هشتگ جنایات طالبان علیه بشریت، واکنشی درقبال مذاکرات قطر

طالبان معتقدند اگر بی‌گناهی در حملات آنها کشته شود، مستقیما به بهشت می‌رود 

AFP

حادثه تروریستی در نزدیکی پایگاه لجستیکی ارتش ملی افغانستان در مرکز شهر کابل، با این‌که از سوی دولت افغانستان با آمار پایین تلفات انعکاس داده شد، ولی یکی از خونین‌ترین حوادث انتحاری به حساب می‌آید.

آمار غیررسمی از کشته شدن ده‌ها تن در این حادثه خبر می‌دهد. اما بُعد دردناک‌تر این حادثه، زخمی شدن ده‌ها دانش آموز مدرسه‌های نزدیک به محل این حادثه تروریستی است.

پس از این که تصاویر کودکان خردسال زخمی شده در شبکه‌های اجتماعی هم‌رسانی شد، موجی از انزجار و نفرت علیه عاملان این حادثه از سوی کاربران شبکه‌های اجتماعی به ‌راه افتاد. هرچند بخشی از این واکنش‌ها، حکومت را نیز به دلیل انفعال وانعطاف پذیری بیش از حد در مقابل طالبان نشانه رفته بود اما وجه اصلی این واکنش‌ها به سمت طالبان بود. به‌ویژه پس از این که سخنگوی طالبان مسئولیت این حادثه را بر عهده گرفت واکنش‌های تند و عصبی کاربران افزایش یافت.

به دنبال آن گروهی از مقام‌های حکومتی که بیشتر آنان را جوانان تشکیل می‌دهند، هشتگ (جنایات طالبان علیه بشریت) را به راه انداخته و با تگ کردن زلمی خلیل‌زاد، مذاکره کننده ارشد آمریکا با طالبان در قطر، او و دیگر هم‌تیم‌هایش را متوجه پیامدهای امتیازهایی کردند که قرار است به طالبان پیشنهاد شود. این هشتگ به سرعت منتشر شد و بعلاوه مقام‌های حکومتی، تعدادی از فعالان جامعه مدنی و حقوق بشر نیز با این هشتگ همراه شدند. دنبال کننده‌های این هشتگ با انتشار تصاویر خونین کودکانی که در حادثه تروریستی روز دوشنبه زخمی شده بودند، به مذاکره کننده‌های قطرعنوان کردند که نباید ارزش‌ها و دستاوردهای حقوق بشری در افغانستان قربانی گفتگوهای صلح شود.

واقعیت این است که طالبان چه در دوران سلطه خود بر سه چهارم افغانستان و چه در زمان جنگ علیه دولت افغانستان و نیروهای خارجی حامی دولت افغانستان، به ارزش‌های انسانی کوچکترین توجهی نداشته‌اند. نگارنده در مقاله (طالبان و دستورالعمل‌های اجرا نشده) که روز دوشنبه در ایندپیندنت منتشر شد، عنوان کرده است که طالبان حتی به دستورالعمل‌های تعیین شده از سوی رهبری خود نیز عمل نمی‌کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نگاه اجمالی به چگونگی شکل‌گیری طالبان در اواخر سال ۱۹۹۴ نشان می‌دهد که طالبان در قدم نخست هیچ‌گونه پیش فرضی مبنی بر ساخت یک حکومت در سراسر افغانستان نداشتند. آنان در آغاز به فکر تصرف مناطق جنوبی، خصوصا قندهار بودند. اما پس از این‌که رابطه‌شان با سازمان اطلاعات و امنیت پاکستان عمیق‌تر شد، بر اساس تئوری عمق استراتژیک پاکستان، در صدد تصرف کل افغانستان برآمدند. با این حال حتی پس از آنکه طالبان امارت اسلامی افغانستان را اعلام کردند، باز هم با چارچوب‌های یک دولت مدرن کاملا فاصله داشتند. این گروه با همان شیوه در ۱۸ سال گذشته با دولت افغانستان جنگیده است.

دیدگاه‌هایی را که مذاکره کنندگان طالبان در نشست‌های مختلف از خود ارائه می‌دهند، بیشتر از این که برخاسته از جهان بینی واقعی طالبان باشد، نوعی نمایش انتزاعی از طالبان است. بخش اعظم طالبان در داخل خاک افغانستان و در حال نبرد و کشتن مردم هستند. برای آنان کشته شدن افراد در قبال رسیدن به هدف، کوچکترین مفهومی ندارد. نقل قول جالبی از فرماندهان طالبان منتشر شده است زمانیکه از آنها پرسیده شده بود واکنش شما به کشته شدن مردم بی‌گناه در حملات‌تان چیست. تقریبا اکثریت پاسخ داده بودند، اگر بیگناهی در حملات کشته شود مستقیما به بهشت می‌رود و اگر گناهکار باشد به دوزخ می‌رود. این نقل قول به طور عمیقی بی توجهی طالبان به کرامت انسانی و زندگی مردم را می‌رساند. حالا نیز هشتگ (جنایات طالبان در مقابل انسانیت) تلاش می‌کند از همه راه‌های ممکن جلو امتیاز دهی به طالبان در مذاکرات صلح را بگیرد. اکثریت توئیت‌هایی که در این رابطه منتشر شده حاوی یک عکس جالب از کودکی است که در حالی که زخمی شده و در آغوش مردی حمل می‌شود، همچنان دفترچه و قلمش را نگه‌داشته است.

 

بیشتر از