جنگجویان طالب روز گذشته (شنبه ۷ شهریور) عبدالله فواد، یکی از آوازخوانان محلی افغانستان، را از خانهاش بیرون کشیدند و تیرباران کردند.
عبدالله فواد ساکن استان بغلان در شمال افغانستان بود. او بیشتر آهنگهای محلی و محفلی به زبان فارسی میخواند و بین فارسیزبانان افغان بهویژه محلیدوستان محبوبیتی خاص داشت.
این محلیخوان افغان آهنگهای شنیداری و تصویری ضبط کرده است که در دسترس علاقهمندانش قرار دارد. اکنون طرفداران او با نوشتن «مرگ به طالب» و «طالب دشمن ترقی و فرهنگ است»، چند آهنگ ویدیویی او را در رسانههای اجتماعی دست به دست میکنند تا مظلومیت این محلیخوان را به گوش مردم و جهان برسانند.
طالبان تاکنون در مورد کشته شدن این محلیخوان افغان واکنش نشان نداده است اما این گروه از زمان تشکیل امارت اسلامی (بیست سال پیش) تا امروز که دوباره به قدرت رسید، هیچگاه سر آشتی با موسیقی و آوازخوانی نداشت و با کشتن عبدالله فواد، مخالفتش را آشکارا به رخ مردم کشید.
طالبان بیست سال پیش، پس از آنکه برای نخستین بار قدرت را در افغانستان به دست گرفت، مخالفت جدی خود با موسیقی و آوازخوانی را اعلام کرد. در پنج سال حکومتداری طالبان، هیچ افغانی نتوانست یک بیت بخواند یا برای یادگیری موسیقی و آوازخوانی اقدام کند چون طالبان موسیقی را حرام و مخالف شریعت اسلامی میدانست و آوازخوانان و موسیقیدانان را مستحق مجازات. سرانجام، نظام طالبانی در سال ۲۰۰۱ شکست خورد و دولت جدید در افغانستان تشکیل شد که بیست سال ادامه داشت. در این مدت، شمار زیادی از دختران و پسران افغان به هنر موسیقی و آوازخوانی رو آوردند و دهها آهنگ ثبت کردند و در تلاش دستاوردهای بیشتر آستین بالا زدند، غافل آز آنکه بار دیگر طالب حاکم میشود و به فرق آوازخوان و وسایل موسیقی میکوبد. اکنون، طالبان با همان تفکر بیست سال پیش دوباره به قدرت رسیده است و صدای ساز و آواز را خاموش میکند و در همه نقاط، حتی طنزپردازانی مانند عبدالله فواد را تیرباران میکند و زیر خاک میبرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ژنرال مبین، یکی از فرماندهان کلیدی طالبان که اکنون در کابل به سر میبرد، در یکی از ویدیوهایش به کسانی که آوازخوانی میکنند، میگوید: «موسیقی حرام است، کسانی که موسیقی میکند یا زنش فرار میکند یا دخترش. موسیقی جز مزخرفات چیز بیش نیست. ما به کسی اجازه انجام چنین کارهای حرام و ناروا را نمیدهیم.»
حالا با به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان و بهویژه پس از تصرف کابل، دهها آوازخوان افغان برای نجات جان خود از دست این گروه پا به فرار گذاشتند و به اروپا و آمریکا رفتند. شماری از آنان پس از رسیدن به اروپا، در ویدیوهای چند دقیقهای که منتشر کردند، تاکید میکنند طالبان مخالف موسیقی و آوازخوانی بوده و است و اگر آنان را میگرفتند، سر میبریدند و به همین دلیل مجبور شدند فرار کنند.
شهروندان افغانستان بهویژه آوازخوانان، موسیقیدانان و اهل هنر این کشور میگویند که طالب همان طالب بیست سال پیش با همان تفکر افراطی است و تلاش دارد که همه دستاوردهای افغانها را به نام اینکه حرام است و ناروا، از بین ببرد و نابود کند و کسانی را که در این زمینه کار و تلاش کردند، بکشد.
شکیب نوید شهروند افغان است که آوازخوانی و گاهی اوقات طنزپردازی میکند. او که اکنون در افغانستان به سر میبرد به ایندیپندنت فارسی میگوید: «متاسفانه طالب دشمن آبادی، پیشرفت، ترقی و سربلندی افغانستان و افغانها است. این گروه با هیچ چیزی سازگاری ندارد. دشمنی با موتر قشنگ، خانه قشنگ، لباس پاک، انسان روشنفکر، سرسبزی و... طالب حالا نهتنها آوازخوانان بلکه طنزپردازها را نیز میگیرد و میکشد مثال زنده آن خاشه زوان قندهاری را که میخواست به لبان مردم لبخند بیاورد تیرباران کرد، واقعا از این مردم ترس به کار است، خداوند همه را حفظ کند و ما را هم.»
خاشه زوان یکی از طنزپردازهای مشهور قندهار بود که با ورود طالبان به آن استان، او را از خانهاش بیرون کشیدند و به بهانه اینکه با دولت پیشین افغانستان همدست بود، تیربارانش کردند و به خانوادهاش سپردند.
کشتن خاشه زوان در قندهار و اکنون، تیرباران عبدالله فواد، محلیخوان افغان در شمال افغانستان، این واقعیت را آشکار میکند که طالب با هیچ گروهی دوستی و با هیچ هنری سر سازش ندارد و در هر فرصتی که پیش بیاید، دست به کار میشود و نابود میکند. این وضعیت همه شهروندان افغان را نگران کرده است؛ به همین دلیل افغانهایی که در افغانستان گیر کردهاند و شماری دیگر که به آمریکا و اروپا رسیدند تاکید دارند که جامعه جهانی نباید حکومت طالب را به رسمیت بشناسد و باید برای نابودی آنان، از جبهه مقاومت دوم در پنجشیر به رهبری احمد مسعود حمایت کند، زیرا در غیر این صورت، افغانستان و جهان بهزودی زیر سایه تروریسم بینالمللی طالب خواهد بود.