در پی افزایش چند برابری قیمت کالاهای اساسی و گرانیهای لجامگسیخته که منجر به اعتراضهای مردمی در سراسر کشور شد، کانون نویسندگان ایران با انتشار بیانیهای، با انتقاد شدیداللحن از این اقدام دولت، آن را به زیان اکثریت عظیم ستمدیدگان جامعه و به سود یک اقلیت غارتگر خواند.
در این بیانیه، آمده است: «پس از افزایش بهای بنزین در آبان ۱۳۹۸، هیولای شوم گرانی بار دیگر زندگی مردم بلادیده را آماج یورش وحشیانه خود قرار داد. طنز ماجرا آنجا است که این یورش و سرکوب پس از آن، به دست دولت «حزب اللهی» صورت گرفته که با شعار برقراری «عدالت» در جامعه بر اریکه قدرت تکیه زده است.»
در بخش دیگری از این بیانیه، ادعای دولت برای پرداخت یارانه اقدامی «عوامفریبانه» توصیف شده است که «هدف از آن نه قطع دست پولشویان و اختلاسگران، بلکه غارت و چپاول شیره جان کارگران و زحمتکشان» است.
کانون نویسندگان ایران تلاش حکومت را برای سانسور رسانهها و قطع اینترنت در ایران، روشی برای قطع صدای دادخواهی ستمکشان عنوان کرده است.
در بخش پایانی بیانیه آمده است: «[کانون نویسندگان ایران] اعتراض را حق مسلم و بیچونوچرای همگان میداند و سرکوب و سانسور و بازداشت و کشتار مردم مظلوم و بیدفاع را محکوم میکند. »
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اقدام دولت رئیسی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، افزایش قیمت کالاهای اساسی، از جمله روغن، لبنیات، مرغ و تخممرغ را به همراه داشت و با اینکه مقامهای دولتی وعده داده بودند که قیمت نان بالا نمیرود، قیمت تقریبا تمامی کالاهای اساسی افزایش چشمگیری یافت.
بنا به اعلام سازمان هدفمندی یارانهها، ۷۲ میلیون نفر از جمعیت ایران مشمول دریافت یارانه کمکمعیشتیاند؛ ۳۰ درصد آنان یارانه ۴۰۰ هزار تومانی میگیرند و حدود ۶۰ درصد نیز ۳۰۰ هزار تومان یارانه دریافت میکنند.
مروری بر قیمتهای تازه، آشکار میکند که یارانه پرداختی دولت حتی برای خرید چند قلم کالای اساسی هم کافی نیست، و همین نکته از جمله دلایل اعتراضهای مردمی اخیر بوده است.