میگوید که این رفتارها با ادعای سادهزیستی و از مردم بودن فاصله بسیاری دارد.
آیا آقای #قالیباف اطلاع دارد درسفر تبلیغاتی اش به #غیزانیه، بطور گسترده از سگ برای بازرسی بدنی و وسایل خبرنگاران استفاده شده و علاوه برآن،اطرافیان ایشان به شدت کنترل می کردند که چه عکسهایی گرفته شده و حتی برخی عکس هارا پاک کرده اند؟
— mohammad mohajeri (@Mohmohajeri) September 9, 2020
اینها جور در نمی آید با پوشیدن لباس خاکی مندرس!
این سخنان مهاجری با واکنش شدید نزدیکان قالیباف مواجه شد. محمدسعید احدیان، مشاور قالیباف، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «حضور میدانی پیشکش، حداقل از پشت کامپیوتر یک جستجوی ساده میکردید تا میفهمیدید آقای قالیباف اصلا غیزانیه نرفته است تا دروغهایتان واقعیتر جلوه کند.»
از سوی دیگر تعداد زیاد مشاوران و همراهان قالیباف در این سفر به شدت جلب توجه کرده است و آن را با سفرهای محمود احمدینژاد به نیویورک مقایسه میکنند. قطعا بردن این تعداد همراه کمهزینه نیست.
یکی از اعضای لشکر پرچمعیت مشاوران آقای #قالیباف(گویا مشاوررسانه ای)نوشته که رئیس مجلس به #غیزانیه نرفته و مهاجری دروغگوست.
— mohammad mohajeri (@Mohmohajeri) September 9, 2020
منظورم #خوزستان بود و سهوا نوشتم غیزانیه. یک غلط دارم نمره ام می شود19. شما لشکر مشاوران که با برنامه ریزی سگی تان حیثیت رئیس تان را بردید،نمره تان چند است؟
این پاسخ نیز مجددا با واکنش یکی دیگر از مشاوران قالیباف مواجه شد و امیر ابراهیم رسولی، این انتقادها را «بیادبی» و «پریشانحالی» عنوان کرد.
به گزارش روزنامه اعتماد، اگرچه قالیباف در این سفر از هواپیمای اختصاصی استفاده نکرده است، با توجه به خیل عظیم همراهانش، بعید است جز او و نزدیکانش، کسی در هواپیما بوده باشد. برخی گمانهزنیها همراهان او را ۷۰ نفر اعلام کردهاند، اما خبرنگار اعتماد معتقد است که این تعداد دستکم ۱۵۰ نفر بوده است. بخش بزرگی از این تعداد را تیم حفاظتی و امنیتی رئیس مجلس، نیروهای اطلاعاتی نزدیک به او و مشاورانش تشکیل میدادند. همچنین یک تیم چهار نفره مستندساز نیز، علاوه بر خبرنگار مجلس که وظیفه پوشش خبری رئیس مجلس را دارد، او را همراهی میکرده است. وجود این تیم گمانهزنی در مورد انتخاباتی بودن سفر را بیش از پیش افزایش میدهد.
منابع مالی تامین این هزینه بسیار مهم است. به طور معمول هزینه سفرهای رئیس مجلس توسط مجلس شورای اسلامی پرداخت میشود که قابل بررسی است و البته بودجه محدودی است. اما رئیس مجلس یک تنخواه هم دارد که از سوی دیوان محاسبات مورد بررسی قرار نمیگیرد. اگر هزینه این سفرها از آن منبع باشد، عملا قابل کنترل و پیگیری نیست. پیشتر حسن کامران نماینده پیشین مجلس گفته بود که تنخواه علی لاریجانی در سال ۹۷ چیزی در حدود ۵۰ میلیارد تومان بود که دیوان محاسبات نیز بر روی آن کنترلی نداشته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مقایسه نحوه سفر قالیباف با علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس، نیز در نوع خود جالب است. در حالی که رئیس پیشین در سفرهای خود یک یا دو خبرنگار به همراه میبرد که اتفاقا یکی از آنها خبرنگار خود مجلس بود، معمولا سفر خلوتی را سپری میکرد. حال باید دید با این نحوه سفر آقای رئیس، سفرهای برونمرزی او چه هزینهای به همراه خواهد داشت.
به هر روی سفر پرهزینه قالیباف به خوزستان، سوالات بسیاری در مورد اهداف او از انجام این چنین سفری را ایجاد کرده است. بسیاری این شکل از سفرها و پروپاگاندای همراه او را، دورخیز قالیباف برای رسیدن به ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ارزیابی میکنند.
قالیباف که در سه دوره سالهای ۸۴ و ۹۲ و ۹۶ در انتخابات شکست خورده است، این بار و با توجه به رویگردانی مردم از صندوقهای رای، قصد دارد تا در میان پایگاه اجتماعی نزدیک به قدرتِ مرکزی که از قضا اقلیت جامعه را نیز تشکیل میدهند، جلب نظر کند. اگرچه انتخاباتهای اخیر نشان داد آنچنان که آقای قالیباف تصور میکند، با رای نمیتوان در کشور به کرسیهای کلان قدرت رسید.
قرار است طی ماههای آتی، قالیباف چهار سفر دیگر به سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و کهگیلویه و بویراحمد نیز داشته باشد.