بلندپایه ترین مقام پزشکی انگلستان با صدور هشدارهایی تکاندهنده گفته است که نظام درمان عمومی بریتانیا با گسترش چشمگیر عفونت کووید-۱۹ و رجوع بیماران به بیمارستانها با «خطرناکترین شرایط» (بهداشتی) در تاریخ معاصر روبهرو شده است. او از شهروندان بریتانیا خواست تا مقررات قرنطینه را رعایت کنند.
پرفسور کریس ویتی گفت، درحالی که برنامه واکسیناسیون عمومی تسریع میشود، تنها راه جلوگیری از مرگ و میری که میتوان از آن اجتناب کرد، ماندن در خانه در حد امکان است.
پرفسور ویتی در مقالهای در نشریه «ساندی تایمز» نوشت که از هنگامی که چهار مقام ارشد پزشکی و رئیس نظام درمان عمومی بریتانیا اعلام کردند که سطح هشدار عمومی باید در حداکثر رده پنج قرار گیرد، اوضاع «به وخامت بیشتری گرایيده است.»
او مینویسد: «بیمارستانها همواره در فصل زمستان شلوغتر هستند، اما در حال حاضر نظام درمان عمومی بریتانیا در برخی نقاط کشور با خطرناکترین شرایط در حافظه زنده مردم روبهروست.»
«اگر روند گسترش ویروس به همین گونه ادامه یابد، بیمارستانها بهزودی سخت گرفتار خواهند شد و مدت انتظار مردم برای رسیدگی و درمان به سطحی ناامن افزایش خواهد یافت... مرگ و میرهایی رخ خواهد داد که میتوان از آن اجتناب کرد.»
پرفسور ویتی همچنین هشدار داد که نسبت درصد کادر پزشکی به تعداد بیمار که هماکنون نیز زیر فشار قرار گرفته است، «حتی در بخش مراقبت ویژه ناپذیرفتنی» خواهد شد.
این هشدار در حالی داده میشود که آمار رسمی تلفات ناشی از ویروس کرونا در بریتانیا در روز شنبه از مرز ۸۰ هزار نفر گذشت و آزمایشگاههای کشور اعلام کردند که بیش از ۳ میلیون نفر به ویروس کووید آلوده شدهاند. تعداد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که در بیمارستانهای انگلستان بستری هستند نیز به سطحی بیسابقه رسیده است.
پرفسور نیل فرگوسن، کارشناس بیماریهای واگیردار، پیشبینی کرده است که «تقریبا بیتوجه به اقدامات ما»، آمار رجوع مردم به بیمارستانها ده تا بیست درصد افزایش خواهد یافت و نیز احتمال میرود که تعداد تلفات ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در بریتانیا به یکصد هزار نفر برسد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پروفسور ویتی ضمن تقاضا از مردم برای «تلاش فوقالعاده» در رعایت مقررات قرنطینه گفته است: «ما باید این توانایی جمعی را در خود ایجاد کنیم که از این مرحله حیاتی عبور کنیم و تا جایی که میتوانیم، جان مردم را نجات دهیم.»
او به پیامد مثبت واکسن کووید-۱۹ اشاره کرد و گفت، هنگامی که تعداد کافی از مردم واکسینه شوند و آمار تلفات کاهش یابد، اوضاع تغییر خواهد کرد، اما هشدار داد که «هنوز به آن مرحله نرسیدهایم و نباید چنان رفتار کنیم که گویی به آن نتیجه دست یافتهایم.»
روز چهارشنبه، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، گفت ۱.۳ میلیون نفر در بریتانیا، از جمله یک چهارم از سالمندان و جمعیت و آسیبپذیرکشور، با نخستین دُز واکسن تلقیح شدهاند. قرار است در هفته جاری بیش از پانصد هزار سالمند دیگر نیز برای واکسیناسیون (به مراکز ویژه) دعوت شوند. نخستین دعوتنامهها در دو روزآخر هفته به دست آنها خواهد رسید.
در این میان، وزارت بهداشت و خدمات اجتماعی گفته است که گسترش برنامه آزمایش ویروس در میان افرادی که عوارض بیماری را نشان نمیدهند، «حیاتی است، زیرا از هر سه نفر یک نفر» بدون بروز نشانههای خاص، به ویروس کرونا آلوده است.
دولتهای محلی ترغیب خواهند شد که از تعداد بیشتری از افرادی که قادر به کار از خانه نیستند، از جمله پلیس، کارکنان سوپرمارکتها و رانندگان تاکسیها، آزمایش کرونا بگیرند. در قلب این برنامه، آزمایشهایی است که میتوان نتیجه آن را ظرف نیم ساعت دریافت کرد.
وزارت بهداشت و خدمات اجتماعی گفته است که «سطح توزیع این آزمایشها به ۳۱۷ شورای محلی (در کشور) گسترش یافته است.» مت هنکاک، وزیر بهداشت بریتانیا، میگوید آزمایش افرادی که عوارض کرونا را نشان نمیدهند و (درصورت مثبت بودن نتیجه آزمایش) قرنطینه میشوند، «در شکستن زنجیره سرایت ویروس بسیار موثر است.»
© The Independent