اقتصاد آلمان دچار رکود نشده اما تورم بالا است

بر خلاف پیش‌بینی‌ها، اقتصاد آلمان به رکود گرفتار نشد اما نرخ تورم به نزدیک ۱۲ درصد رسید

اقتصاددانان می‌گویند نرخ تورم فعلا مدتی دورقمی باقی خواهد ماند-DAVID GANNON / AFP

آلمان موفق شد از گرفتار شدن در رکود اقتصادی اجتناب کند اما همچنان با تورمی سرسام‌آور روبرو است. داده‌‌های اقتصادی فصل سوم سال ۲۰۲۲ که روز جمعه منتشر شد، نشان می‌دهد که در میانه بحران روسیه و غرب، مهم‌ترین اقتصاد اروپا همچنان با معضلات بسیاری مواجه است.

اداره آمار فدرال آلمان اعلام کرد که قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان که به منظور مقایسه با سایر کشورهای اتحادیه اروپا هماهنگ شده‌اند، در ماه اکتبر نسبت به سال گذشته، ۱۱.۶ درصد افزایش داشته‌اند. پیش‌بینی عموم تحلیلگران این بود که تورم زیر ۱۱ درصد باشد.

موسسه اقتصادی ایفو روز جمعه هشدار داد که هنوز تاثیر کامل تورم به مصرف‌کنندگان نرسیده است؛ اما گزارش این موسسه نشان می‌دهد که تعداد شرکت‌های آلمانی که قصد دارند قیمت محصولات خود را افزایش دهند، در ماه اکتبر کمی کاهش داشته است.

اقتصاددانان می‌گویند نرخ تورم فعلا مدتی دورقمی باقی خواهد ماند. با این حساب، بانک مرکزی اروپا زیر فشار خواهد بود تا نرخ بهره را افزایش دهد. این بانک روز پنجشنبه این نرخ را به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۹ تاکنون رساند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

توماس تئوبالد، از موسسه آی‌ام‌کی، به خبرگزاری رویترز گفت: «هنوز معلوم نیست که تورم به اوج خود رسیده باشد. البته کاهش اخیر در قیمت‌ گاز طبیعی در بازار امید به چنین چیزی را بالا برده است.»

در پی حمله روسیه به اوکراین، میزان صادرات گاز از روسیه به آلمان بسیار کاهش یافت و این به افزایش قیمت انرژی منجر شد. آلمان حالا با بالاترین نرخ تورم در ۲۵ سال گذشته دست‌وپنجه نرم می‌کند و با خطر کمبود گاز در زمستان پیش رو نیز مواجه است. این در حالی است که انبارهای ذخیره انرژی این کشور تقریبا به طور کامل پر شده‌اند.

با این همه، اعدادی که اداره آمار منتشر کرد دست‌کم یک خبر خوب هم برای آلمانی‌ها دارد. بر خلاف آنچه انتظار می‌رفت، تولید ناخالص داخلی در فصل سوم (نسبت به فصل دوم)، ۰.۳ درصد افزایش داشت. این در حالی است که اقتصاددانان عموما انتظار داشتند در این فصل، شاهد رکود اقتصادی باشیم.

بیشتر از اقتصاد