پیش‌بینی‌ها درباره عملکرد صد روز بعدی دونالد ترامپ چیست؟

کارشناسان می‌گویند رئیس‌جمهوری آمریکا در صد روز دوم حضورش در کاخ سفید احتمالا تعاملات تجاری و مذاکرات صلح را جدی‌تر از گذشته پیش خواهد برد

خبرگزاری رویترز به نقل از برخی مقام‌های کاخ سفید نوشت که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، قرار است در صد روز آینده بر معاملات تجاری و مذاکرات صلح متمرکز باشد.

دونالد ترامپ اکنون صد روز دوم حضور دوباره‌اش در کاخ سفید را آغاز می‌کند، و بسیاری منتظرند ببینند او در این سه ماه چه تصمیمات مهمی می‌گیرد.

دونالد ترامپ پس از ورود مجدد به کاخ سفید تصمیمات کلیدی گرفت و با شعار «اول آمریکا» برخی از سیاست‌های جو بایدن را بی‌درنگ کنار گذاشت. برخی از این تصمیمات و سرعت اجرایی‌شدن آنها متحدان ترامپ را هیجان‌زده و دشمنانش را متحیر کرد، ازجمله در حوزه‌های سیاست اجتماعی مانند حقوق تراجنسیتی‌ها و همچنین اعمال تعرفه‌های تجاری.

ترامپ از زمان مراسم تحلیف در ۲۰ ژانویه، در طیف وسیعی از سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده تغییرات گسترده‌ای اعمال کرد. او با اعمال تعرفه‌ها واکنش‌های گسترده‌ای را در داخل و خارج برانگیخت، اما همچنین توانست با تعدیل نیرو و کاهش بودجه‌ کمک‌های خارجی بخش زیادی از هزینه‌های دولت را کاهش دهد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیس‌جمهوری آمریکا این هفته قصد دارد برای بزرگداشت صدمین روز ریاست‌جمهوری‌اش به میشیگان برود و در یک گردهمایی انتخاباتی شرکت کند. کاخ سفید قصد دارد مواردی ازجمله چشم‌انداز اقتصادی او، اخراج مهاجران غیرقانونی، تغییرات در سیاست خارجی و تلاش‌های اداره بهره‌وری دولت به رهبری ایلان ماسک را به شهروندان آمریکا توضیح دهد.

ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، ۱۲ فوریه در یک نشست خبری در دفتر کار رئیس‌جمهوری به ترامپ پیوست. او از طرف رئیس‌جمهوری ماموریت یافت که بر نهادی تازه‌تاسیس با هدف کاهش هزینه‌های فدرال و کوچک‌سازی بخش دولتی نظارت کند.

یکی از مقام‌های کاخ سفید در گفت‌وگو با خبرنگاران از این اقدامات تجلیل کرد و آن را بخشی از یک جشن پیروزی گسترده در آستانه دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ توصیف کرد. او گفت: «هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شوم انگار در یک منظره رویایی زندگی می‌کنم.»

در حالی که مقام‌های دولت ترامپ سرعت و گستردگی تلاش‌های او را برای بازسازی جامعه آمریکا تمجید می‌کنند، منتقدان می‌گویند برخی از تصمیمات او سبب شده است که بخش‌هایی از جامعه آمریکا ناراضی باشند.

با این حال، رویترز به نقل از یکی از مقام‌های کاخ سفید نوشت که ترامپ قرار است عملکردش را مانند صد روز اول ادامه دهد و حتی ممکن است در برخی زمینه‌ها اقدامات جدی‌تری انجام دهد.

این منبع آگاه به تصمیم‌های صد روز دوم دولت ترامپ اشاره نکرد، اما گفت روند سه ماه قبل ادامه خواهد داشت و مانند «گلوله برفی که از سراشیبی به پایین می‌غلتد بزرگ‌تر می‌شود». او گفت که دولت آمریکا هنوز در حال کار روی ممنوعیت سفر شهروندان چندین کشور به آمریکا است.

یک مقام دیگر کاخ سفید نیز به رویترز گفت که دونالد ترامپ در صد روز آینده تمرکز بیشتری بر معاملات تجاری و مذاکرات صلح خواهد داشت.

رئیس‌جمهوری آمریکا یک نبرد تجاری تمام‌عیار را علیه کشورهای متعدد آغاز کرده و تعرفه‌های متقابل را تا حد زیادی به حالت تعلیق درآورده است تا امکان مذاکره با کشورهای مختلف فراهم شود. دولت او امیدوار است ظرف ۹۰ روز در این زمینه به توافق برسد.

در عین حال، رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه آینده سفری طولانی به خارج از کشور خواهد داشت و به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی خواهد رفت. این‌ها در حالی است که او همچنان برای صلح و خاتمه جنگ روسیه با اوکراین می‌کوشد و از سوی دیگر مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران را پیش می‌برد.

دولت ترامپ مذاکره با جمهوری اسلامی ایران با میانجی‌گری عمان را از ۱۲ آوریل آغاز کرد. ایالات متحده و ایران سه دور گفتگو در عمان و رم را به رهبری استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در امور خاورمیانه، برگزار کردند. مقام‌های دولت ترامپ، ازجمله مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، بارها تاکید کرده‌اند که رئیس‌جمهوری آمریکا «خارج از چارچوب‌های سنتی» فکر می‌کند و معتقدند که او «تنها کسی» است که می‌تواند این مذاکرات را مدیریت کند.

ترامپ قول داده بود که جنگ اوکراین را در «روز اول» حل و فصل کند، اما صلح میان مسکو و کی‌یف تاکنون محقق نشده است. رئیس‌جمهوری آمریکا روز شنبه اذعان کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، ممکن است نخواهد جنگ را متوقف کند.

ترامپ در روز ۱۲ فوریه ۹۰ دقیقه‌ تلفنی با ولادیمیر پوتین صحبت کرد و به این ترتیب به انزوایی که کشورهای غربی از سال ۲۰۲۲ بر او تحمیل کرده بودند پایان داد.

پس از آن، دومین تماس در ۲۸ فوریه برقرار شد و بعد مجموعه‌ دیدارهایی میان مقام‌های آمریکایی و روسی انجام شد که هدفشان جست‌وجوی راه‌حلی برای خاتمه جنگ اوکراین بود. این دیدارها بدون حضور کی‌یف و متحدان اروپایی‌ آن صورت گرفت و در نهایت، نزدیکی واشینگتن و مسکو به تبادل زندانی میان دو طرف منجر شد.

بیشتر از جهان