انتظارها برای انتشار نسخه جدید ویندوز به سر آمد و شرکت مایکروسافت روز سهشنبه ۵ اکتبر به وعدهاش عمل کرد و جدیدترین سیستمعاملش با نام ویندوز ۱۱ را منتشر کرد. از مهمترین قابلیتهای ویندوز ۱۱ این است که امکان اجرای اپلیکیشنهای اندروید را نیز دارد.
جدیدترین سیستمعامل شرکت مایکروسافت با نام ویندوز ۱۱ نخستین بار در ۲۴ ژوئن ۲۰۲۱ رونمایی و اعلام شد این نسخه در ۵ اکتبر منتشر میشود. نسخه جدید ویندوز در بسیاری موارد با ویندوز ۱۰ شباهت دارد اما قابلیتها و امکانات جدیدش آن را از ویندوز قبلی متمایز کرده است؛ بهعنوان مثال، نسخه جدید فقط از سیستمهای ۶۴ بیتی پشتیبانی میکند. بر اساس اعلام شرکت مایکروسافت، ویندوز ۱۱ به حداقل چهار گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه نیاز دارد.
از نظر طراحی ظاهری نیز ویندوز۱۱ با نسخه قبلی متفاوت است. کاربران بهمحض استفاده از این ویندوز، از بازطراحی منوی استارت گرفته تا ویجتها متوجه این تفاوتها خواهند شد. منوی استارت ویندوز ۱۱ شبیه یک نمای شیشهای شفاف است. در این نسخه، نمادها و ابزارکهای جدیدی نیز طراحی شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
صفحهآرایی فوری (Snap Layout) نیز یکی از امتیازهای ویندوز ۱۱ است که از طریق آن، کاربران میتوانند چند پنجره را بهشکل ستون کنار هم باز کنند. در بخش ویجتها نیز خبرها، پیشبینی آبوهوا و رویدادهای ورزشی نمایش داده میشود.
شاید مهمترین ویژگی ویندوز ۱۱ این باشد که امکان اجرای اپلیکیشنهای اندروید را نیز دارد. کاربران اپلیکیشنهای پرطرفدار مثل اینستاگرام از این پس میتوانند بهراحتی با دانلود این نرمافزار در سیستمعامل، محتوای موردنظر خود را منتشر کنند.
شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۱۵، هنگام انتشار نسخه ۱۰ سیستمعاملش، اعلام کرد این آخرین نسخه ویندوز است و نسخه دیگری در راه نخواهد بود. با این حال، در نیمه اول سال ۲۰۲۱، خبرهایی منتشر شد که نشان میداد این شرکت قصد دارد ویندوز جدیدی را روانه بازار کند. در ۲۴ ژوئن وقتی از ویندوز ۱۱ رونمایی شد، شرکت مایکروسافت در وبگاه رسمیاش آن را «جامعترین» و «مدرنترین» سیستمعامل تاریخ این شرکت خواند و اعلام کرد با طراحی این نسخه، یک بازنگری کامل در مفهوم ویندوز انجام شده است.
ویندوز ۱۱ در واقع یک سیستمعامل شخصی است که امکان اجرا در چندین دسکتاپ، تلفن هوشمند و تبلت را دارد و به کاربران اجازه میدهد که بهراحتی میان دستگاههای خود جابهجا شوند.
شرکت مایکروسافت اعلام کرده است که نسخه جدید ویندوز رایگان و بهتدریج در دستگاههای کاربران بهروزرسانی میشود. بنابراین، همه کاربران نمیتوانند به نسخه جدید دسترسی سریع داشته باشند و بنا بر اعلام مایکروسافت، روند بهروزرسانی ویندوز روی تمام دستگاههای سازگار با سیستمعامل جدید تا اواسط سال ۲۰۲۲ طول میکشد. با این حال، در وبگاه رسمی مایکروسافت نوشته شده است کاربران ویندوز ۱۰ که سیستم آنان ۶۴ بیتی است میتوانند از بخش بهروزرسانی ویندوز امکان دانلود و نصب نسخه جدید را بررسی کنند.