مرگ کودک پنج ساله افغان در اردوگاه پناهندگان در لهستان

شایع شده است که این کودک از فرط گرسنگی قارچ سمی خورده اما لهستان این ادعا را رد کرده است

 تراکم افراد در یک منطقه و خدمات بهداشتی ضعیف سلامتی جسمی و روانی افغان‌های خارج شده از افغانستان را تهدید می‌کند-توییتر حمیرا قادری

کودک پناهجوی افغان که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، از طریق عملیات تخلیه نیروهای آمریکایی و به کمک نیروهای لهستانی از این کشور خارج و به لهستان منتقل شده بود،  پس از خوردن قارچ سمی جان خود را از دست داد.

این کودک به همراه والدین خود در تاریخ ۲۳ اوت به اردوگاهی در شهر پودکوا لیزنا نزدیک ورشو، پایتخت لهستان، انتقال داده شده و در قرنطینه بودند. بر اساس گزارش‌ها، کودک با خانواده‌اش از اردوگاه خارج شده و از قارچ‌های جنگلی خورده است.  

برادر شش ساله و خواهر ۱۷ ساله این کودک نیز به دلیل خوردن قارچ مسموم شدند اما از مرگ نجات یافتند. دختر ۱۷ ساله خانواده از بیمارستان مرخص شده اما حال برادر شش‌ساله او که پیوند کبد شده،‌ وخیم گزارش شده است.

در لهستان، تحقیقات در مورد این موضوع آغاز شده است.

پیش از این، گزارش شده بود که کودکان به دلیل اینکه به اندازه کافی در اردوگاه غذا دریافت نکرده‌اند از قارچ‌های جنگلی خورده‌اند؛ اما جکوب دودزیک، سخنگوی دفتر امور خارجی‌ها، این ادعا را رد کرده و گفته است که به پناهجویان روزانه سه وقت غذای متنوع از جمله گوشت و میوه داده می‌شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پدر این کودک حسابدار ارتش بریتانیا در افغانستان بوده و پس از آغاز عملیات تخلیه نیروهای لهستانی این خانواده را به درخواست بریتانیا به لهستان منتقل کرده‌اند.

لهستان در مجموع یک هزار و۲۳۱ نفر را از کابل خارج کرده است.

بر اساس برخی گزارش‌ها، وضعیت افغان‌ها در اردوگاه‌هایی که پس از عملیات تخلیه به آن‌ها منتقل شده‌اند خوب نیست و ازدحام افراد در یک مکان و خدمات بهداشتی ضعیف سلامت جسمی و روانی آن‌ها را تهدید می‌کند.

هنوز معلوم نیست این افراد تا چه زمان در این اردوگاه‌های نگهداری می‌شوند و سرانجام به کجا منتقل خواهند شد.