براساس یک پژوهش جدید در بریتانیا، افرادی که هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کردهاند، در بازه زمانی اخیر، احتمال ابتلایشان به کووید-۱۹ نصف شده است. در بازهای که این پژوهش انجام شده است، گونه غالب ویروس کرونا در بریتانیا گونه دلتا (گونه جهشیافته در کشور هند) بوده و بهطور کامل همه موارد ابتلا از این گونه بودهاند.
کارآزمایی پژوهشگران دانشگاه ایمپریالکالج لندن بر روی بیش از ۹۸هزار نفر که بهطور تصادفی در انگلستان انتخاب شدهاند، نشان میدهد اگر فردی که هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده است با یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ تماس پیدا کرده باشد، احتمال آلودگی او به ویروس کرونا تنها حدود یک در ۲۵ (۳.۸۴ درصد) خواهد بود. براساس این پژوهش حتی درصورت آلودگی افراد واکسینهشده به ویروس کرونا، بیماری آنها بهطور کلی خفیفتر از چیزی خواهد بود که اگر واکسن نزده بودند، به آن مبتلا میشدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این کارآزمایی با انجام آزمایش پیسیآر بر نمونههای بیش از ۹۸هزار فرد تصادفی انجام شده است. براساس آن، ۰.۴ درصد از افرادی که هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده بودند، نتیجه آزمایش کرونا از آنها مثبت بوده است که این در مقایسه با ۱.۲۱درصد نتیجه مثبت در افراد واکسینهنشده، یک تفاوت سهبرابری را نشان میدهد.
این کارآزمایی (REACT) در چندین مرحله ادامه داشته و در آخرین مرحله که نتایج آن بهتازگی اعلام شده است، ۱۰۰درصد بیماران با آزمایش کرونای مثبت، به گونه دلتا مبتلا شده بودند.
به گزارش اسکاینیوز، پژوهشگران براساس دادههای بالا، پس از تنظیم عوامل مختلف در این بررسی، به این نتیجه رسیدهاند که میزان اثرگذاری واکسن کرونا در افرادی که گفتهاند هر دو دوز واکسن را زدهاند، ۴۹درصد بوده است.
پروفسور پل الیوت، متخصص همهگیرشناسی و سرپرست این برنامه کارآزمایی در ایمپریالکالج گفت: «به بیان دیگر، افرادی که هر دو دوز واکسن کرونا را زدهاند، احتمال ابتلایشان به بیماری نصف میشود.» او افزود در این افراد که هر دو دوز واکسن را زدهاند، بار ویروسی پایینتر است و این بهمعنای آن است که احتمال ابتلا به بیماری شدید در آنها از افراد واکسینهنشده یا کسانی که تنها یک دوز واکسن کرونا زدهاند، کمتر است.