کمیته صلیب سرخ: افغانستان به کمک بشردوستانه بیشتری نیاز دارد

در ۱۱ ماه گذشته بهای مواد خوراکی افزایش داشته است

کمیته جهانی صلیب سرخ: در چند ماه گذشته، بهای مواد غذایی در افغانستان دو برابر شده است- سایت کمیته صلیب سرخ

کمیته جهانی صلیب سرخ در آخرین گزارش خود به اوضاع اقتصادی مردم افغانستان پرداخت و اعلام کرد که نیاز به کمک‌های بشردوستانه در افغانستان به‌شدت افزایش یافته است و آن‌ها برای جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت، به کمک‌های بیشتری نیاز دارند.

بر اساس این گزارش کمیته جهانی صلیب سرخ افغانستان، پس از آنکه طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ بر افغانستان مسلط شدند، ۷۰ درصد بودجه دولت افغانستان که از طریق کمک‌های جامعه جهانی تامین می‌شد، به حالت تعلیق درآمد و حدود ۹ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان هم مسدود شد. این عوامل بحران مالی گسترده‌ای را در بخش بانکداری و نیز زندگی مردم در افغانستان به وجود آورد.

بنا بر این گزارش، قزاقستان که صادرکننده اصلی گندم به افغانستان بود، اخیرا به دلیل جنگ اوکراین، صادرات این محصول را تاحدی محدود کرده است. این نهاد از افزایش شدید بهای مواد غذایی و نفت در افغانستان و نیز تاثیر شدید خشکسالی‌های اخیر بر تولید مواد غذایی و کمبود منابع آبی خبر می‌دهد و می‌گوید که میزان فرآورده‌های غذایی در این کشور یک‌چهارم کاهش یافته است.

کمیته صلیب سرخ در گفت‌وگو با شماری از فروشندگان و خریداران موادغذایی در کابل، از آنان درباره خریدوفروش مواد خوراکی پرس‌وجو کرده است. حاجی میرزا که در ۲۶ سال گذشته فروشنده بوده، با ابراز نگرانی از افزایش بهای مواد خوراکی می‌گوید شمار مشتریانی که برای خرید به مغازه‌اش می‌آیند کاهش یافته است و کسانی هم که برای خرید می‌آیند، اغلب می‌خواهند نسیه بگیرند.

به گفته حاجی میرزا او اینک باید برای خرید موادغذایی بهایی بیشتری بپردازد. از طرفی، کسانی که یک سال پیش برای خرید مواد غذایی حدود ۲۲۵ دلار می‌پرداختند، اکنون فقط می‌توانند حدود ۵۶ دلار برای این بخش هزینه کنند.

او از افزایش دوبرابری قیمت آرد، برنج و نفت در ماه‌های گذشته خبر می‌دهد و می‌افزاید که جنگ اوکراین به‌شدت بر بهای مواد خوراکی اثر گذاشته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حاجی میرزا می‌گوید که اکنون توان پرداخت هزینه تحصیل فرزندانش در مدارس خصوصی را ندارد و مشتریانش که بیشتر هنرمندان، خوانندگان و کارمندان حکومت پیشین بودند، بیکار شده‌اند.

احمد سیر هم که راننده یک کامیون است، می‌گوید کاری پیدا نمی‌کند و بهای مواد خوراکی به‌شدت افزایش یافته است. او که پیش از این هفته‌ای یک بار برای خانواده‌اش غذایی خوب فراهم می کرد، اکنون ماهی یک بار هم به‌سختی می‌تواند چنین هزینه‌ای را بپردازد و این وضعیت برایش بسیار آزاردهنده است و نمی‌داند چگونه باید نیازهای شش فرزندش را تامین کند.

کمیته جهانی صلیب سرخ از ادامه ارائه کمک‌های بشردوستانه به هفت هزار خانواده از ماه ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۲ خبر می‌دهد و می‌گوید که به ۱۱ هزار خانواده کشاورز که کشت‌وکارشان آسیب دیده بود، کمک شده است تا کشاورزی را از سر بگیرند.

بیشتر از جهان