حمله مهاجمان انتحاری به عبادتگاه سیک‌ها در کابل چند کشته و زخمی برجا گذاشت

مهاجمان یک خودرو بمب‌گذاری شده را در ورودی عبادتگاه منفجر کردند

چند فرد مسلح، شنبه ۲۸ خرداد، ساعت ۹ صبح به‌وقت افغانستان به عبادتگاه سیک‌ها در کارته پروان شهر کابل حمله کردند. انارکلی هنریار، نماینده پیشین سیک‌های افغانستان در مجلس سنا به ایندیپندنت فارسی گفت مهاجمان ابتدا محافظ عبادتگاه را هدف تیراندازی قرار دادند و سپس وارد ساختمان عبادتگاه شدند.

به گفته هنریار، مهاجمان پس از منفجر کردن یک بمب در ورودی عبادتگاه، از دو دری که در دو سمت عبادتگاه قرار دارد وارد شدند و چند بمب دستی را به بخش‌های مختلف عبادتگاه پرتاب کردند که به آتش گرفتن عبادتگاه منجر شد.

عضو مجلس سنای دولت پیشین افغانستان افزود که هنگام حمله مهاجمان، شماری از اعضای جامعه سیک که پیروان هندوئیسم‌اند، مشغول انجام مراسم مذهبی روزانه‌شان بودند.

هنریار در مورد تلفات وارد‌شده گفت تاکنون کشته شدن سویندر سینگ، یک عضو جامعه سیک تایید شده است، اما جزئیات دقیق تلفات هنوز روشن نیست. درگیری میان مهاجمان و افراد طالبان تا لحظه انجام این مصاحبه و نوشتن این خبر (۱۰:۳۰ به‌وقت افغانستان) ادامه داشت.

سویندر سینگ، عضو جامعه سیک افغانستان، در حمله روز شنبه کشته شد- تصویر از ایندیپندنت فارسی

 

هنریار افزود چهار نفر از افرادی که در داخل عبادتگاه زخمی شده بودند، به بیمارستان منتقل شدند و وضعیت سلامت محافظ عبادتگاه هنوز مشخص نیست. او این حمله را «پیچیده و قوی» توصیف کرد و گفت شماری از کسانی که در مراسم عبادی حضور داشتند، ناپدید‌ شده‌اند و تماس با آنان قطع شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سیک‌ها از اقلیت‌های آسیب‌پذیر در افغانستان محسوب می‌شوند که در سال‌های اخیر پی‌درپی هدف حمله‌های مرگبار قرار گرفته‌اند. گروه دولت اسلامی موسوم به داعش خراسان بیشترین حمله‌ها را به مراکز عبادی سیک‌ها در افغانستان انجام داده‌، اما حمله روز شنبه را تاکنون هیچ گروهی به عهده نگرفته است.

اکنون حدود ۷۰ نفر از جمعیت ۲۲۰ هزارنفری سیک‌ها (سال ۱۹۸۰) در افغانستان باقی‌ مانده‌اند. انارکلی هنریار گفت این ۷۰ نفر در شهرهای مختلف پراکنده‌اند، اما بیشتر آنان در کابل و نزدیک عبادتگاهشان در کارته پروان زندگی می‌کنند.

او گفت این کشور به جهنمی برای اقلیت‌ها، به‌ویژه سیک‌ها تبدیل شده است و به دلیل ادامه حمله‌های مرگبار به جامعه سیک، «به‌جز چند غریب‌ کار، دیگر کسی از این اقلیت در کابل باقی نمانده است.»

پس از فروپاشی دولت پیشین افغانستان در ماه اوت سال ۲۰۲۱‌، حدود ۲۵۰ عضو جامعه سیک در کابل باقی‌ مانده بودند که ۱۸۰ تن از این افراد، با یک پرواز تخلیه به هند منتقل شدند، اما هنوز مشخص نیست که ۷۰ نفر باقی‌مانده از کابل خارج خواهند شد یا همچنان به زندگی در افغانستان ادامه می‌دهند.

آریندام باغچی، سخنگوی وزارت خارجه هند در واکنش به این حمله گفت: «ما عمیقا از گزارش‌های منتشر شده از کابل در مورد حمله به یک گورودواره مقدس در آن شهر نگران هستیم. ما از نزدیک وضعیت را زیر نظر داریم و منتظر جزئیات بیشتر در مورد حادثه هستیم.»

عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله (کشور) طالبان، با تایید حمله به عبادتگاه سیک‌ها در کابل گفت مهاجمان قصد داشتند خودروی بمب‌گذاری‌شده پیش از رسیدن به هدف منفجر شود که دو نفر در اثر این انفجار زخمی شدند. طالبان تاکنون جزئیات بیشتری از وضعیت افراد جامانده در داخل عبادتگاه منتشر نکرده‌اند.