محمود عباس جانشین احتمالی‌اش را معرفی کرد؛ ۶۰ روز ممنوعیت ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه

عربستان سعودی از اصلاحات انجام‌گرفته در سازمان آزادی‌بخش فلسطین حمایت کرد

براساس اعلامیه سازمان آزادی‌بخش فلسطین، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، یکی از نزدیک‌ترین مشاورانش به نام حسین الشیخ را برای جانشینی احتمالی‌اش منصوب کرد.

به گزارش رویترز، این اقدام محمود عباس تلاشی است برای کاستن از نگرانی‌های بین‌المللی درباره رهبری آینده این تشکیلات.

عربستان سعودی از این تصمیم محمود عباس استقبال کرد و آن را گام مهمی برای تقویت اقدام سیاسی فلسطینیان توصیف کرد.

در بیانیه‌ای که وزارت امور خارجه عربستان سعودی صادر کرده آمده است که این پادشاهی حمایتش را از ایجاد سمت‌های جدید در سازمان آزادی‌بخش فلسطین ابراز می‌کند، ایجاد سمت‌هایی مانند انتصاب حسین الشیخ به مقام معاونت رئیس کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و معاونت محمود عباس.

پادشاهی سعودی تاکید کرد که این اصلاحات روند سیاسی فلسطین را تقویت می‌کند و به تلاش‌های گسترده‌تر برای احقاق حقوق مشروع مردم فلسطین، ازجمله حق تعیین سرنوشت و تاسیس یک کشور مستقل در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی، کمک خواهد کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

محمود عباس ۸۹ ساله پس از درگذشت یاسر عرفات در سال ۲۰۰۴ ریاست سازمان آزادی‌بخش فلسطین و تشکیلات خودگردان فلسطینی را برعهده گرفت. با این حال، او طی سال‌ها در برابر اصلاحات داخلی، ازجمله معرفی جانشین، مقاومت کرده بود.

حسین الشیخ، متولد ۱۹۶۰، از اعضای باسابقه جنبش فتح، شاخه اصلی سازمان آزادی‌بخش فلسطین، است که به دست عرفات تاسیس شد و اکنون رهبری آن برعهده عباس است.

محمود عباس روز چهارشنبه سوم اردیبهشت در نشست شورای رهبری فلسطین با لحن و بیانی بی‌سابقه از حماس خواست سلاح را زمین بگذارد و کنترل نوار غزه را به تشکیلات خودگردان واگذار کند. او در این نشست گفت: «هر روز صدها نفر کشته می‌شوند، فقط به این دلیل که شما حاضر نیستید گروگان‌های آمریکایی را آزاد کنید. ای پدرسگ‌ها، آن‌چه در اختیار دارید را رها کنید و ما را از این وضعیت نجات دهید. به اسرائیلی‌ها بهانه ندهید.»

اعلام آمادگی حماس برای آتش‌بس پنج ساله

در حالی که حملات اسرائیل به نوار غزه ادامه دارد و مذاکرات میان حماس و اسرائیل به‌رغم تلاش میانجی‌ها به نتیجه نرسیده است، یک مقام ارشد حماس اعلام کرد این گروه آماده است تمامی گروگان‌های اسرائیلی را آزاد کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این مقام حماس تاکید کرد که این جنبش خواهان برقراری آتش‌بس پنج ساله در غزه است. او همچنین تصریح کرد که حماس آماده است در ازای توقف کامل جنگ تمامی گروگان‌های اسرائیلی را در یک نوبت آزاد کند.

براساس برآورد ارتش اسرائیل، ۵۹ گروگان اسرائیلی همچنان از زمان ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در غزه باقی مانده‌اند که گفته می‌شود بیش از نیمی از آن‌ها کشته شده‌اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و وزیر دفاع این کشور، یسرائیل کاتز، بار دیگر تهدید کرده‌اند که اگر گروگان‌های اسرائیلی آزاد نشوند این کشور حملاتش را گسترش می‌دهد و احتمالا عملیات زمینی را نیز افزایش خواهد داد.

روز شنبه ارتش اسرائیل دستور تخلیه ساکنان دو منطقه در شمال غزه را صادر کرد. آویخای ادرعی، سخنگوی عرب‌زبان ارتش اسرائیل، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به همه غیرنظامیان نوار غزه که در مناطق بیت حانون و شیخ زاید ساکن‌اند اعلام می‌شود که فورا به سمت غرب، به سمت شهر غزه، حرکت کنید.»

حماس پیش‌تر اعلام کرده بود که آخرین پیشنهاد اسرائیل را برای برقراری آتش‌بس را نمی‌پذیرد. این گروه شبه‌نظامی تاکید کرده بود فقط در گفت‌وگوهایی شرکت می‌کند که نتیجه‌اش توقف کامل درگیری‌ها و آزادی تمامی گروگان‌ها در ازای آزادی زندانیان فلسطینی باشد.

روز جمعه ۲۹ فروردین، خلیل الحیه، مسئول هیئت مذاکره‌کننده حماس، در پیامی ویدیویی تاکید کرد که این گروه با توافق‌هایی که به گفته او در «راستای اهداف سیاسی دولت اسرائیل» است موافق نیست. او افزود: «ما هیچ طرحی را که به نتانیاهو و کابینه‌اش اجازه دهد سیاست‌های جنگ‌طلبانه و محاصره را ادامه دهند نمی‌پذیریم.»

شصت روز ممنوعیت ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه

خبرگزاری اسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از وضعیت نابسامان ساکنان غزه نوشت، نزدیک به ۶۰ روز است که اسرائیل مانع رسیدن غذا به غزه شده است.

براساس این گزارش، دو ماه است که هیچ غذا، سوخت، دارو یا کالای دیگری وارد نوار غزه نشده است. گروه‌های امدادی نیز دیگر غذایی برای توزیع ندارند و بازارها تقریبا خالی‌اند.

اسرائیل که عملیات نظامی در غزه را از ۱۸ مارس از سر گرفته و مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه شده، اعلام کرده است که هر دو اقدام را با هدف تحت فشار قرار دادن حماس برای آزادی گروگان‌ها انجام می‌دهد. با این حال، گروه‌های حقوق بشری این محاصره را «تاکتیک گرسنگی» می‌نامند که کل جمعیت غزه را به خطر می‌اندازد و یک جنایت جنگی بالقوه به شمار می‌آید.

پزشکان غزه هشدار داده‌اند که کمبود مواد غذایی برای کودکان این منطقه تبعات بلندمدتی به همراه دارد. به گفته کادر درمانی بیمارستان ناصر خان یونس، تعداد موارد سوءتغذیه «به میزان بسیار قابل توجهی افزایش یافته است». ​

 سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که در ماه مارس سه هزار و ۷۰۰ کودک مبتلا به سوءتغذیه حاد را شناسایی کرده که در مقایسه با ماه فوریه ۸۰ درصد افزایش یافته است.

اسرائیل در واکنش به این انتقادها می‌گوید که غزه در طول آتش‌بس به اندازه کافی کمک دریافت کرده است و گروه حماس را به سوءاستفاده از این کمک‌ها برای تحقق اهدافش متهم می‌کند.

بیشتر از جهان