شهر کابل روز شنبه ۹ مهر، شاهد دو اعتراض جداگانه و یک انفجار بود. پیش از ظهر شنبه، تعدادی از دختران و زنان در منطقه پل سوخته کابل راهپیماییای را در محکومیت حمله تروریستی روز جمعه برگزار کردند. آنها از منطقه پل سرخ شهر کابل راهپیمایی خود را آغاز کرده و به سمت دشت برچی، جاییکه حمله انتحاری به مرکز آموزشی کاج رخ داده بود، حرکت کردند. آنها شعارهایی در محکومیت نسلکشی هزارهها و حملههای تروریستی سر دادند.
با این حال، گروه طالبان این تجمعهای اعتراضی را سرکوب کردند. بر اساس ویدیوهایی که در رسانههای اجتماعی منتشر شدند، طالبان با شلیک هوایی مانع راهپیمایی زنان و دختران معترض شدند. همچنین، طالبان معترضان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و تعدادی از آنها را نیز بازداشت کردند. گفته میشود نیروهای مسلح طالبان با خبرنگارانی که سعی در پوشش این اعتراض داشتند با خشونت برخورد کردند و دوربینهای فیلمبرداری خبرنگاران و تلفنهای همراه تعدادی از معترضان را نیز گرفتند.
در همین حال، دانشجویان دختر دانشگاه تعلیم و تربیت کابل نیز حوالی ظهر روز شنبه تجمع اعتراضی برگزار کردند. اعتراض آنها نیز بهدلیل حمله تروریستی روز جمعه بود. دختران دانشجو شعارهایی در مورد نسلکشی هزارهها سر دادند. آنها رژیم طالبان را به ناتوانی در حفظ امنیت شهروندان افغانستان و بیتفاوتی در قبال نسلکشی هزارهها متهم کردند. این اعتراض نیز با دخالت نیروهای مسلح طالبان سرکوب شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در همین حال، حوالی ساعت یک بعد از ظهر، انفجاری در منطقه خیرخانه شهر کابل و در مقابل یک مدرسه رخ داد. مقامهای پلیس طالبان گفتند این حادثه ناشی از جاسازی یک مین مغناطیسی بود. خالد زدران، سخنگوی نیرو پلیس کابل، به رسانهها گفت که در این حادثه کسی آسیب ندیده است. تصاویر منتشرشده از محل حادثه نشان داد که یک خودروی سواری در آتش سوخت. تاکنون، هیچکس مسئولیت انفجار ظهر روز شنبه را بر عهده نگرفته است.
حوادث تروریستی دو روز گذشته بار دیگر نگرانی مردم در مورد امنیت شهرهای بزرگ را برانگیخته است. در حمله تروریستی روز جمعه که با واکنش جهانی نیز روبرو شد، جوانان و نوجوانان زیادی کشته شدند. اگرچه منابع رسمی تعداد کشتهشدگان این حادثه را ۱۹ الی ۲۳ تن اعلام کردند، منابع مردمی از جمله مسئولان مرکز آموزشی کاج گفتند که در این حادثه بیش از ۶۰ دختر و پسر جوان کشته و نزدیک به ۱۰۰ تن زخمی شدند. نهادهای حقوق بشر بینالمللی این حادثه را جنایت علیه بشریت و نسلکشی هزارهها عنوان کردند.
گروه طالبان یکی از دستاوردهای مهم خود را تامین امنیت مردم اعلام کردهاند. اما حوادث تروریستی پیدرپی نشان میدهد که این گروه در تامین امنیت مردم ناتوان بوده و طی یک سال گذشته، هیچ دستاوردی نداشتهاند.