ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ضمن اشاره به محکومیتهای اخیر دو تن از فعالان جامعه بهایی در ایران، حکومت جمهوری اسلامی را متهم کرد از طریق برگزاری دادگاههای ساختگی، تخریب اموال، بستن واحدهای تجاری و جلوگیری از اشتغال، حقوق بهاییان را به طور مستمر نقض میکند. بهگفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، جمهوری اسلامی، بهاییان ایران را هدف قرار میدهد و باید به این حملات پایان دهد.
در اوایل ماه جاری میلادی، دادگاه انقلاب تهران، مهوش ثابت (شهریاری) و فریبا کمالآبادی، از اعضای ارشد جامعه بهائی، موسوم به «یاران ایران»، را به تحمل ۱۰ سال زندان محکوم کرد.
در مرداد ماه امسال، مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، همزمان با بازداشت پنج شهروند بهایی دیگر، دستگیر شدند.
Earlier this month, Iran sentenced two Baha’i women to 10 years in prison for practicing their faith. The continuing targeting of Baha’is in Iran via raids, closing businesses, sham trials, and demolishing properties must end. #StandUp4HumanRights
— Ned Price (@StateDeptSpox) December 27, 2022
دادگاه رسیدگی به اتهامهای این شهروندان بهایی در آبانماه امسال، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، برگزار شد. این شعبه از دادگاه انقلاب تهران هم به مانند شعبه ۱۵، از شعبههای به اصطلاح «امنیتی» دادگاه انقلاب بهشمار میرود.
از ابتدای قدرتگیری نظام جمهوری اسلامی، صدها بهایی در ایران بازداشت، محاکمه و در دادگاههای انقلاب به احکام سنگین محکوم شدهاند. شمار دیگری از بهاییان هم در همین دادگاههای فرمایشی محاکمه و بعدها اعدام شدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بر اساس آخرین یافتههای و ارزیابیهای «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» از ابتدای سال جاری میلادی تا به امروز که در روزهای پایانی آن قرار داریم، دستکم ۱۴۰ شهروند بنا به دلایل و باورهای مذهبی احضار و بازداشت شدهاند.
جمهوری اسلامی همچنین بهدلایل مختلف، اموال بهاییان را توقیف و حقوق شهروندی آنها، نظیر حق اشتغال و تحصیل، را بهطور نظاممند و مستمر نقض کرده است.
دادههای «مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» نشان میدهد بیش از ۶۴درصد شهروندانی که طی سال ۲۰۲۲ در شهرهای مختلف ایران، به دلایل «مذهبی» و «اعتقادی» بازداشت شدهاند، بهایی بودهاند. پس از بهاییان، نوکیشان مسیحی در ردیف دوم سرکوبهای نظاممند مذهبی-عقیدتی در ایران قرار دارند.
برابر قانون اساسی جمهوری اسلامی، تنها چهار اقلیت دینی بهرسمیت شناخته میشود. هرچند مسیحیت در زمره ادیان پذیرفتهشده است، اما «نوکیشان مسیحی»، بهدلیل «تغییر دین»، در معرض خطر بازداشت و صدور احکام ارتداد قرار دارند.