ایران پس از تلاش ترکیه برای ثبت مینیاتور در یونسکو، اقدام به ثبت ملی استاد محمود فرشچیان کرد و طی همکاری دانشگاه استاد فرشچیان، کمیسیون ملی یونسکو و میراث فرهنگی تصمیم گرفته شد تا «استاد محمود فرشچیان» به عنوان نخستین گنجینه ملی زنده مینیاتور در یونسکو ثبت شود.
بهمن نامورمطلق، سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان، به خبرگزاری ایسنا گفت: «پرونده قابل توجهی برای جهانی شدن مینیاتور و ثبت مشترک میان ایران، ترکیه، آذربایجان و قزاقستان تهیه شده که اگر ثبت شود، ایران نقش مهمی را در آن ایفا خواهد کرد».
نامور مطلق در این رابطه گفت: «در چند ماه گذشته متوجه شدیم ترکیه به اتفاق سه کشور دیگر، پروندهای را برای ثبت بینالمللی مینیاتور در یونسکو آماده کردهاند. اگر این اتفاق میافتاد، کشور ترکیه به عنوان داعیهدار مینیاتور در خاورمیانه و حتی کشورهای آسیای مرکزی و هند شناخته میشد».
نامور مطلق با بیان اینکه خوشبختانه دوستان ما در میراث فرهنگی با جدیت نسبت به این موضوع اقدام کردهاند، گفت: «یک پرونده برای ثبت ملی مینیاتور در یونسکو و پرونده دیگری هم برای ثبت بینالمللی آن از سوی میراث فرهنگی آماده شد. این مهم با توافق همه دستاندکاران انجام شد و ۵ استاد مطرح این عرصه یعنی استاد آقامیری، مهرگان، پاکستانی، زرگری و خانم افشانپور هم به عنوان ادامهدهندگان راه ایشان ثبت شدند. بدین ترتیب پرونده خوبی در سطح ملی ثبت شد و با کمک همین نهادها، پروندهای هم آماده شد که در سطح جهانی ارائه شود».
محمود فرشچیان متولد ۱۳۰۸ اصفهان، بنیانگذار مکتب نقاشی خود در ایران است و کارش را با شاگردی میرزا آقا امامی آغاز کرد. پس از فارغ التحصیلی از هنرستان هنرهای زیبای اصفهان به جهت ادامه تحصیل روانه اروپا شد. پس از بازگشت به ایران در اداره کل هنرهای زیبای تهران مشغول به کار شد و تا مدیریت اداره ملی پیش رفت. وی در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران نیز تدریس می کرد.