یک ساختار ۲۷ متری شبیه هرم که در نزدیکی سواحل ژاپن زیر آب پیدا شده، توجه بسیاری را به خود جلب کرده، زیرا گفته میشود ممکن است همه آنچه را تاکنون درباره تمدنهای باستانی میدانستیم، زیر سوال ببرد.
به گزارش نیویورکپست، این سازه که در عمق حدود ۲۵ متری زیر سطح دریا و در نزدیکی جزایر ریوکیو ژاپن قرار دارد، از زمان کشف در سال ۱۹۸۶، ذهن دانشمندان و غواصان را بهشدت درگیر کرده است.
این سازه سنگی بزرگ که گفته میشود بیش از ۱۰ هزار سال قدمت دارد، با پلههای زاویهدار و تراسهای مسطحش به طرز عجیبی شبیه بقایای یک معبد ساخته دست بشر به نظر میرسد و اگر قدمت آن اثبات شود، به این معنی است که هزاران سال پیش از اهرام مصر یا استونهنج در انگلستان ساخته شده است؛ آنچه احتمال دارد این سازه را به قدیمیترین سازه شناختهشده ساخت انسان تبدیل کند.
حامیان این نظریه میگویند سازه یوناگرونی که به آن «آتلانتیس ژاپن» لقب داده شده، ممکن است شاهدی از یک تمدن فراموششده باشد که پیش از ظهور عصر کشاورزی وجود داشت؛ نظریهای که اگر اثبات شود، تاریخچه کنونی دستاوردهای بشری را از اساس تغییر خواهد داد.
آتلانتیس نام قارهای افسانهای است که نخستین بار افلاطون آن را در آثارش معرفی کرد. طبق داستانهای افلاطون، آتلانتیس یک تمدن پیشرفته و قدرتمند داشت که حدود ۹ هزار سال پیش از زمان او (تقریبا ۱۱ هزار سال پیش از امروز) در اقیانوس اطلس قرار داشت. این قاره به دلیل فساد و سقوط اخلاقی ساکنانش، ظرف یک شبانهروز بهطور کامل غرق شد و زیر آب رفت.
البته برخی متخصصان هم با این نظریه مخالف و معتقدند برای تایید آن شواهد کافی وجود ندارد. برای مثال فلینت دیبل، باستانشناس، میگوید: «من چیزهای طبیعی حیرتانگیز زیادی دیدهام و اینجا هیچچیزی وجود ندارد که نشانه معماری انسانی باشد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در حالی گراهام هنکاک، نویسنده که به علاقه به تمدنهای باستانی گمشده معروف است، به نشانههایی اشاره میکند که به گفته او، «نشاندهنده طراحی هوشمندانهاند»؛ از جمله آنچه به نظر میرسد پلههای حکاکیشده، سنگهای بزرگ، قوسها و حتی یک حکاکی شبیه صورت روی سنگ باشد و میافزاید: «اگر این واقعا اثر یک تمدن مرموز در بیش از ۱۰ سال پیش باشد، این مکان را باید در ردهای مشابه تپه گوکبلیک در ترکیه قرار داد؛ یکی از قدیمیترین ساختارهای ساخته انسان که قدمت آن به حدود ۹۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح میرسد.»
ماساکی کیمورا، مردمشناس ژاپنی، نیز با این نظریه موافق است و میگوید این سازه ممکن است بخشی از یک قاره گمشده به نام لموریه باشد. او پیشتر گفته که این ساختار بین دو تا سه هزار سال پیش ساخته شد؛ یعنی زمانی که سطح دریاها به میزان قابلتوجهی پایینتر بود.
پروفسور رابرت شوچ از دانشگاه بوستون هم میگوید اشکال عجیب و غیرطبیعی ساختار یوناگونی ممکن است ناشی از فرایندهای طبیعی زمینشناسی باشد، نه الزاما اثر یک تمدن باستانی، زیرا سنگهای ماسهای در مناطقی که گسلها و فعالیتهای تکتونیکی زیاد دارند، تمایل دارند در امتداد صفحات زمینشناسی شکسته شوند و لبههای صاف و منظم ایجاد کنند. به عبارت دیگر، این اشکال ممکن است نتیجه فرایندهای طبیعی مانند فرسایش و حرکت زمین باشند، نه ساختوساز مصنوعی.