محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، در بیانیهای درگذشت «بابای زعفران» را یک ضایعه بزرگ برای کشور خواند و گفت که «بابا زعفران» خدمات زیادی در زمینه رشد زعفران کشور انجام داد و توانست زعفران افغانستان را در سطح ملی و بینالمللی مشهور کند.
آقای غنی گفت: «روانشاد الحاج محمد اکبر، ۲۵ سال عمرش را در عرصه کشت و ترویج زعفران کشور سپری کرد و توانست زعفران افغانستان را در سطح ملی و بینالمللی برجسته و مشهور سازد.»
رئیس جمهوری غنی افزود: «بابا زعفران، محمد اکبر، خدمات شایانی برای زعفرانکاران افغانستان انجاد داد و در راستای حمایت از زعفرانکاران ما از هیچگونه سعی و تلاش دریغ نکرد. مرگ وی یک ضایعه بزرگ برای کشور است.»
عبدالله عبدالله، رئیس شورای مصالحه ملی افغانستان نیز در پیامی مرگ محمد اکبر، پدر زعفران افغانستان را یک ضایعه خواند و گفت:«محمد اکبر، پدر زعفران افغانستان، زمانی در استان هرات اقدام به کشت زعفران کرد که این گیاه برای دهقانان کشور ناشناخته بود و بازار نیز نداشت. او از دهقانان مبتکر کشور بود که کشت زعفران را ترویج کرد و رونق داد.»
آقای عبدالله در ادامه گفت: «بابای زعفران، میراثی از خود به جامعه گذاشت که باعث افتخار کشور شد و زمینه کار برای هزاران تن فراهم نمود. مرگ وی یک ضایعه بزرگ است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان، نیز در پیوند با مرگ پدر زعفران افغانستان در صفحه فیسبوکش نوشت:«مرحوم حاجی محمد اکبر، بابای زعفران کشور، یک شخصیت معزز، پرتلاش و از بنیانگذاران کشت زعفران بود که در حیات پربارش زحمات زیادی در عرصه ترویج کشت زعفران متقبل شد و در نتیجه زحمات خستگیناپذیر توانست زعفران افغانستان را به جهان معرفی کند. مرگ وی یک ضایعه بزرگ است.»
عبدالصبور رحمانی، رئیس کشاورزی استان هرات نیز گفت:«حاجی محمد اکبر، مشهور به بابای زعفران افغانستان، در زمانی به کشت زعفران اقدام کرد که این گیاه برای دهقانان ما ناشناخته بود و بازار نداشت.»
او گفت: «سایر دهقانان ما نیز در کشت و ترویج زعفران نقش داشتند، اما سهم بابای زعفران در کشت و ترویج این محصول برازنده بود و به همین دلیل بود که حامد کرزی در زمان زمامداریاش به وی لقب بابای زعفران را داد.»
حاجی محمد اکبر مشهور به بابای زعفران افغانستان، از استان هرات بود. وی از نخستین دهقانان در این کشور به شمار میرفت که کشت زعفران را در هرات ترویج کرد و به تولید و تکثیر آن پرداخت. او در زمینه کشت، تولید و رشد زعفران افغانستان تلاشهای زیادی کرد و با فعالیت و اقدامات خود توانست زعفران کشورش را در دنیا به شهرت برساند. سرانجام، بابای زعفران افغانستان در ۸۰ سالگی در زادگاهش هرات درگذشت.
در حال حاضر، استان هرات کانون کشت زعفران در افغانستان به شمار میرود و دهقانانی که به کشت و برداشت این گیاه اشتغال دارند، سال گذشته توانستند در مجموع ۱۷ تن زعفران تولید کنند و گفته میشود که به احتمال زیاد امسال نیز تولید زعفران در هرات نسبت به تمام سالهای گذشته، بیشتر است.
زعفران افغانستان یکی از بهترین و باکیفیتترین زعفرانهای دنیا بهشمار میرود و از چند سال پیش به این سو مقام اول را در جهان دارد.
شهروندان افغانستان نیز مرگ «بابای زعفران» را یک ضایعه بزرگ برای کشورشان خواندند و از دولت خواستند که نباید دهقانانی را که برای کشت، تولید و رشد زعفران کار میکنند، از یاد ببرد. دولت باید نسبت به گذشته، زمینه کشت و تولید زعفران را در تمام افغانستان به ویژه استان هرات بیشتر فراهم کند و بکوشد که کیفیت زعفران ما مانند گذشته بالا بماند و در آینده نیز مقام نخست را در جهان داشته باشد.