تحلیلگران مرکز مالی لندن (سیتی) میگویند که با اجرای برنامه واکسیناسیون سریع کووید-۱۹ در سطح این کشور، احتمال دارد اقتصاد بریتانیا در ماههای آینده با سرعت بیشتری بازسازی شود.
پژوهش بانک سرمایهگذاری جفریز حاکی از آن است که «با فروکش کردن فشار بر نظام درمانی، ممکن است امکان آسانتر شدن سریعتر مقررات (مرتبط با همهگیری) فراهم شود و اجازه دهد تا بدترین بخشهای اقتصاد و بازار بریتانیا نظیر سرمایهگذاری، فرصتهای کاری و خدمات مالی و مصرفی، دوباره جان بگیرند.»
تاکنون بیش از هفت میلیون نفر از جمله بیش از نیمی از سالمندان بالای ۸۰ سال که در میان اقشار آسیبپذیر قرار دارند، دستکم یک دُز واکسن دریافت کردهاند.
تحلیلگران بانک جفریز پیشبینی میکنند که احتمال دارد پیش از آن که کشور به سطح مصونیت جمعی برسد، مقررات قرنطینه تسهیل شود. در این گزارش آمده است: «هنگامی که بریتانیا با داشتن بالاترین نرخ مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ در اروپا، برنامه واکسیناسیون را آغاز کرد، چشمانداز (احیای اقتصادی) چندان روشن نبود؛ اما اینک در گستردهترین برنامه واکسیناسیون در تاریخ بریتانیا، بیش از شش میلیون نفر تاکنون نخستین دُز واکسن کووید-۱۹ را تزریق کردهاند و نظام درمان عمومی، به اقشار آسیبپذیرتر (نیمی از افراد بالای ۸۰ سال و نیمی از ساکنان خانههای سالمندان) اولویت داده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیشبینیهای این بانک غیر تجاری با بیانیههای اخیر وزرای دولت بریتانیا، در تضاد است. روز چهارشنبه، بوریس جانسون، نخستوزیر، گفت که مقررات مربوط به قرنطینه تا هشتم ماه مارس آسانتر نمیشود و پس از آن، اگر موارد ابتلا به اندازه کافی کاهش یافته باشد، ابتدا مدرسهها و آموزشگاهها بازگشایی خواهند شد. آقای جانسون خطاب به نمایندگان پارلمان این کشور گفت: «اگر ما به هدف خود در واکسینه کردن همگان در چهار گروهی که از همه آسیبپذیرتر هستند، دست یابیم و نخستین واکسن را به آنها تزریق کنیم و هر روز شاهد پیشرفت در تحقق این هدف باشیم، در آن صورت، آن گروهها سه هفته (بعد از تزریق) در مقابل ویروس مصون خواهند شد.»
روز چهارشنبه، نگرانی در مورد این که شاید شرکتهای دارویی توانایی تولید کافی واکسن را نداشته باشند، افت شاخص بازار معاملات سهام در بریتانیا را در پی داشت.
© The Independent