جمعیت قطر در سال گذشته ۱۳ درصد افزایش داشته است

نزدیک به ۹۰ درصد جمعیت قطر شهروند این کشور نیستند 

پیش‌بینی می‌شود که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جریان برگزاری مسابقات جام جهانی وارد قطر شوند- REUTERS/Hamad I Mohammed

طبق آمار رسمی، جمعیت قطر طی سال گذشته ۱۳.۲ درصد افزایش داشته است. این آمار نشان می‌دهد که در آستانه جام جهانی فوتبال که از ماه آینده آغاز می‌شود، هزاران کارگر خارجی به این این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس مهاجرت کرده‌اند. پیش‌بینی می‌شود که در جریان مسابقات جام جهانی، شماری بی‌سابقه از گردشگران وارد این کشور شوند. 

جمعیت قطر، که به علت وجود منابع گسترده نفت و گاز، کشوری ثروتمند است، اکنون به دو میلیون و ۹۴۰ هزار نفر رسیده است.

طبق ارقامی که در ماه سپتامبر جمع‌آوری شده‌اند و اداره آمار قطر هفته گذشته منتشر کرد، در طول سال گذشته حدود ۳۷۰ هزار نفر وارد قطر شده‌اند. البته از این جمعیت نزدیک به سه میلیون نفری، فقط حدود ۳۸۰ هزار نفر از شهروندی کامل برخوردارند و اکثریت عظیم جمعیت کشور، شهروندان خارجی‌اند که بسیاری از آن‌ها با درآمدهای پایین کار می‌کنند. نگرانی‌ها در زمینه حقوق کارگران و آسیب دیدن کارگران خارجی در سال‌های اخیر، باعث شده‌ است که برخی چهره‌های حقوق بشری خواهان تحریم جام جهانی قطر شوند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش‌بینی می‌شود که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جریان برگزاری مسابقات جام جهانی وارد قطر شوند و سازمان‌دهندگان جام جهانی با کمبود پرسنل مواجهند. پیش‌بینی می‌شود که بخش‌های زیرساخت، گردشگری، و امنیتی با چالش‌ مواجه شوند.

شرکت هتل‌های «آکور» ۱۲ هزار کارگر موقت را به خدمت گرفته است تا خدمات مرتبط با ۶۵ هزار اتاق را در خانه‌ها و آپارتمان‌هایی که قرار است مسکن موقت شرکت‌کنندگان در جام جهانی باشند، مدیریت کنند. بسیاری از هوادارانِ شرکت‌کننده نیز قرار است در سایر کشورهای منطقه، مانند عمان، اقامت گزینند.

قطر همکاری‌های مشخصی نیز با برخی از کشورهای دیگر منطقه دارد. مثلا ترکیه بیش از سه هزار نیروی پلیس ضدشورش می‌فرستد و پاکستان برخی از نیروهای نظامی خود را به قطر اعزام می‌کند. مراکش نیز قبلا گفته بود که نیروهای انتظامی خود را به قطر اعزام خواهد کرد. 

قطر از سال‌ها پیش در تدارک میزبانی جام جهانی بوده است و حدود نیمی از کل جمعیت کشور در صنعت ساخت و ساز اشتغال داشته‌اند. این کشور چندین بزرگراه، هفت استادیوم فوتبال، و چندین هتل و آسمان‌خراش ساخته است که طبق اسناد بودجه، دست‌کم ۲۲۹ میلیارد دلار هزینه داشته‌اند. 

طبق تخمین صندوق جهانی پول، پیش‌بینی می‌شود که در سال‌های پس از جام جهانی، جمعیت قطر سالی ۱.۲ درصد کاهش یابد و تا سال ۲۰۲۷ به ۲.۵ میلیون نفر برسد.

بیشتر از جهان