روز سهشنبه علی باقریکنی، مذاکرهکننده ارشد حکومت ایران و انریکه مورا، معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در حاشیه نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با هم دیدار و گفتوگو کردند.
این دیدار، تنها ساعتی بعد از گفتوگوی مشترک امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، با ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری حکومت ایران در نیویورک انجام شد. محور گفتوگوی رئیسجمهوری فرانسه با رئیسی نیز برنامه اتمی حکومت ایران و مذاکرات احیای برجام عنوان شد.
دیدار روز سهشنبه رئيسی با مکرون، مهمترین دیدار او با رهبران یکی از کشورهای غربی، از زمان شروع ریاست جمهوری او در سال گذشته بهحساب میآید.
خبرگزاری رویترز شامگاه سهشنبه ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۱ در گزارشی نوشت دیدار رئیسجمهوری فرانسه با ابراهیم رئیسی در میانه بنبست کنونی مذاکرات هستهای و گسترش اعتراضهای ضدحکومتی در ایران انجام شد.
دیدارهای روز سهشنبه مقامهای ارشد حکومت ایران با مقامهای اروپایی در حالی انجام شد که بسیاری از تحلیلگران باور دارند دستکم تا چند ماه دیگر، تا زمان برگزاری انتخابات میاندورهای کنگره در آمریکا، مذاکرات هستهای با حکومت ایران هیچ پیشرفت مشخصی نخواهد داد.
پیشتر خبرگزاریهای داخلی ایران بهنقل از معاون وزیر خارجه دولت رئیسی نوشته بودند دیدار با معاون سیاست خارجی اتحادیه اروپا «با توجه به پیامهای دریافتی» از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس برنامهریزی شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ابراهیم رئیسی در آخرین موضعگیریاش، در گفتوگو با شبکه خبری سیبیاس، ادعا کرد حکومت ایران آماده امضای یک «توافق خوب» است، اما دولت آمریکا باید برای ماندن در برجام تضمین دهد.
مواضع بهنسبت خوشبینانه مقامهای جمهوری اسلامی ایران در قبال آینده توافق هستهای در حالی مطرح میشود که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه به صراحت در گفتوگو با خبرنگاران در نیویورک گفت انتظار ندارد هیچ پیشرفت مشخصی در مذاکرات با ایران در جریان دیدارها و گفتوگوها مجمع عمومی سازمان ملل بهدست بیایند.
وزیر خارجه فرانسه نیز روز دوشنبه تاکید کرد هیچ پیشنهاد بهتری در اختیار حکومت ایران قرار نخواهد گرفت و مقامهای ایرانی باید تصمیم بگیرند.
بهگفته کاترین کولونا، این کشور بههمراه آمریکا و متحدان اروپاییاش، موضع مشترکی در قبال برنامه اتمی ایران دارد و مسئله تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی، درباره یافتن آثار اورانیوم در مراکز اعلامنشده ایران باید حلوفصل شود.