اولین مرکز رحم مصنوعی جهان؛ ویژگی‌های فرزندتان را انتخاب کنید

رحم‌های مصنوعی مجهز به دوربینی‌اند که با هوش مصنوعی کار می‌کند و به طور مداوم جنین را از نظر ناهنجاری‌های ژنتیکی بالقوه زیر نظر می‌گیرد

اولین مرکز رحم مصنوعی در جهان مدعی است برای زوج‌ها امکانی را فراهم می‌کند که ویژگی‌های مورد نظر فرزندشان را از فهرست موارد در دسترس انتخاب کنند.

اگرچه هنوز رسیدن به مرحله عملیاتی مرکز رحم مصنوعی دور از دسترس به نظر می‌رسد، گفته می‌شود این می‌تواند یک راه حل عالی برای زنانی باشد که رحم خود را به‌دلیل سرطان یا سایر بیماری‌ها از دست داده‌اند، با خطر زایمان زودرس مواجه‌اند یا حتی از بارداری و زایمان می‌ترسند.

به گزارش روزنامه دیلی‌میل، نخستین مرکز رحم مصنوعی جهان به نام اکتولایف (EctoLife) می‌تواند سالانه ۳۰ هزار نوزاد را در فضاهایی که به شکل رحم زنان طراحی شده‌اند، رشد دهد. در این مرکز صدها جنین در غلاف‌های شفافی قرار می‌گیرند که دمای آن‌ها کنترل می‌شود و ابزاری مانند بند ناف نیز برای دریافت اکسیژن و مواد مغذی تدارک دیده شده است. این مرکز ۷۵ آزمایشگاه دارد که هریک ۴۰۰ غلاف شبیه رحم مصنوعی دارند. این دستگاه‌ها شرایط واقعی رحم مادر را بازسازی و شامل حسگرهایی‌اند که بر حیات نوزاد، ازجمله ضربان قلب و میزان اکسیژن، نظارت می‌کنند.

برای درک بیشتر آنچه دانشمندان مرکز رحم مصنوعی در نظر دارند، ویدئویی منتشر شده است که صدها رحم مصنوعی شفاف با نوزادانی که در آن‌ها قرار گرفته‌اند را نشان می‌دهد. این ویدئوی مفهومی برای عده‌ای ترسناک به‌نظر می‌رسد، اما برخی دیگر را که نگران ازدست‌رفتن جمعیت و انقراض نوع بشرند، امیدوار می‌کند. 

این ویدیو را هاشم الغیلی، یک فیلمساز و بیوتکنولوژیست ساخته است. او ادعا می‌کند این تسهیلات به افرادی که از ناباروری رنج می‌برند، کمک می‌کند بچه‌ای داشته باشند که از نظر ژنتیکی متعلق به آن‌هاست و به این طریق با کاهش جمعیت در سراسر جهان مقابله می‌شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته او، این ویدیو بر اساس بیش از پنجاه سال تحقیق علمی ساخته شده است؛ تحقیقاتی که در نظر دارد به زوج‌های نابارور امکان این را بدهد که به شیوه‌ای راحت‌تر باردار شوند و در عین حال، فرزندی را به دنیا بیاورند که ویژگی‌هایش را انتخاب کرده‌اند.

هاشم الغیلی، سازنده ویدیوی جنجالی می‌گوید که در این فرآیند از لقاح آزمایشگاهی استفاده می‌شود و به والدین امکان می‌دهد «بادوام‌ترین و ‌برترین‌های ژنتیکی‌» را انتخاب کنند. به گفته او امکان مهندسی ژنتیکی روی جنینی که در این فضا پرورش می‌یابد، وجود دارد تا از ویژگی‌های سفارشی والدینش، ازجمله قدرت بدنی بالا و ازبین‌بردن بیماری‌های ارثی، برخوردار باشد. به گفته او، چنین حباب‌های رحم‌مانندی ممکن است فقط ظرف چند دهه آینده به‌طور گسترده مورد استفاده قرار گیرند.

این ویدیو که شبیه یک آگهی تبلیغاتی برای مرکز اکتولایف به‌نظر می‌رسد، مدعی است والدین می‌توانند پیام‌هایی را که در رحم مصنوعی پخش می‌شوند ضبط کرده و فهرست پخش موسیقی برای نوزادانشان ایجاد کنند. در این فیلم همچنین گفته می‌شود که رحم‌های مصنوعی مجهز به دوربینی‌اند که با هوش مصنوعی کار می‌کند و به طور مداوم جنین را از نظر ناهنجاری‌های ژنتیکی بالقوه زیر نظر می‌گیرد. درعین‌حال، برنامک (اپلیکیشنی) در اختیار والدین قرار می‌گیرد که می‌توانند از طریق آن تصاویر زنده نوزادشان را در داخل محفظه تماشا کنند.

این ویدیو بر افزایش نرخ زاد و ولد متمرکز است، اما درضمن، اشاره می‌کند که چنین امکاناتی کمک بزرگی برای زنانی است که از بارداری و زایمان می‌ترسند. راوی ویدیو می‌گوید: «با درد زایمان و انقباضات عضلانی خداحافظی کنید. اکتولایف، جایگزین ایمن و بدون دردی را به شما ارائه می‌دهد که کودک خود را بدون استرس به دنیا بیاورید.»

 برای تحویل نوزاد به والدین کافی است پس از طی زمان مورد نظر، دکمه‌ای که روی رحم مصنوعی تعبیه شده است، فشار داده شود. با فشار دادن دکمه، مایع آمنیوتیک از داخل تخلیه شده، رحم مصنوعی باز می‌شود و والدین می‌توانند نوزادشان را در آغوش بگیرند.

این ویدیو که شبیه صحنه‌ای از فیلم ماتریکس است، در حال حاضر فقط یک مفهوم انتزاعی را پیش چشممان می‌گذارد، اما به نظر می‌رسد که با توجه به کاهش جمعیت جهان، در آینده‌ای نه‌چندان دور مورد استفاده و استقبال واقع شود. 

بیشتر از تکنولوژی