خلیل الحیه، مقام ارشد گروه شبهنظامی حماس در غزه، گفت که این گروه با پیشنهاد آتشبس، که دو روز پیش از مصر و قطر دریافت کرده، موافقت کرده است.
او در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «دو روز پیش پیشنهادی از میانجیهای مصری و قطری دریافت کردیم و آن را مثبت دیدیم و پذیرفتیم.»
الحیه که در مذاکرات آتشبس تیم حماس را رهبری میکند، اظهار امیدواری کرد که اسرائیل هم این پیشنهاد را بپذیرد.
رویترز پیشتر به نقل از منابع آگاه نوشته بود که مصر درمورد پیشنهاد آتشبس جدید، که شامل مرحله انتقالی است، از اسرائیل نشانههای مثبتی دریافت کرده است.
براساس برخی گزارشهای رسانهای، این طرح پیشنهاد میکند در ازای ۵۰ روز آتشبس، حماس پنج گروگان اسرائیلی را آزاد کند. گفته شده است که این طرح درخواستهای بنیامین نتانیاهو را برآورده نمیکند و اسرائیل بر بازگرداندن ۱۰ یا ۱۱ گروگان زنده برای ازسرگیری آتشبس اصرار دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دفتر نخستوزیری اسرائیل شنبهشب اعلام کرد که براساس پیشنهادی که از میانجیها دریافت کرده است، رایزنیهایی کرده و، در هماهنگی کامل با ایالات متحده، پیشنهاد متقابلی را به آنها ارائه کرده است.
برخی رسانههای عربی گزارش دادهاند که ایدن الکساندر، گروگان آمریکایی-اسرائیلی، تحت این توافق آزاد خواهد شد و ایالات متحده و قطر در این پیشنهاد مشارکت دارند.
منابع آگاه از مذاکرات پیشتر به روزنامه لبنانی الاخبار گفتند که پیشنهاد مصر شامل «آتشبس موقت به مدت تقریبی ۵۰ روز، در ازای آزادی پنج گروگان اسرائیلی و تعدادی زندانی فلسطینی، همراه با فعالسازی راهکاری برای ورود مقادیر کافی کمکهای ضروری به غزه است.»
مرحله اول آتشبس میان اسرائیل و حماس روز ۱۹ ژانویه پس از ۱۵ ماه جنگ اجرایی شد و شامل توقف درگیریها، آزادی برخی از گروگانهای اسرائیلی در دست حماس و آزادی برخی از زندانیان فلسطینی بود.
فاز دوم این توافق سه مرحلهای با تمرکز بر توافق درمورد آزادی گروگانهای باقیمانده و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه در نظر گرفته شده است. حماس میگفت هر پیشنهادی باید مرحله ورود به فاز دوم آتشبس باشد، در حالی که اسرائیل مایل بود مرحله اول بهمدت ۴۲ روز تمدید شود.
الحیه در پاسخ به درخواست اسرائیل و آمریکا از حماس برای خلع سلاح گفت که زرادخانه این گروه خط قرمز است و تا زمانی که «اشغالگری ااسرائیل» وجود دارد، حماس سلاحش را پایین نخواهد گذاشت.
اسرائیل و ایالات متحده همچنین میگویند که حماس نباید در اداره غزه پس از جنگ نقش داشته باشد.
در حالی که مذاکرات میان دو طرف در جریان است، مقامهای بهداشتی غزه اعلام کردند که حملات نظامی اسرائیل روز شنبه باعث کشتهشدن دستکم ۲۰ فلسطینی شده است.
اسرائیل هم اعلام کرد که برای گسترش منطقه امنیتی در جنوب غزه «فعالیت زمینی» را در محله جنینه در رفح آغاز کرده است.
روز ۱۸ مارس، اسرائیل بمباران و عملیات زمینی در غزه را از سر گرفت که هدف آن افزایش فشار بر حماس برای آزادی گروگانها بود.
از آن زمان، اسرائیل دستور تخلیه دهها هزار نفر از ساکنان چندین منطقه در شمال و جنوب نوار غزه را به دلیل شلیک راکت به اراضی اسرائیل صادر کرد.
مقامهای غزه میگویند، از زمان آغاز جنگ غزه که پس از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل آغاز شد، بیش از ۵۰هزار فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه کشته شدهاند.
همزمان با این تحولات، جمع گستردهای از شهروندان تلآویو، شامگاه شنبه، نهم فروردین، با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان وزارت دفاع خواهان آزادی فوری آخرین گروگانهای اسرائیلی در غزه شدند.
طی دو ماه گذشته و پس از توافق درمورد آتشبس، بسیاری از افرادی که حماس در حمله هفتم اکتبر به اسرائیل گروگان گرفته بود آزاد شدهاند. با این حال از ۲۵۱ گروگانی که در این حمله به اسارت درآمدند، ۵۸ نفر هنوز در غزه نگهداری میشوند که به گفته ارتش اسرائیل ۳۴ نفرشان کشته شدهاند.
شاخه نظامی گروه حماس روز شنبه ویدیویی منتشر کرد که در آن یکی از گروگانها از مقامهای اسرائیلی میخواهد برای آزادیاش کاری کنند.
در این ویدیو چهار دقیقهای، گروگان اسرائیلی به زبان عبری صحبت میکند و در حالی که بارها دستهایش را با حالتی ناامیدانه بالا میبرد، خواهان آزادیاش میشود.
خبرگزاری فرانسه نوشت که نمیتواند زمان یا مکان دقیق ضبط این ویدیو را تایید کند. با این حال در روزهای گذشته گروه شبهنظامی حماس باز هم با انتشار ویدیویی مدعی شده بودند که دو گروگان اسرائیلی از دولت بنیامین نتانیاهو میخواهند به گروگانهای آزادشده اجازه دهد درباره شرایط اسارتشان در نوار غزه صحبت کنند.