مادور در دیدار با وزیر دفاع جمهوری اسلامی: گام جدیدی در اتحاد ایران و ونزوئلا برداشته شد

شرایط اقتصادی و سیاسی دو نظام مستقر در تهران و کاراکاس تا حدود زیادی به هم شباهت دارد

دیدار رئیس‌جمهوری ونزوئلا با وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران، ۲۲ نوامبر ۲۰۲۴‌ــ مهر

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا، پس از دیدار با عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران، و امضای توافق‌نامه‌هایی تازه، از آغاز مرحله‌ای جدید از «اتحاد قدرتمند» با ایران سخن گفت.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران به‌منظور شرکت در دهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ونزوئلا به کاراکاس سفر کرده است.

مادورو پس از دیدار با نصیرزاده، بدون ارائه جزئیاتی درباره توافق‌های امضا شده، اعلام کرد که این نشست «فصلی جدید و مرحله‌ای تازه» از روابط بین دو کشور و نشان‌دهنده شکل گرفتن «جبهه‌ای مشترک علیه ایالات متحده» است.

این رهبر سوسیالیست با اشاره به تحریم‌های اعمال‌شده از سوی ایالات متحده آمریکا افزود: «در ونزوئلا و ایران همواره می‌گوییم نه به سلطه‌طلبی، نه به امپریالیسم و نه به استعمار.»

به گزارش لوموند و به نقل از تلویزیون دولتی ونزوئلا، وزیر دفاع دولت پزشکیان دو کشور را «دو دوست و برادر که هر دو در یک کشتی‌ نشسته‌اند» توصیف کرد. نصیرزاده گفت: «بهترین پیامی که این کمیسیون مشترک می‌تواند ارائه دهد، اتحاد و همبستگی میان ملت‌ها و دولت‌های آزاد است که نشان‌دهنده شکست و ناکامی نظام سلطه‌طلب جهانی خواهد بود.»

او همچنین مدعی شد که دولت آمریکا از توسعه همکاری‌ها میان دو کشوری که «به دنبال جهانی بدون سلطه‌اند»، ناراحت است.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا هم ادعا کرد که «تحریم‌های جنایتکارانه» به جای تضعیف روحیه مبارزاتی تنها باعث »تقویت روحیه مقاومت» شده است.

از ۲۰ سال قبل در دوران ریاست‌جمهوری هوگو چاوز، رهبر سیاسی چپ رادیکال در ونزوئلا، که اتحادی سیاسی و اقتصادی میان کاراکاس و تهران شکل گرفت، تا حدود یک دهه اخیر که مادورو جانشین او شد، دو کشور حدود ۳۰۰ توافق دوجانبه امضا کرده‌اند. درباره توافق‌های جدید نیز گفته می‌شود که بیشتر در زمینه انتقال فناوری‌های ایرانی در حوزه هوش مصنوعی به ونزوئلا به امضا رسیده‌اند.

به گزارش رسانه‌های دولتی در ایران، رئیس‌جمهوری ونزوئلا ضمن اعلام همبستگی با مردم فلسطین گفت: «برادران ایرانی! ما از جنایاتی که علیه پسران، دختران، زنان و مردان فلسطینی اتفاق می‌افتد به‌شدت متاثریم و در مبارزه برای حقوق مردم فلسطین با شما شریکیم. فلسطین با حمایت بشریت پیروز خواهد شد.»

دولت‌های مختلف در جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های اخیر علی‌رغم وجود بحران‌های اقتصادی بزرگ و وخیم‌تر شدن وضعیت معیشتی ایرانی‌ها، به دستور علی خامنه‌ای، همکاری اقتصادی با ونزوئلا را گسترش داده‌اند. از جمله در یک نمونه، ایرج رهبر، رئیس کانون انبوه‌سازان تهران، شهریورماه اعلام کرد که شرکت‌های ایرانی در مجموع ۱۰ هزار واحد مسکونی در ونزوئلا ساخته‌اند.

به گفته او ورود شرکت‌های انبوه‌ساز ایرانی به بازار ونزوئلا از دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد آغاز شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شرایط سیاسی و اقتصادی حاکم بر دو کشور تا حدود زیادی شبیه به هم است و هردو با تورم چشمگیر و کاهش روزافزون ارزش پول ملی مواجه‌اند.

پارلمان اروپا یک ماه قبل جایزه حقوق بشری ساخاروف برای آزادی عقیده را به ماریا کورینا ماچادو و ادموند گونزالس، رهبران اپوزیسیون ونزوئلا و مخالف مادورو، اهدا کرد. مخالفان مادور و بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکای جنوبی معتقدند که او با تقلب و دست بردن در آرای مردمی در انتحابات ۲۰۲۴ مجددا بر منصب ریاست‌ جمهوری تکیه زده است.

مادورو که به گفته مخالفانش «با تقلب» دوران ریاست‌جمهوری‌اش را تمدید کرد، شهریورماه در مراسمی، کشته شدن حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، را محکوم کرد و گفت که دستور این حمله از «مقر سازمان ملل در نیویورک» صادر شد.

بیشتر از جهان