با توجه به اینکه برخی از مناطق غربی ایالاتمتحده، خشکترین زمستان خود در تاریخ این کشور را پشت سر گذاشتهاند، انتظار میرود که در تابستان، بار دیگر در بیشههای غرب این کشور، آتشسوزی رخ دهد.
به گزارش نشریه «سان فرانسیسکو کرانیکِل»، در واقع دانشمندان از هماکنون درباره افزایش خطر آتشسوزی در سال ۲۰۲۱ در مناطقی از جمله کالیفرنیا و دیگر نواحی غرب آمریکا، هشدار دادهاند.
مناطقی که آتشسوزیهای طبیعی در آنها معمول است، پس از زمستانی خشک، بیشتر در معرض این مسئله قرار میگیرند و گزارش شده است که زمستان گذشته، سومین زمستان خشک در تاریخ ایالات متحده بوده است.
دانشمندان میگویند زمستانی که آمریکا پشت سر گذاشت، کمآبترین زمستان در یک هزار و ۲۰۰ سال گذشته بوده است.
شبکه خبری سیبیاس، به نقل از مطالعات اداره نظارت بر خشکسالی آمریکا و دیگر دانشمندان، اعلام کرده است که غرب آمریکا، منطقهای در خط مقدم مبارزه با افزایش دمای جهان و در لبه پرتگاه یک «خشکسالی عظیم»، است.
به نظر میرسد عصر به اصطلاح «خشکسالی عظیم»، که عواقب آن به تازگی آغاز و مشاهده شده، از دو هزار سال پیش شروع شده باشد که نقطه اوج آن، خشکسالی حاد و آتشسوزیهای بیشهای است.
بنا به آمار اداره ملی هوا و اقیانوس آمریکا (ان.او.ای.ای.)، این عصر، عامل دو خشکسالی عمده سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۱۳ بوده است؛ اما آمار موجود در مورد سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بیشتر نگرانکننده است و نشان میدهد که حدود ۲۰ درصد کشور امریکا در چنگال «خشکسالی استثنایی» قرار دارد که از میزان خشکسالی در ۲۰ سال اخیر، به مراتب بیشتر است.
کریگ کلمنتس، استاد تنها مرکزی در کالیفرنیا که به معضل آتشسوزیهای طبیعی اختصاص دارد، به نشریه «کرانیکل» گفته است که «فقدان بارندگی در این فصل، به شدت بر میزان رطوبت زمین» تاثیر گذاشته و آن را مستعد آتش گرفتن کرده است.
اداره نظارت بر خشکسالی آمریکا اعلام کرده است حدود ۶۰ درصد ایالات غربی آمریکا، هماکنون در شرایط خشکسالی مفرط و استثنایی قرار دارند. منابع آب منطقه نیز تنها با نیمی از ظرفیت خود عمل میکنند. این شرایط، به دنبال باران کم در تابستان و زمستان و فقدان برف پس از آتشسوزیهای طبیعی در کالیفرنیا به وجود آمده و دمای هوا، چهار تا ۱۵ درجه از حد متوسط ایالات غربی بالاتر بوده است.
دانشمندان احتمال میدهند این شرایط که خروج از زمستانها و تابستانهای خشک در آن نواحی را غیرممکن میکند، به خشکسالی دائمی در برخی خطههای غرب آمریکا منجر شود.
دلایل این «خشکسالی عظیم»، دوچندان است؛ افزایش دمای کره زمین به دلیل فعالیتهای انسانی و پدیده «لا نینیا» در کوتاهمدت که در آن، جریان آب سردتر اقیانوس آرام از ایجاد رطوبت جلوگیری میکند.
آقای کلمنس در اشاره به شرایط جاری میگوید: «مشکل میتوان گفت که اوضاع وخیمتر خواهد شد یا نه، اما میتواند شبیه به آن باشد. اگر گرفتار صاعقه نشویم، وضعمان بهتر خواهد بود.»
© The Independent