مدل گوچی که علیه استفاده این نام تجاری از تنگپوش اعتراض کرد دستمزدش را به خیریههای بیماریهای روانی بخشید.
روز یکشنبه، عایشه تنجونز، که خود را خارج از جنسیت میداند، یکی از کتهای این نام تجاری ایتالیایی را پوشید و به روی صحنه نمایش مد رفت اما دستانش را بالا گرفت و کلمات «لباس سلامت روان برای نمایش بهپوشی نیست» را نشان داد.
جونز استفاده گوچی از «تصاویر تنگپوشها و لباسهایی که آدم را به یاد بیماران روانی میاندازد و نمایششان بر روی نوار نقاله مانند یک تکه گوشت درون کارخانه» را نشانه بیسلیقگی آنها خواند.
جونز که خود در گذشته دچار مشکلات سلامت روان بوده در مطلبی که در صفحه اینستاگرامش گذاشت نوشت: «نمایش درگیری انسانها با بیماریهای روانی به عنوان حربهای برای فروش لباس در حال و هوای سرمایهدارانه عصر ما مبتذل و پیش پا افتاده است و توهینی است به میلیونها انسانی که با این مسائل دست به گریباناند».
یکی از سخنگویان گوچی گفت که آنها قبل از اجرا از قصد جونز برای اعتراض در حین اجرای نمایش بیخبر بودهاند.
این نام تجاری در اینستاگراماش مطلبی گذاشت و در آن اعلام کرد که این کتها را نخواهد فروخت و آنها را تنها نمادی دانست از مبالغهآمیزترین شکل لباس یکدستی که جامعه و گردانندگان آن به ما تحمیل میکنند.
حالا جونز در مصاحبه با شبکه خبری بی بی سی اعلام کرده است که او و سایر مدلهای آن نمایش دستمزدشان را به خیریههای بیماریهای روانی میبخشند.
آنها به این شبکه خبری گفتند «وقتی طراحان مدلها را برای کارهایشان انتخاب میکنند و به آنها میگویند چه بپوشند، مدلها چارهای جز قبول همکاری ندارند. یکی از چیزهایی که جرقهی این اعتراض را زد این است که من دیگر خسته شدهام. ۱۲ سال است که مدل هستم. استفاده نکردن از این موقعیت و نرساندن صدایم به گوش جهان رفتار تناقضآمیزی به نظرم آمد».
جونز اضافه کرد که آنان در حمایت از کسانی که از بیماریهای روانی رنج میبرند احساس مسئولیت کردند «چون قهرمانهای واقعی آنهایند».
شعارم در اعتراض به نمایش گوچی: لباس سلامت روان برای نمایش بهپوشی نیست.
در نمایش مد بهار و تابستان ۲۰۲۰ گوچی از لباسهای متحدالشکل، پوشاک سودمدارانه، لباسهای هنجاربنیاد مانند تنگپوش استفاده کرد، تا نمادی باشند از مبالغهآمیزترین شکل لباس یکدستی که جامعه و گردانندگان آن به ما تحمیل میکنند. این لباسها در این نمایش مد نمادی مفهومی بودند و آنها را نخواهیم فروخت. آلساندرو میشل این پوشاک بیطرح و ساده را طراحی کرد تا نشان دهد چگونه قدرت از طریق مد به زندگی انسانها تحمیل میشود تا آنها نتوانند خود را ابراز کنند. این قدرت است که هنجارهای اجتماعی را دیکته و هویت افراد را دستهبندی و مهار میکند. نسخهای که این مدیر نوآوری برای این مسئله پیچیده در قالب ۸۹ طرح در مجموعه بهار و تابستان ۲۰۲۰ گوچی به تصویر درآمده، مجموعهای که مد را حربهای گرفته برای آن که انسانها بتوانند در افقهای توانستن گام بردارند، زیبایی بیافرینند، به تکثر رنگ تقدس بزنند و هویت و منویات واقعیشان را آزادانه ابراز کنند.
این نوشته برگردان فارسی از مقالات منتشر شده دیگری است و منعکس کننده دیدگاه سردبیری روزنامه ایندیپندنت فارسی نمی باشد.
© The Independent