جعفر میعادفر، رئیس اورژانس ایران، اعلام کرد «سالانه ۱۸ هزار نفر» در تصادفهای جادهای جانشان را از دست میدهند. بر اساس آمار ارائه شده از سوی میعادفر، که آنها را روز دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ بیان کرد، سن اکثر این افراد بین ۱۵ تا ۴۰ سال است و خسارت مالی این حوادث مرگبار حدود «۱۴ میلیارد دلار» در سال تخمین زده میشود. او همچنین گفت اورژانس کشور سالانه ۵ میلیون خدمات امدادی ارائه میدهد که از این تعداد ۷۰۰ هزار مورد آن به «حوادث ترافیکی» مربوط میشود.
میعادفر در ادامه توضیحاتش گفت:«در بحث حوادث غیرمترقبه از مجموع ۴۱ حادثه دنیا، ۳۱ حادثه آن در کشور ما رخ میدهد که طوفان، سیل، زلزله، رعد و برق و حوادث ترافیکی از مهمترین این رویدادها هستند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رئیس اورژانس ایران، فرسودگی آمبولانسها را یکی از علل مرگ افرادی دانست که در تصادفهای جادهای جانشان را از دست میدهند و در این مورد گفت:«اگر در مسیر ماموریت آمبولانس خراب شود، ممکن است به فوت بیمار بینجامد.»
در پیوند با این موضوع میتوان به پایین بودن ایمنی خودروهای موجود در ایران نیز اشاره کرد. همشهری آنلاین روز یکشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۱، از قول کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور، نوشت تنها «در یکی از پارکینگهای خودروهای تصادفی»، که ۱۰۷ خودرو در آن وجود داشت، کیسه هوای ۹۷ فروند از این خودروها باز نشده بود. چنین آماری به این معنا است که کیسه هوای ۹۰ درصد خودروهای مورد نظر کار نکردهاند و میتوان آن را نمونهای گرفت بهمنظور سنجش ایمنی غالب خودروهای موجود در ایران.
سازمان ثبت احوال ایران و همچنین پزشکی قانونی، در فروردین ماه سال جاری در مورد شمار کشتهشدههای تصادفهای جادهای در بین سالهای ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۹، آماری منتشر کردند که بر اساس آن ۵۰۹ هزار نفر جانشان را از دست داده بودند؛ یعنی در سال بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر کشته که حتی بیش از آمار اخیر اعلام شده از سوی رئیس اورژانس ایران است.