پس از ورود جنگجویان طالبان به شهر کابل، وضعیت ساکنان این استان بهویژه زنان ناگهان دگرگون شد و زندگی برخلاف میل بسیاری از آنان رنگ عوض کرد.
مردم افغانستان بهویژه ساکنان کابل که قواعد حکومتداری گذشته طالبان را خوب به خاطر دارند، با آمدن دوباره آنان به کابل، ظاهر زندگی خود را تغییر دادهاند و اکنون مردان با بر سر گذاشتن کلاه لنگی و تن کردن پیراهن و تنبان و زنان نیز با پوشیدن چادری(برقع) پا از خانه بیرون میگذارند.
در حال حاضر زنان افغان بهویژه اهالی کابل بیشتر از مردان باید باید به پوشش خود دقت کنند وگرنه با واکنش تند افراد گروه «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان روبهرو خواهند شد و مزه شلاق را میچشند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در ۲۰ سالی که گذشت، بازار فروش برقع در کابل کساد و قیمت آن بسیار ناچیز بود. مغازههای چادری یا برقع فروشی در شهر انگشتشمار بودند و درامد چندانی هم نداشتند اما اکنون با حضور طالبان در کابل، مغازههای چادری/برقع فروشی زیاد و بازار آن گرم شده است زیرا زنان از ترس طالبان در تلاشاند برای خود چادری بخرند تا در صورت نیاز برای رفتن به بازار، از دستورات طالبان پیروی کنند و شلاق نخورند و بدین سان به زندگی زیر سایه طالبان ادامه دهند. در کنار افزایش مغازههای برقع فروشی در کابل، فروش آنلاین آن نیز آغاز است و چندین مغازه به صورت آنلاین آنچه زنان نیاز دارند و میخواهند را برایشان فراهم میکنند.
نثار احمد یکی از کسانی است که بهتازگی در کابل فروش آنلاین برقع را آغاز کرده است. او در گفتوگو با ایندپندنت فارسی گفت: «با آمدن طالبان، فروش برقع رونق گرفته است و اکنون ما روزانه دهها سفارش داریم و همکاران ما این سفارشها را به متقاضیان در سراسر کابل میرسانند.» آقای احمد در مورد قیمت برقع توضیح میدهد: «در گذشته خبر داشتم که کسی علاقهای به خرید برقع نداشت و قیمتها هم پایین بود اما اکنون تقاضا بیشتر شده و ما یک برقع را تا هزار افغانی هم میفروشیم و احتمال دارد که قیمت از این بیشتر شود.»
گفته میشود با وجودی که یک برقع در شهر کابل از یک تا دو هزار افغانی قیمت دارد و روند تولید آن نیز افزایش یافته است، بازار آن در کابل همچنان داغ است زیرا طالبان به تازگی گفتهاند که زنان میتوانند به کارهای دولتی خود و رفتوآمد به بازار ادامه دهند اما باید حجاب اسلامی را کاملا رعایت کنند.
طالبان در گذشته و پس آنکه جا پایشان در افغانستان محکم شد، قوانین امارت اسلامی را اجرا کردند و به همه زنان افغان بهویژه زنانی در کابل زندگی میکردند، هشدار دادند که بدون چادر از خانه بیرون نروند و در صورت سرپیچی از قواعد امارت اسلامی هم به شدت مجازات میشدند.
اکنون نیز بیشتر مردم معتقدند که طالبان پس از آنکه امارت اسلامی خود را به طور رسمی اعلام کنند و رهبر خود را به ارگ ببرند، قواعد جدیدی را اجرا خواهند کرد که از جمله آنها محدودیتهای سفت و سخت برای حجاب و گشتوگذار زنان در سطح شهر خواهد بود؛ اما طالبان گفته است که این گروه نسبت به ۲۰ سال پیش تغییر کرده و میخواهد مانند سایر کشورهای اسلامی نظامی به وجود آورد که همه افغانها از آن رضایت داشته باشند و بتوانند در آن آبرومندانه زندگی کنند.