وزیر خارجه عربستان: ریاض به‌دنبال آتش‌بس در یمن است

«هرگونه توافق هسته‌ای با ایران باید کاستی‌های توافق قبلی سال ۲۰۱۵ را در نظر بگیرد و امنیت منطقه را مد نظر قرار دهد»

 شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی از تلاش‌های سازمان ملل برای دست‌یابی به یک آتش‌بس پایدار و درازمدت بین طرف‌های درگیر در جنگ یمن استقبال کرد و گفت تلاش‌ها برای توافق آتش‌بس کماکان ادامه خواهد داشت.

او درباره ایران نیز گفت: هرگونه توافق با ایران باید امنیت منطقه‌ای را مد نظر قرار دهد. 

العربیه فارسی به نقل از فیصل بن فرحان نوشت: «هرگونه توافق هسته‌ای با ایران باید کاستی‌های توافق قبلی سال ۲۰۱۵ را در نظر بگیرد.»

شبکه خبری العربیه روز چهارشنبه ۱۲ اکتبر (۲۰ مهرماه) به‌نقل از وزیر امور خارجه عربستان سعودی نوشت: ریاض، ائتلاف عربی و دولت یمن، همگی مشتاق تمدید آتش‌بس‌‌اند، اما شبه‌نظامیان حوثی وابسته به حکومت ایران، همه ابتکارها صلح را رد می‌کنند.

به‌گفته وزیر خارجه عربستان سعودی، «حوثی‌ها باید منافع یمن و منافع مردم این کشور را بر منافع محدود خود ترجیح دهند.»

در دوم اکتبر، کمتر از دو هفته پیش، آتش‌بس دو ماهه میان نیروهای حوثی مورد حمایت ایران با دولت یمن و نیروهای ائتلاف عربی، به‌رهبری عربستان سعودی و امارات متحده عربی، پایان یافت. این آتش‌بس پیشتر دو بار تمدید شده بود.

این دوره  طولانی‌ترین آرامش نسبی در هفت سال گذشته، از زمان شروع درگیری‌ها در یمن، به‌حساب می‌آیند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور یمن نیز روز سه‌‌شنبه برای حمایت از مذاکرات سازمان ملل با طرف‌های یمنی به منطقه سفر کرد.

بعد از پایان موعد آتش‌بس، با وجود تلاش‌های سازمان ملل برای تمدید قرارداد، حوثی‌ها تهدید کردند مراکز نفتی مستقر در یمن را هدف قرار می‌دهند.

وزیر خارجه عربستان سعودی در بخش دیگری از گفت‌وگو روز چهارشنبه خود با شبکه خبری العربیه درباره سیاست ریاض در قبال جنگ در اوکراین گفت: در حال حاضر، اولویت اصلی باید تلاش برای پایان دادن به جنگ و درگیری‌ها باشد.

به‌گفته وزیر خارجه عربستان سعودی، «درگیری‌ها تنها بر مردم اوکراین تاثیر نمی‌گذارد. پیامدهای اقتصادی درگیر‌ها، زندگی میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. بنابراین برای همه ما، به‌عنوان عضوی از جامعه بین‌المللی، مهم است که برای یافتن راه‌حلی برای پایان دادن به بحران تلاش کنیم.»

بیشتر از جهان